Годишни Награди на НАПСФВ

27.02.2020 y.
Годишни Награди на НАПСФВ

Годишните Награди на НАПСФВ е конкурс за сватбени фотографи и видеооператори, организиран от Националната Асоциация на Професионалните Сватбени Фотографи и Видеооператори. Той има за цел да популяризира работата на българските сватбени фотографи и видеооператори, и да отрази творческите им и професионални успехи през годината.

1. Международно независимо жури от сватбени фотографи и видеографи

2. Всички набрани средства ще бъдат дарени за подпомагане дейността на Фондация за живот със синдром на Даун

3. Материални награди от фирмите, спонсори на конкурса, като победителите ще бъдат обявени по време на 9-ти Международен Форум на Сватбените Фотографи и Видеооператори в Ахелой. Част от лекторите са и жури и лично ще връчат наградите!

Фотография – 6 основни категории и един главен приз:

Магията на светлината – Представяне на светлината като основно художествено изразно средство в кадъра.

Геометрия – Използването на водещи линии, рамкиране, повтарящи се шарки и други композиционни похвати са добре дошли.

Гостите – И те са почти толкова важни колкото и младоженците.

Детайлите разказват – Дребните детайли често са видими само за тренираното око.

Моменти – Да успееш да уловиш точният момент е истинското предизвикателство за всеки сватбен фотограф.

Млад автор – Решихме да поощрим работата на най-младите, но талантливи колеги, затова тази категория е за автори с по-малък стаж в бранша, до 2 години.

Приз „Сватбен Фотограф на годината“ – Участниците трябва да представят цяла серия от 30 до 60 кадъра, заснети по време на една реална сватба, 2019. Приемат се снимки само от един фотограф.

Видео – 3 основни категории и един главен приз:

Най-добро операторско майсторство – специалист с най-креативен подход към заснемането на съвременното сватбено видео, с най-интересни планове и визуални решения. Оценява се: монтаж на откъси видео от реална сватба (трейлър), разкриващ операторско майсторство, работа със светлината, допълнителна техника. Времетраене: максимум 5 минути.

Най-добър видеомонтажист – специалист с най-креативен подход, с най-интересни решения в сватбения монтаж, с най-добри композиционни находки. Оценява се: откъс от завършено видео от реална сватба (шоурил или трейлър). Времетраене: максимум 5 минути

Най-добър млад автор – Решихме да поощрим работата на най-младите, но талантливи колеги, затова тази категория е за автори с по-малък стаж в бранша, до 2 години. Оценява се цялостното въздействие, операторско майсторство и видеомонтаж на откъс от завършено видео от една реална сватба. Времетраене: максимум 5 минути

Приз „Сватбен Видеограф на годината“ – специалист, чието видео най-добре хармонично съчетава сюжетната линия, музикалното и звуковото оформление, монтажни решения и видеодизайн. Видео с най-голямо емоционална въздействие върху зрителя. Оценява се: готово видео от една реална сватба (трейлър). Времетраене: максимум 5 минути.

Повече за правилата и условията за участие можете да научите от страницата на конкурса - тук 

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.