Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане M42/Sony Alpha Адаптер
Автор: pr0peller   
Дата:   10-09-09 20:40

Здравейте,
Исках да попитам, защото вече съм доста объркан, какъв адаптер ползват феновете на Sony Aplha за работа с обективи на М42. Гледах в eBay адаптери с потвърйдажане и без ... Та въпроса ми е какво ползвате ако не е тайна. Има разкошни обективи.

Благодаря преджарително.

П.П. Не сте сами ... Аз съм голям фен на Сони. [beer] [beer] [beer] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: mugen   
Дата:   10-09-09 20:50

точно днес прегледах фотопавилион и фотосинтезис за такъв адаптер, само за Sony не видях [smilie11] [smilie11]

Re:
Автор: hotsnail   
Дата:   10-09-09 20:55

ами ако си със А2хх/А3хх/А9хх нямаш много избор граби електронен. С механичен апарата ще работи само на М (ръчен режим) т.е. не ще да мери.

А100 и А700 могат да работят и с двата типа адаптери на А (приоритет на бленда). Естествено с мехничния няма потвържение на фокуса.

Аз съм ползвал само механичен. Фокуса не епроблем със дълъг светъл обектив (85/2) ама с 28/2.8 е почти абсурдно положението т.е. трудно се хваща на ръка идеален фокус. Все пак 12МП е доста много и визьора макар и голям и прекрасен не стига.

Има и друго някои адаптери подържат и стабилизация с няколко обектива т.е. подават програмируемо при поставяне на апарата фокусно разстояние.

виж ето този сайт
http://www.dyxum.com/dforum/topic29573.html

[beer]

Re:
Дата:   10-09-09 20:56

В бг никога не е имало нищо за сони не е голяма чуденка. Скромни са търговците не искат много оборот - сигма, самсунг и фуджи им стигалали от ДСЛР производителите.

Грешка! Има(ще?) Сони 18-250 на промо цена в синтеза.

Публикацията е редактирана (10-09-09 20:57)

Re:
Автор: pstoev   
Дата:   10-09-09 22:37

и а900 ли няма А при механичен адаптер...

Re:
Автор: pr0peller   
Дата:   10-09-09 23:00

Всъщност съм с А100 ...
Купих си го преди 2 години и не искам да го сменям. Мислих за варианти Canon, Nikon ама като си помисля за обективи и ми става лошо. Не съм от хората които си сменят телата само, защото има по-ново. Аз не съм и Про, разбира се. Любител съм. И обективите ми са китови с изключение на една стара Сигма, та си рекох "има разкошни обективи за Практика и Пентакон, защо да не опитам?". Аз и без това си снимам на М само. С другите нещо не се оправям. Благодаря за мненията. Гледах в eBay някакви адаптери и за това се чудех, но реших да си взема механичен и да си взема друг фокус скрийн. Имаше такива като на Практиките, матови със фокус спот в средата - много ми харесваха. Благодаря още веднъж и ако някой друг има какво да каже - да заповяда [smilie5]
[beer] [beer] [beer] [shtrak]

П.П. Аз не съм в БГ.

Публикацията е редактирана (10-09-09 23:11)

Re:
Дата:   11-09-09 01:40

Ами тоя сайт дето ти дадох води до един китаец дето продава адаптери с електроника. Ако малко ти пука за автоматиката вземи един фиксиран 50мми и гази смело.

С мехничните има някой проблеми да кажа важно е!

Значи някой от тях са правени за механични тела (минолта) и имат висок борд (ръб в края). Цифровите тела имат малко различен байонет - по голям е външния диаметър.

Тоя ръб малко увеличава дистанцията между сензора и повърхността на адаптера и се губи безкрайността.

Та ако вземеш такъв адаптер трябва да се пили!

В Диксум има статия дето обяснява как става пиленето. Не е трудно за една вечер става - 2 часа. Търкаш една шкурка като откачен.

Аз такъв адаптер си купих Хама. Инак не е лош. Сега катъо е опилен малко странно стоят обективите - щото се навиват към 1/6 оборот повече от нормалното т.е. червени точки и разни други ориентири отиват малко встрани, не са отгоре. Ама бял кахър [smilie18] [smilie18]

Тея от китаец май са добри като геометрия... нямам опит.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »