Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обектива шава!
Автор: landstar   
Дата:   21-07-09 15:34

Проблем: Обектив 70/200 Вр закичен на Д300 съвсем леко /около 0.5 мм/ се върти и почти губи контакт с тялото - държи се странно, като с чужд обектив. Въпрос - байонета ли нещо е крив, обектива ли?

Отговори на това съобщение
 Re: Обектива шава!
Автор: nikola_bathory   
Дата:   21-07-09 15:41

ъъ, може и двете. В гаранция ли е обектива?
Това Д300 прави ли ти същия проблем с други обективи?

Дата:   21-07-09 15:49

С други - не. Гаранцията на моя е вечна, само искам да рабера кое да рекламирам и къде е дефекта. Ефекта е същия както при обектив сигма - макро, който имам, когато се сложи на друга бленда, различна от 32 - това му е положението фикс. Т.е. губи връзка с част от контактните пъпки.

Автор: MarinY   
Дата:   21-07-09 17:33

Ландстар, какво значи "почти губи"?
Или има контакт или няма.

Това "леко завъртане" на обектива по оста му, съм го забелязал на различни апарати и обективи. Не създава оптически проблем. Получава се от стандартните допуски на изработка и при "лош" късмет - комбинация тяло+обектив, може и да го забележиш.

Автор: asahi   
Дата:   21-07-09 17:46

Пращай в новия сервиз на Профайлд.

Дата:   21-07-09 21:51

МаринИ - нали ти викам, като цяло - мери, обаче отива на бленда 22 и други магарии.
То сервиза на профайлд не знам чак шлосери дали са наели за тия механики, ама ще ги изтормозя при всички случаи.

Автор: MarinY   
Дата:   21-07-09 22:15

В повечето случай става дума за стотна от милиметъра, която докарва този, десета от градуса луфт.
За да ти избягат контактите е много голямо разминаването, но все пак си е "часовникарска настройка".
Ако някой посегне с пилата, бий през пръстите. [smilie3]

Автор: vgramatikov   
Дата:   21-07-09 23:04

Имам такъв проблем с конвертор кенко но се преживява...на 1-2 пъти нямах връзка с тялото на важни моменти но ...така е :)
[smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »