Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Fujifilm FinePix S2000HD ili Fujifilm Finepix S1000fd
Автор: gogo3g   
Дата:   26-02-09 00:10

Здравеите,имам една молба.Абсолютен новобранец съм в фотографията,като чета вашите коментари разбирам колко сложно нещо е тя.Молбата ми е ако някои е работил с тези 2 апарата или поне е имал информация за тях да ми каже кои от тях да си купя.Или дали са подходящи за новобранец.Пък и цената им е малка.Благодаря предварително на тези които ме уважат.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm FinePix S2000HD ili Fujifilm Finepix S1000fd
Дата:   12-03-09 20:08

ЕЕЕ.Никои ли няма да вземе отношение по въпроса.Жалко а се надявах че тук ще има сериозни хора.

Автор: bouncer   
Дата:   12-03-09 20:12

В магазина са сериозните хора, защото това им е работата[smile]

Автор: Мартин_Илиев   
Дата:   12-03-09 20:43

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   13-03-09 20:17

Хеи,Благодаря ви все пак,че ми обърнахте внимание,но в магазина винаги предлагат по скъпото.[smilie24]

Автор: Vector   
Дата:   13-03-09 21:47

Трудно ще намериш някой, който да е снимал и с двата. Аз нямам опит с нито единия, нито другия, но като им гледам данните в ДиПиревю-то.... общо взето са еднакви. S2000HD е с малко по-широк обектив в късия край - 27мм срещу 33мм, демек в това отношение е малко по-добър. Но пък и малко по-тъмен - Ф3,5-5,4 срещу Ф2,8-5,0. Освен това и в скоростите леко отстъпва на S1000fd - shutter 4 - 1/1000sec срещу 8 - 1/2000sec. Но пък видеото на S2000HD вероятно повече ще те кефи, както и малко по-големия зуум. И двата си имат стандартните ръчни настройки като за SLR-like, предполагам, че картинките и на двата няма да се различават, с еднакви сензори са.
Както виждаш и двата са с плюсове и минуси като ги сравняваш и просто ще трябва сам да си решиш кои плюсове са ти по-важни и с кои минуси ще се примириш. Може би ще е най-добре да ги подържиш да видиш как ти "лягат" на ръцете, това съвсем не е маловажно - в този смисъл си мисля, че S2000HD като малко по-голям и малко по-тежичък ще ти пасне по-добре.
Успех в избора![shtrak]

П.П.
А защо не помислиш за един истински ДСЛР, а не ДСЛР-лайк? За 250-300лв. в повече се предлага Никон Д40 с обектив 18-55мм. А за още стотина лева отгоре получаваш и 55-200мм. Щом си начинаещ и ако не си от тези дето лесно се палят по фотографията, но и лесно угасват, според мен това е доста по-изгодна оферта. Е, с 400лв. ще ти е по-скъпо, но разликата в качеството на картинката си заслужава според мен. Стига да имаш парите!
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&base=&cat=47&producer=nikon&from=&to=&filter=

Публикацията е редактирана (13-03-09 22:11)

Дата:   17-03-09 00:15

Благодаря ти Vector.Имам едно Самсунгче от което истисках всичко.Вначалото не ми правеше впечатление но с времето започнах да искам повече от снимките,много мигове отървах понеже то(самсунгчето)няма възможности.А пък за Д40 има време първо да изтискам Фуджито,пък и да му се случи нещо по-няма да съжелявам.[smilie24]

Автор: _IRIX   
Дата:   16-06-09 03:27

Аз си взех на скоро S1000fd.. преди няколко месеца де.

Засега съм доста доволен, като за абсолутен аматьор. Имам едно SONY W35, от което изтисках всичко и така.. :)

Автор: sirkhann   
Дата:   16-06-09 09:40

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: vladod   
Дата:   16-06-09 14:40

S1000fd е идеален за теб
... и не давай повече от 380.оо лева за него В МАГАЗИНА!!![shtrak]

Дата:   20-07-09 21:49

Хей,здравейте.Много благодаря за мненията.И аз смятам също както vladod да си взема S1000fd,по-добре да потроша него от колкото да потроша някои за 1000-1500лв, докато свикна с него и да си изградя навици за неговото съхранение.С уважение Георги Г

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »