Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ще се радвам ако ми помогнете със съвет д200 или д 90
Автор: krasipenev   
Дата:   02-03-10 12:26

[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: ще се радвам ако ми помогнете със съвет д200 или д 90
Автор: bozo   
Дата:   02-03-10 12:38

Нов Д90...въпреки че запазен Д200 не е за пренебрегване...

Автор: mitku   
Дата:   02-03-10 12:38

По принцип зависи какво ще правиш, но ако знаеше за какво точно ти трябва D200, нямаше да питаш, т.е. - със сигурност с D90 ще ти е далеч по-добре. [smilie7]

Автор: victory13   
Дата:   02-03-10 12:42

много банално, но в случая е от изключително значение да кажеш какви обективи смяташ да ползваш...

Автор: alexcubata   
Дата:   02-03-10 12:54

Препоръчвам Д90, не защото и аз го имам, а защото има по-важни предимства в сравнение с Д200.
Мой близък приятел има Д200 и сме правили сравнителни тестове. Д90 е с по-добър детайл(поради по-новата матрица спрямо д200), на всякакво ИСО(д200 на 800 вече шуми ли, шуми, ще оглушееш), има видео(ако те интересува де).
Д200 обаче от своя страна има мерене при работа със стари обективи(NON CPU Lens),също така самото тяло е по-здраво. Работи с Compact Flash което според някои е предимство спрямо SD картите с които работи Д90.
Все пак предимствата на матрицата на Д90 за мен натежават.

Автор: didesignbg   
Дата:   02-03-10 12:56

Ако предпочетеш д90.
Ще имаш по-добро високо исо, но ще загубиш исо 100.
Ще имаш по-хубав телевизор, но по-често ще трябва да се ровиш в менюто.
Ще имаш по-леко тяло, но няма да е така здраво и удобно.
Няма да ти се отлепят гумите, но няма да имаш мерене със стари обективи.

Та така, аз не мога да ти кажа кое е по-добре за теб, ти можеш.
Ще ти дам и жокер, има един апарат с по-хубав сензор от тия двата взети заедно и при това е в тялото на д200[smilie5]

Автор: mihajlov2   
Дата:   02-03-10 13:41

Тъй, тъй, и при това матрицата и процесора му не са никонски, ама ползва всички никонски обективи за родни[smilie5]

Автор: vassilk   
Дата:   02-03-10 14:34

Д90 е по-нова технология.Има редица предимства.Аз лично бих избрал Д200.

Автор: solar_sea   
Дата:   02-03-10 14:54

Хихихих, спрете да ги давате тия жокери [smilie5]

Аз чак се замислям да си взема 2-ро такова ако изпадне от някъде на добра цена, за всеки случай :)

Автор: k7   
Дата:   02-03-10 14:58

Аз съм за Д2оо. Имам го, но съм снимал и с Д90. Като изработка, функционалност и ергономия ми е фаворит Д2оо. Единственото, което ми харесва при Д90 е по- ниското ниво на шум при по- високо исо. Задай си въпроса, какво ще снимаш и с какви обективи ще го обзаведеш, което и да е от двете тела. Което и да избереш, ти пожелавам приятно снимане :-)

Автор: borovinka   
Дата:   02-03-10 16:04

Основното при оценката на една фотокамера е качеството на изображението, което тя постига. Всичко останало - солидност, ергономика, бързина и дявол знае още какво, е второстепенно и с него се свикава в процеса на работа.
За максимум 3% от фотографите, написаното по-горе от мен, не е вярно. Това са колеги, които са се специализирали в дадена фотографска област и поради тази причнина обръщат специално внимание на съвсем конкретни параметри на фотокамерата. Например, за "птичарите" е жизненоважен бързият и стабилен автофокус. За пресфотографите е от голямо значение ергономиката и бързината на камерата, тъй като постоянно снимат в инцидентни условия. И т.н...
Фотолюбителят иска да снима от всичко по-малко. Значи за него, освен качеството на изображението, са особено важни и всички останали параметри на фотокамерата. ОК, направете един неголям компромис със солидността, бързината, ергономията... и си купете една съвременна фотокамера, която прави качествени снимки. Nikon D-90 напълно покрива тези критерии.

Автор: BotsRevenge   
Дата:   02-03-10 16:18

Подкрепям избора на Д90. След известно време снимане с такъв после няма да искаш да погледнеш картината на Д200 поради по-високия шум в нея.

Защо да го има като може да до няма [smile]

Автор: autosvet   
Дата:   02-03-10 16:22

Матричката на Д90 е по-добра във всичко друго Д200 е по-добър. Ако снимаш до ИСО 400 практически разлика голяма няма да видиш. Над 800 вече по-новата матрица си казва своето.

Автор: didesignbg   
Дата:   02-03-10 16:42

По тая логика да взима д5000, хем по-вкусно, хем по-лесно с помощта му е чудесно[smilie3]

Автор: tycoon   
Дата:   02-03-10 16:58

Зависи от човека / фотографа.
Не обичам да се ровя из менютата на апарата, на д200 всичко му изкарано на бутони т.е. реакцията ще е по-бърза при снимане.
Като ъпдейтна някой ден на по-ново тяло ще разгледам по-отблизо и шума за който толкова много се говори:)От семплите в нета не мисля да страдам.

Като гледам как всеки си снима приятелката и после й вика "моделка" стигам до извода, че споровете за шума са глезотия.
Вижте Борисов - снима модели, купува Хаселблад, това е;)

Автор: gen_cho   
Дата:   03-03-10 15:00

д200 ще намериш трудно нов, все пак поостаря моделът, а д90 е по-съвременен модел. При всички случаи препоръчвам д90, макар и по-нисък клас. Ще е на по-малко кадри, можеш да си го купиш и нов, а и на високото ИСО шуми по-малко. Да не говорим за повечето екстри...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »