Продава:

Продавам Olympus Mju 790 SW-водо и удароустойчив

Статус: Продадена | Град: Хасково | От: kirilx 
Видяно: 687 | Последно: 2012-12-14 19:23:07
Цена: 85.00 лв. История на цената

Продавам Olympus Mju 790 SW-водо и удароустойчив,много запазен,компект с 1гб карта памет и универсално зарядно тип щипка

Водоустойчив до 3 метра,ударо(1.5 m) студо ( -10 С ) и натискова ( 100 кг ) устойчивост,ФУНКЦИЯ ФЕНЕРЧЕ

Реклама :) http://www.youtube.com/watch?v=IIctSl6djeQ


Фото базар - цифрова техника

Артикули към обява


  • Фотоапарат Olympus Stylus 790SW

    Статус: Продадена | Състояние: Отлично
    Цена: 85.00 лв. История на цената

    Продавам Olympus Mju 790 SW-водо и удароустойчив,много запазен,компект с 1гб карта памет и универсално зарядно тип щипка

    Водоустойчив до 3 метра,ударо(1.5 m) студо ( -10 С ) и натискова ( 100 кг ) устойчивост,ФУНКЦИЯ ФЕНЕРЧЕ

    ДИГИТАЛЕН ФОТОАПАРАТ МЕТАЛЕН КОРПУС ЗАЩИТА ОТ ВОДА ДО 3 МЕТРА ЗАЩИТА ОТ УДАР ДО1.5 МЕТРАЗАЩИТА ОТ СТУД ДО -10 ГРАДУСА ФУНКЦИЯ ФЕНЕРЧЕ 7.1 МЕГАПИКСЕЛА( 1 / 2.3" CCD) 3 X ОПТИЧНО ПРИБЛИЖЕНИЕ (35ММ ЕКВ: 38-114 ММ) F 3.5-5.0 2.5" (6.35 CM. ) TFT LCD ДИСПЛЕЙ (230 000 ПИКСЕЛА) РАЗПОЗНАВАНЕ НА ЛИЦЕВИДЕО КЛИП СЪС ЗВУК 30K. 640/480 ТОЧКИ СУПЕР МАКРО ДО 7 СМ BRIGHTCAPTURE ТЕХНОЛОГИЯ ТЕХНОЛОГИЯ ЗА КОРЕКЦИЯ НА СЕНКИТЕ ISO ОТ 50- 1600* 23 ГОТОВИ СЦЕНИ ОБРАБОТКА НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО НОВ БЪРЗ TRUEPIC III ПРОЦЕСОР LI- ION БАТЕРИЯ

    Сигурно си имате цифров фотоапарат и знаете, че компаниите производители поддържат цели линии модели - изборът е огромен. Така всеки с всяка следваща покупка иска устройството да може нещо повече. От "абе, там да снима" до свръхтежката категорията на професионалните модели.

    "Олимпус" пък имат водоустойчиви и издържащи на удари модели - сред тях е и 7.1-мегапикселовият mju 790 SW. Точно това означава и съкращението SW (shock and waterproof). Въпреки че още е зима, можем спокойно да си помечтаем за подводни снимки, които той може да направи, но на не повече от 3 метра дълбочина.

    За повече спокойствие, но не и като функция, ще спомена обещанието на производителя, че ако изпуснете апарата от височина до метър и половина, нищо по-страшно от одраскване няма да му се случи. Обективът е добре скрит и защитен от метално капаче, когато апаратът не е изключен, а LCD екранът е с повърхност, която трудно може да бъде надраскана.

    Дизайнът като цяло е доста елегантен и не подсказва, че апаратът е така издръжлив. Предлага се в няколко цвята: черен, сребърен, оранжев, син и яркозелен металик.

    Що се отнася до менютата, те изискват известно време за свикване. Основната навигация за избор на режим за снимане, както обикновено, е във въртящото се колелце вдясно, при естествената позиция на палеца на дясната ръка, докато правим снимки. Изборът на снимане/видео е елементарен - завъртаме колелцето и снимаме - фото или видео - има подсказващи иконки и за двете. Завъртането на колелцето за навигация интуитивно означава, че заменяме режима на снимане с друг, но... не е така. Завъртане в позиция SCN (scene) ни отвежда в менюто с двадесет и три предзададени режима на снимане. Четири от тях са за подводни снимки, а има и доста необичайни - за снимане на ястия, документи, фойерверки, предмети зад витрина.

    Отлично за начинаещи е менюто Guide, в което има четиринадесет различни упътвания. Едно от най-впечатляващите е Shoot with effects preview, което ще покаже какво ще се случи при снимане с различно увеличение на образа или цветови ефекти. Или пък как фонът на даден обект да бъде нарочно разфокусиран.

    Както става с всеки фотоапарат, възможността за заснемане на видео рядко се използва. За ентусиастите обаче, изненадващо или не, присъства екстрата за избор на различна скорост, с която видеото да бъде насичано. Резултатът, честно казано, не изглежда съвсем като да е използвана точно екстра.

    Останалите менюта са достъпни чрез едноименния бутон. Усещането, че са прекалено много, е трудно да се пренебрегне. Някои от подменютата определено не говорят много преди запознаване с упътването - често се използват съкращения или неясни икони.

    Апаратът е доста бърз при включване и изключване заради лещата, която не стърчи пред корпуса. Нетърпеливите и тези с бързи пръсти, снимащи всичко, хора ще оценят скоростта, с която апаратът фокусира.

    Апаратът се продава на българския пазар за около 560 лева.
    Снимки: