Конкурс "Нощен живот"



Здравейте Форумци !



Каним Ви да участвате в един конкурс  на Фото Форум и Olympus BG на тема "Нощен живот"
Целта на конкурса  е да бъдат показани интересни моменти, ситуации, сцени и т.н. от живота около нас в тъмната част на денонощието. Бъдете креативни, не се ограничвайте само с нощни пейзажи. Снимайте нощни портрети, улични сцени, репортаж, живота в нощни заведения и т.н.

Правилата:

Конкурсът ще протече на два етапа и ще завърши с изложба. 
В първия етап, до края на месец май, всеки ще може да публикува снимки по темата в специална конкурсна галерия. След гласуване от потребителите ще бъдат определени 5 победители в първия етап (с най-висок рейтинг от три снимки) , на които ще бъдат предоставени фотоапарати Olympus OM-D M10 с комплект обективи. С тези фотоапарати те ще трябва да осъществят своеобразен дуел по темата за период от 10 дни. Ще трябва да се представят и оригиналните RAW файлове, за да е сигурно, че снимките не са заснети в друг период или с друга техника. Всеки ще може да участва с по 10 кадъра. Тези финални 50 снимки също ще бъдат подложени на гласуване във Фото Форум в специална галерия при пълна анонимност на авторите и така ще бъдат определени победителите (отново чрез сбора на точките от най-рейтинговите им 3 снимки).
 

1. Период на провеждане на първи етап:

Качване на снимки 07.04 - 31.05.2014 г.
- Допълнителен период за гласуване 01.06.2014 г. - 10.06.2014 г.

 

2. Период на провеждане на втори етап: 

 

- Снимане 11.06 - 20.06.2014 г.

- Гласуване 20.06 - 05.07.2014 г.

 

3. Участници - в конкурса могат да участват всички регистрирани потребители на Фото Форум. Те качват снимките в специално създадената за тази цел галерия според седмичната си квота в сайта.

4. Гласуване - за снимките в конкурса могат да гласуват само потребители, които имат поне 5 снимки с по минимум 30 точки от рейтинг А към 01.04.2014 г. Целта на това ограничение е да се сведат до минимум манипулациите в гласуването чрез "резервни" и "многократни" регистрации.

5. Победители - определят се от гласовете на потребителите по рейтинг А като се сумират точките от 3 фотографии на съответния потребител.

6. Награди - На победителят във втори етап се присъжда първа награда Olympus E-M10 с обектив 14-42 EZ.   За останалите 4 места  - професионални фото раници

 

7. Селекция за изложба - селекцията се прави от организаторите, между снимките, преминали определен рейтингов праг от първи и втори етап.

8. Допълнителни условия:

- Не се допуска участието на снимки, които вече са показвани в сайта Фото Форум.
- За да бъде допусната снимка в изложбата, тя трябва да отговаря на условията за качествен печат в размер минимум 20х30 см.
- Победителите са длъжни да представят оригинала на фотографията си с качество годно за печат в размер 20х30 см, както и да покажат оригиналния RAW файл. В случай, че такъв не бъде представен, наградата получава следващия в класирането.
- Един потребител не може да вземе повече от една награда. Ако примерно участник в конкурса има снимки на 1-во и 2-ро място, то той получава само първа награда, а втора се присъжда на следващия в класирането.
- Организаторите и хора свързани с организаторите могат да качват снимки, но не могат да участват в разпределението на наградите.
- При опити за манипулиране на системата за гласуване, участникът ще бъде дисквалифициран.

От екипа на Фото Форум

Линк към награждаването тук

Линк към  галерията тук