Автор: Vector
Дата: 13-03-09 21:47
Трудно ще намериш някой, който да е снимал и с двата. Аз нямам опит с нито единия, нито другия, но като им гледам данните в ДиПиревю-то.... общо взето са еднакви. S2000HD е с малко по-широк обектив в късия край - 27мм срещу 33мм, демек в това отношение е малко по-добър. Но пък и малко по-тъмен - Ф3,5-5,4 срещу Ф2,8-5,0. Освен това и в скоростите леко отстъпва на S1000fd - shutter 4 - 1/1000sec срещу 8 - 1/2000sec. Но пък видеото на S2000HD вероятно повече ще те кефи, както и малко по-големия зуум. И двата си имат стандартните ръчни настройки като за SLR-like, предполагам, че картинките и на двата няма да се различават, с еднакви сензори са.
Както виждаш и двата са с плюсове и минуси като ги сравняваш и просто ще трябва сам да си решиш кои плюсове са ти по-важни и с кои минуси ще се примириш. Може би ще е най-добре да ги подържиш да видиш как ти "лягат" на ръцете, това съвсем не е маловажно - в този смисъл си мисля, че S2000HD като малко по-голям и малко по-тежичък ще ти пасне по-добре.
Успех в избора!
П.П.
А защо не помислиш за един истински ДСЛР, а не ДСЛР-лайк? За 250-300лв. в повече се предлага Никон Д40 с обектив 18-55мм. А за още стотина лева отгоре получаваш и 55-200мм. Щом си начинаещ и ако не си от тези дето лесно се палят по фотографията, но и лесно угасват, според мен това е доста по-изгодна оферта. Е, с 400лв. ще ти е по-скъпо, но разликата в качеството на картинката си заслужава според мен. Стига да имаш парите!
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&base=&cat=47&producer=nikon&from=&to=&filter=
Публикацията е редактирана (13-03-09 22:11)
|
|