Summer Chaos Festival

Галерия


Коментари    
sherbit
22-06-2015 19:56

Току що разбрах че съм хеви метъл, от 20 години харесвам Biohazard.
-0 +0
mediac
22-06-2015 21:02

Така ги определят в Уикипедията, и то не българската: https://en.wikipedia.org/wiki/Biohazard_%28band%29
-0 +1
sherbit
22-06-2015 21:03

Щом там го казват значи е така. Готин репортаж.
-0 +0
realnoncho
22-06-2015 21:19

Хубав фото-разказ, браво!
-0 +1
kcoool
24-06-2015 00:21

Страхотен разказ, но бих предпочел с повече снимки към него.
-0 +0
h_bio
24-06-2015 12:00

Страхотни снимки! За текста не бих си позволил да дам оценка. Благодаря за споделянето!
-0 +0
За да оставите коментар трябва да минете през Вход.
  • Един ден в Лондон

    От Рафи Марукян


    Тези дни много са репортажите от Лондон,много се говори, коментира. Ако ме питате, бих отговорил за Лондон с четири думи: мрачен,
    консервативен, високомерен и скучен. Може би, защото малко преди това бях във Франция и Париж. А столицата на света, Париж беше слънчев, чаровен, стилен, омаен, красив, обаятелен. В Лондон, старите сгради останали от старата Империя са до новата, модерна архитектура. Старото и новото някак не са в хармония, едно до друго. А Париж си е запазил облика в центъра. Няма закачени климатици по старите сгради, не може да правят никакви ремонти по фасадите, нововъведения. През 1956 г. по предложение на Де Гол е приет закон за запазване на облика на града. И започват да изграждат съвременния Париж, бизнес квартала Дефанс, наричан парижкия Манхатън.
    Може би, ако бях останал един месец и с фото апарата бих скитал по цял ден по улиците на Лондон и музеите, щях да променя мнението си. Но като турист-фотограф посетил 29 държави от Европа, Азия, Америка и Африка, за мен Лондон не заема челно място.
  • Тосса де Мар – чаровната перла на Коста Брава

    От Елина Нинова


    ElinaN

    Ако сте решили да прекарате няколко дни в Барселона, непременно отделете един от тях за разходка по крайбрежието Коста Брава, на север от града, по посока на френската граница. Няма да съжалявате. От централния площад „Каталуня” се качвате на удобно електрическо влакче, което се движи около час и половина по живописен маршрут до спирка Бланес, от там вземете автобус и след по-малко от половин час ще сте в градчето Тосса де Мар – перлата на това крайбрежие.
    Оригиналното име на градчето е Туриса (Turissa), дадено от му иберийците, които са населявали това място преди римляните - между 4-ти-1 век пр.н.е.
    Днес в града има обособени две основни части - стария град (Vila Vella) или така наречения Горен град, построен през 12 век върху високата скала - Монт Гуарди, и Долния град чийто район е по-голям и по-урбанизиран и в който са останките от античното селище. Крепостните стени, зад които е скрит стария град, заедно със седемте си кули, служили за наблюдателници, доминират над града и са негов основен символ.
    От 30-те години на XX век Тосса де Мар се превръща в културен и артистичен център. Било е любимо място за почивка на Марк Шагал, а след него в живописното градче са започнали да го посещават и други хора на изкуството. По-късно дори са кръстили градчето "Вавилон на изкуствата". Част от крепостта Вила Вейа е превърната в общински музей, един от първите музей за съвременно изкуство в Испания. Той е открит през 1935 г. В него са изложени картини на испански и европейски художници, които са творили през 30-те години на миналия век и са способствали за популяризирането на Тоса де Мар. Тук се намира и картината "Синият цигулар" на Марк Шагал, която се смята за художественият символ на града.