Фото Форум Фест 2022: Астрофотография - заснемане на обект от дълбокия Космос от начало до край - лекция и практическа част с Иван Райчев - sektor

05.10.2022 y.
Фото Форум Фест 2022: Астрофотография - заснемане на обект от дълбокия Космос от начало до край - лекция и практическа част с Иван Райчев - sektor

Иван Райчев - sektor е един от запалениете любители на дълбокия космос. Каним го да участва във Фото Форум Фест вече няколко години и с радост обяваваме, че тази година той ще се включи с лекция и практическо занимание на тема "Астрофотография - заснемане на обект от дълбокия Космос от начало до край". Лекторът ще ни разкаже за любимото си хоби, ще сподели каква техника и знания са нужни, за да може да се създават снимки, като тези, които той показва. 

След лекцията, ако времето позволява, ще има и практическо занимание - Астрофотография с телескоп - заснемане на обекти от Слънчевата система и дълбокия космос с телескоп, астро камера и посредством метода Lucky Imaging.

Великата Галактика Андромеда

Плеядите, заснети от гр. София на 26, 27 и 28 октомври 2021 г.

Звездата Алнитак и мъглявините Пламък, Конска Глава и много други

M42 - Великата мъглявина Орион

За себе си Иван Райчев споделя:

От малък обичам нощното небе и когато съм навън, все гледам нагоре. През 2019 г. купих първия си телескоп и закачих камера към него. Тогава разбрах, че астрофотографията ме влече и това занимание стана мое хоби. През тези няколко години видях и научих много нови неща за заобикалящата ни Вселена и успях да подобря уменията си за заснемане и обработка на астро снимки. С удоволствие ще споделя чудесата на Космоса с всички Вас, както и натрупания опит от практикуването на това интересно хоби.

Запишете се за Фото Форум Фест 2022 ⇒ ТУК

Разгледайте програмата ⇒ ТУК

Разгледайте профила на лектора ⇒ ТУК

 

 

 

 

More news

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.