Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon D80/D90 + grip = по-бърз AF?
Автор: mravunko   
Дата:   23-04-09 09:27

Гледам някакви мнения, че при по-горните серии на Никон уж имало по-бърз фокус с АФ обективи когато се използва грипа с 2 батерии. Някой има ли наблюдения върху по-любителските серии на Никон?
Интересува ме конкретно за АФ-Д 80-200/2.8 и дали ще има промяна в бързината на фокуса с и без грип.

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon D80/D90 + grip = по-бърз AF?
Автор: didesignbg   
Дата:   23-04-09 09:34

Като му сложиш надпис канон почва да снима с 10 к/с и има чисто исо[ezik]
Ако е и с пернишка регистрация...

Автор: ErotilA   
Дата:   23-04-09 09:38

@ mravunko

снимам с подобна комбинация, но никога не ми е минавало през ума, че автофокуса е свързан с батериите, но забелязах още в началото, че като няма батерии няма и автофокус а на картата не се записва нищо, в инструкциите гледах и нищо не са обяснили защо става така, явно пропуск на Никон.

Автор: mravunko   
Дата:   23-04-09 10:10

didesignbg написа:

> Като му сложиш надпис канон почва да снима с 10 к/с и има чисто
> исо[ezik]
> Ако е и с пернишка регистрация...

ако нямаш какво да кажеш, не го прави в моята тема [smilie19]

не говоря за броя кадри за секунда, а за бързината на АФ.

Въпроса е резонен, защото мотора, който върти АФ-то, може да се затруднява от голямото стъкло, което трябва да премести, затова с 2 батерии, които са свързани паралелно да няма толкова голям пад на напрежението и да работи малко по-бързо.

@еротила, ама ти сериозно ли? не мога да разбера майтап ли си правиш :)

Публикацията е редактирана (23-04-09 10:11)

Автор: stemer   
Дата:   23-04-09 10:22

на този адрес http://www.dtowntv.com/ епизод 7 говорят за повече кадри в сек. но не споменават нищо за АФ
освен това оговарят на въпроси на зрители

Автор: ErotilA   
Дата:   23-04-09 10:29

Ако е трябвало хората с белите престилки щели са да сложат акумулатор в една раница на гърба на фотографа, за да няма голям пик на тока при фокуса. Лещите не са много големички, които фокусират а мотора е колкото нокът голям. /да не се сравнява със стартера при автомобилите/ При две батерии в грипа фотоапарата ползва първата батерия и като спадне напрежениета се захранва от втората батерия. Ако има грип с 4 батерии ще е същата ситуация. Но при всяко натискане на половин спусък / зависи и от режима на фокусиране/ моторчено се движи за да фокусира , ако има пикове за липса на достатъчно ток от батерията ще ти премигва и фотоапарата .
Нали се сещате вече че при тези техники и тези възможности за творене че хората с белите престилки са го пресметнали, и опасенията ви са напразни.

Винаги ми е било интересно като някой снима с апарат от този вид /с призми и огледала вътре/ да каже ей тоя апарат не може да синма като сапунерката ми. Не може вярно е ...

Публикацията е редактирана (23-04-09 10:34)

Автор: tycoon   
Дата:   23-04-09 10:29

Mravunko, и аз съм същият обектив на D200. До момента само един път ме е предавал автофокуса и си мисля, че може би е било от батерията (никога от светлината). На тъмно фокусира екстра. Интересно дали може и по-бързо с грип, макар че и така не е бавен автофокуса.

Автор: джъмбо   
Дата:   23-04-09 10:51

общо взето е валидно за прокамерите и се отнася за обективи без вграден мотор.... тези които са АФ-с не се влияят....

Автор: didesignbg   
Дата:   23-04-09 10:58

Включи го на 220 в и бетонобъркачка ще завърти. А средните пръстчета си ги заври дето слънце не огрява[smilie3]

Автор: abyser   
Дата:   23-04-09 11:04

Не знам как е при Д80/90, но при Д200 батериите в грипа не са свързани паралелно - описано е тук-там какъв е алгоритъма (реда), по който се използват от тялото, а и от опит мога да го потвърдя. В такъв случай с грип би трябвало да е по-зле, щото и грипа кльопа ток [smilie8]

Автор: vgramatikov   
Дата:   23-04-09 15:31

[smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »