Фотографски курс - ФФ Студио




Интензивен курс по фотография за начинаещи - цялата двуседмична програма от 30 учебни часа ( 20 астрономически) в един уикенд!

12 ноември - събота , от 9.30 до 21ч ( с почивки)

13 ноември - неделя, от 9.30 до 21ч ( с почивки)

+ бонус - онлайн затворена група за обобщения, анализи и допълнителни задачи след курса.

Двуседмичен курс по фотография - начално ниво, ще има от 14 ноември, от  19 ч. . Две седмици, всяка вечер в работните дни.
Водещи - Георги Величков и Бони Бонев


Записвания на 0898416020 и boni_bonev@abv.bg
Можете да закупите и ваучер за курса, който да подарите на приятел или познат.
Вижте по-долу условията и програмата.

    ФФ студио се намира на бул. "Мадрид" 50, ет 1.
     (виж картата най-долу на страницата)


Вече повече от 10 години във ФФ студио се провеждат фотографски  курсове за начинаещи и напреднали с лектори - утвърдени български фотографи, автори на множество статии, книги, фотографски изложби:   Георги Величков, Бони Бонев и доц. Петър Абаджиев. Можете да разгледате портфолиата на лекторите, те говорят достатъчно за тях. Много фотографи са започнали творческия си път от курсовете на ФФ Стуио. Някои от тях отдавна работят в сферата на комерсиалната фотография, а други създадоха собствени фотографски школи.

 

Курсът по фотография за начинаещи е с продължителност 10 последователни работни дни - две седмици от понеделник до петък. Лекциите и упражненията са с продължителност 3 учебни часа (2 астрономически). Общо 30 учебни часа. Курсът за напреднали е 40 учебни часа.
Всеки курсист получава подарък - Малка книжка "На Фокус".

 

 

Лектори в курсовете по фотография начално ниво са Бони Бонев и Георги Величков. Групите са между 5 и 9 души. Цената за курса по фотография за начинаещи е 250 лв., а за напреднали - 300лв.


 

Курс по фотография начално ниво - темите (всички снимки  са направени по време на курсове) :

 

1. Избор на цифров фотоапарат. Огледално-рефлексен, хибриден, компактен или ултразум. Предимства и недостатъци. Демонстрация на възможностите на фотоапарати от различни класове. Избор на обективи и филтри.


2. Особености при работа с цифрови фотоапарати. Автоматични и ръчни настройки. Скорост, бленда, фокусни разстояния, баланс на бяло, корекция на експозицията, работа при различни чувствителности, работа със стабилизирани обективи, работа със светкавицата, работа с ръчен и автофокус. Демонстрации при различни настройки. Персонални настройки на фотоапаратите на курсистите и практически упржанения.


3. Светлина. Видове светлина според силата и степента на разсейване: контрастно/остро, полумеко и меко осветление. Видове светлина според мястото на светлинния източник: горно, долно, странично, фронтално и задно осветление. Упражнение.


4. Особености при работа с цифрови фотоапарати в студио. Работа със студийно осветление. Настройка на студийното осветление. Измерване на светлинния импулс с флашметър.  Упражнения в студио.


5. Основи на композицията. Избор на обект. Избор на гледна точка. Преден и заден план. Дълбочина на рязко изобразяваното пространство (DOF). Цвят и цветна хармония.


6. Пейзажна и туристическа фотография. Особености. Избор на техника.


7. Как да снимаме - деца, семейни тържества, сватби, домашни животни, диви животни, птици. Избор на техника за различни нужди.


8. Как да снимаме при ниска осветеност и през нощта. Нощни снимки от ръка и със статив. Избор на техника. Упражнениe - Нощен градски пейзаж

 

от курса по фотография

 

9. Упражнение - нощен градски портрет :


от курса по фотография

 

10. Портретна фотография - видове портрети, избор на подходяща техника и обективи. Упражнения в студио.

 

от курсовете по фотография


11. Портретна фотография - упражнение на открито.


от курсовете по фотография


12. Заснемане на движение. Бързодвижещи се обекти. Проследяване, фиксиране и размазване на образа. Особености, необходима техника. Упражнение в студио и на открито.

 

от курсовете по фотография


 

 

13. Работа с редактиращи програми (Photoshop). Демонстрации на основни техники и ефекти. Техники за конвертиране на цветни изображения в черно-бели. Работа с цветовете, корекция на перспективата, работа със слоевете, ефекти, ретуш на портрети. Подготовка на снимките за печат. Файлови формати RAW, TIFF, JPEG - работа, предимства и недостатъци.

 



 

 

 

------------------------------------------------------------------


Фото Форум студио предлага следните услуги: студийна, портретна и продуктова фотография, заснемане на сватби, тържества, конференции и събития, интериор и архитектура, продажба на фотографии от различни жанрове, както и други фотофграфски задачи по поръчка на клиента.

Екипът на Фото Форум студио има опит в организацията и провеждането на конкурси, изложби, семинари и фестивали в областта на фотографията, както и технически курсове за търговски персонал. За контакти и запитвания:
Бони Бонев и Георги Величков

Снимачната площ е около 70 кв.м. Оборудвано е с пет студийни моноблока с регулируема мощност и топло осветление. Софт боксове, рефлектори, пчелни пити, филтри, спотове, стативи, фонове, палатка за предметна фотография, аксесоари, флашметър и безжичен контрол на светкавиците.
 

 

 

 


 

Как да го намерим:
София, бул. Мадрид №50