Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
 • Фото Форум обявява курс по фотография за начинаещи от 04.08.2014

  Курс на Фото Форум по фотография за начинаещи  от 04.08.2014


  Място на провеждане: Фото Форум Студио - София
  Повече подробности и програма ТУК »

   

   

 • Непознатата Турция – фотопленер / 05-11 октомври 2014

  Непознатата Турция – фотопленер / 05-11 октомври 2014


  Встрани от обичайните популярни туристически места и маршрути, Турция предлага на пътешествениците неподправената магичност на древността, съчетана с впечатляващи природни гледки и еклектиката на съвременния живот, който сякаш с машина на времето се е пренесъл сред сградите и статуите, създадени преди векове.

  Каним ви на едно пътуване между миналото и настоящето, което няма да откриете в каталозите на туристическите агенции. Ще се насладим на отличните възможности за пейзажна, архитектурна и „улична“ фотография, на специфичните нрави и интересните храни в региона.

  Програма:


  Гьобекли тепе - Немрут - Диарбекир - Хасанкейф - Мардин - Дара - Урфа

  7 дни/6 нощувки

  Ден 1 - неделя - София-Истанбул-Урфа
  Тръгване с автобус от София в 7 ч. Пристигане в 16:30 ч. Трансфер до Сабиха Гьокчен за полета до Шанлъурфа в 20:30 ч. Нощувка в Урфа.

  Ден 2 – понеделник - Гьобекли тепе - Немрут
  Закуска. Посещение на храмовия комплекс Гьобекли тепе – най-старият храм в света. Предполага се, че откритите в светилището каменни мегалити са на около 12 000 години. Отпътуване за Немрут (4 ч., 200 км). Изкачване на планината Немрут, 3000 м по залез слънце. Там е известният погребален комплекс на Антиох І (69–36 г.пр.Хр.). На върха, от двете страни на билото (изток и запад)  са известните каменни глави на Аполон, Зевс, Херкулес и свещени животни. Гледката отгоре при изгрев и залез е уникална, вижда се и езерото Ататюрк. Нощувка в Кахта или Адъяман.

  Ден 3 – вторник - Диарбекир
  Възможност за изкачване на планината Немрут при изгрев слънце. Отпътуване за Диарбекир (2,30 ч., 140 км).  Разглеждане на забележителностите на града – крепостните стени от черен базалт, укрепения замък с куполна базилика, джамия и дворец от времето на царство Артуклу и др. Нощувка в Диарбекир.

  Ден 4 – сряда - Хасанкейф
  Закуска.Отпътуване за Хасанкейф. (2,30 ч., 140 км). Девет цивилизации са оставили великолепни творения в крайбрежните скали - крепости, дворци, училища, църкви, джамии, некрополи и най-дългия за средновековните разбирания мост над Тигър, дело на Артукиди и Айюбити. Днешната известност на Хасанкейф се дължи за съжаление и на факта, че подлежи на потапяне във водите на един от многото язовири по течението на р. Тигър. Отпътуване за Мардин (1,45 ч., 101 км). Нощувка в Мардин.

  Ден 5 – четвъртък - Мардин
  Закуска. Мардин ще ви грабне незабавно и без остатък. Градът е част от световното наследство на ЮНЕСКО заради уникалните си исторически и архитектурни паметници. Смята се, че на сегашното място на града, се е намирало едно от първите населени места в горна Месопотамия. Археологически разкопки доказват, че в тази местност е имало селища на хора още преди четири хиляди години.Освен множеството джамии, медресета и бани, в Мардин могат да се разгледат христиански църкви, забележителни светски сгради (пощата и на Първото девическо училище, открито в Османската империя), музеи, кервансараи и ханове. Нощувка в Мардин.

  Ден 6 – петък - Дара - Урфа
  Закуска. Разглеждане останките на античния град Дара (на 30 км от Мардин). Отпътуване за Урфа. (3 ч., 191 км). Разглеждане на града. Библията и Коранът твърдят, че тук са родени Авраам (Ибрахим) и пророците Йезекия, Йов и Илия. Пещерата, в която се смята, че е роден пророкът Авраам е превърнала града в едно от най-важните места за поклонничество от Средновековието насам. Нощувка в Урфа.

  Ден 7 – събота - Истанбул - София
  Полет за Истанбул в 7:30 ч. Отпътуване за България в 12:00 ч. Пристигане в 21:00 ч.

  Цена: 690 евро

  Цената включва:
  • транспорт с автобус София-Истанбул
  • самолетни билети Истанбул-Урфа; Урфа-Истанбул;
  • 2 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Шанлъурфа;
  • 1 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Кахта или Адъяман;
  • 2 нощувки със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Мардин;
  • 1 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Диарбекир;
  транспорт с микробус по маршрута, включен в програмата;
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
  водач на групата по време на пътуването;

  Цената не включва:
  • входните такси на посещаваните по програмата обекти;
  • доплащане за единична стая;
  • бакшиши и разходи от личен характер

  - Записване: За да се включите, изпратете своята заявка за участие на e-mail photo@photosynthesis.bg до 15.08.2014г. включително. В полето subject напишете „Plener Turcia”.
  Заявката за участие трябва да съдържа следната информация: трите имена на участниците и телефон за обратна връзка
  Минимален брой участници - 10.
  Всеки изпратил заявка за участие ще получи потвърждение за записване на посочения от него e-mail.

  Плащане:
  След като получите от нас потвърждение, че сте записан за участие, следва да заплатите капаро в размер на 210 евро до 3 работни дни след потвърждението, но не по-късно от 15.08.2014г. Плащане на цялата сума - до 30 септември.

  Организаторите си запазват правото за промяна в програмата или отмяна на пленера при липса на достатъчно желаещи.

   Заглавна фотография: Florenco / CC BY-SA 2.0

 • Фотографска книжка 'На фокус' - Как да правим по-добри снимки
  Вероятно много от вас се питат какъв тип фотоапарат ще е най-добре да изберат, съгласно своите нужди и финансови възможности? Как да работят с него, така че да използват пълния му капацитет и да получат възможно най-качествено изображение? Как да снимат така, че снимките им да въздействат и на околните? Защо понякога снимките изглеждат добре на монитора, а след това на хартия резултатите са незадоволителни?

  Като фотографи и администратори на най-големия български сайт за фотография Фото Форум, ние авторите на тази книжка често се сблъскваме с подобни въпроси. Постарахме се да отговорим на повечето от тях със съвети, примери и мъдри мисли от известни фотографи.

  Надяваме се, че след като прочетете тази книжка, ще се научите не само да владеете по-добре техниката, с която разполагате, но и да давате душа на съвкупността от форми, цветове и светлини, които регистрира електронната матрица или филмът на вашата камера.

  Пожелаваме ви: “На Фокус”!

  Вземете електронна книга от първият сайт за електронни книги и списания Библио.бг


  или поръчайте печатна книга от Simetro books
  (изпратете имейл на products@simetro.com като посочите какво искате да получите. За поръчки над 20 лв куриерската такса се поема от Simetro books.)

   
 • Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко'

  Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко"

  Здравейте, любители на фотографията!


  Каним Ви да участвате в един конкурс на Manfrotto с партньорството на Dynaphos и Фото Форум на тема „Manfrotto - Секунда е малко“

   

  Секунда е малко, за да си представиш повече! С удължаване времето за експозиция, се откриват възможности за създаване на впечатляващи фотографии. Всяка секунда е от значение, когато времето е едновременно инструмент и обект на изследване. Всяка секунда повече, може да произведе различен и дори неочакван резултат.

   

  Грабвайте стативите и дайте време на въображението си! Темата на конкурса предоставя широко поле за изява, особено сега когато лятото е в разгара си. Обекти на вашето внимание, могат да бъдат необятното звездно небе, планинските и морските пейзажи, пулсът на града, емоциите на хората, взаимодействието между предметите и всичко, което е във вашите фантазии.

   

  Всички условия прочетете тук »

 • Офроуд със Звяра в Зверино – фотопленер / 15 – 17 август 2014

  Сезонът на пленерите с ФотоСинтезис продължава с едно доста разтърсващо (и в буквалния смисъл ;-)) предложение за офроуд разходка в района на с. Зверино в живописния Врачански Балкан, където Искър е издълбала невероятното си дефиле.

  Ще превземем красивите околности с високопроходими машини и, разбира се, ще поснимаме на воля.

  Всички желаещи ще имат възможността да преживеят истински емоциите, които изпитва навигаторът по време на преминаване на трайъл трасето край Зверино, което е част от състезателния сезон за веригата трайълни състезания 4x4 Extreme!
  Машината, която ще ни раздруса по тежкото трасе, неслучайно е позната на всички любители на тежкия офроуд с прозвището Звярът!

  Програма:

  Ден 1 (15 август, петък):

  08:00 – потегляне от София
  Настаняване
  Офроуд разходка (ок. 30 км.) и барбекю за обяд на живописната скала над с. Очиндол, в близост до мястото, от което Вазовият „Дядо Йоцо гледа“.
  Вечеря и нощувка в хотел Елит

  Ден 2 (16 август, събота):
  Офроуд разходка (ок. 30 км.) и барбекю за обяд в околностите на с. Зверино
  Вечеря в пъстървовото стопанство в с. Оселна

  Ден 3 (17 август, неделя):
  Тест-драйв на трайъл трасето със Звяра.
  Офроуд разходка с обяд на манастира Седемте престола
  Връщане в София.


  Цена и записване:
  - Цена за участие - 250 лв. / Цена за ранно записване 230 лв. до 11.07.2014
  *цената включва:
  - 2 нощувки
  - 2 обяда – барбекю по маршрута на офроуд разходките
  - 3 офроуд разходки с високопроходими автомобили и опитни водачи (по ок. 30 км. всяка)
  - Тест-драйв на състезателно трайълно трасе със състезателен пилот и автомобил-прототип
  - Тениска на верига трайълни състезания 4х4 Extreme
  - Застраховка

  Цената не включва разходи за транспорт до Зверино и всички останали разходи на място.

  - Записване: За да се включите, изпратете своята заявка за участие на e-mail photo@photosynthesis.bg до 05.08.2014г. включително. В полето subject напишете „Plener ZVERINO”.
  Заявката за участие трябва да съдържа следната информация: трите имена на участниците, телефон за обратна връзка и размер за тениската
  Максимален брой участници - 20.
  ЗАБЕЛЕЖКА: Моля, отбележете дали разполагате със собствен транспорт и дали имате възможност да превозите други участници в пленера до Зверино.
  Всеки изпратил заявка за участие ще получи потвърждение за записване на посочения от него e-mail.

  Плащане:
  След като получите от нас потвърждение, че сте записан за участие, следва да заплатите цената за участие на място във ФотоСинтезис Арт Център на бул. "Васил Левски" 57 в София или по банков път до 3 работни дни след потвърждението, но не по-късно от 08.08.2014г. Ако изберете плащане по банков път, впишете това в заявката за участие, за да Ви изпратим фактура с данни за плащане.

  Организаторите си запазват правото за промяна в програмата.

        
 Теми - forum: Клубен живот
 
 Препоръчайте малка кола с голям багажник
Автор: asahi 
Дата:   04-12-09 23:47

Препоръчайте малка кола с голям багажник за баща ми.
Ще джитка из града (Казанлък) и околностите, през уикенда ще ходи до селото (35км) и ще мъкне по някоя щайга или буре на връщане.
Да е здрава и лесна за поддръжка, с широки седалки, че мама е голяма жена.


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ivan.draganov 
Дата:   04-12-09 23:48

412

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"За БДЖ с любов" от Ангел Ангелов - 10 коментара
"Истанбул" от Vilislav Pankov - 3 коментара
 Re:
Автор: exo99 
Дата:   04-12-09 23:49

Купи му комби [smile]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi 
Дата:   04-12-09 23:49

Не ги карат вече.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski 
Дата:   04-12-09 23:51

Публикацията е редактирана (05-12-09 00:14)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chukov 
Дата:   04-12-09 23:53

фиестата е много дървен автомобил

Асахи купи му един Опел Корса
Желателно е да е с 1,4 литров мотор

ЧУдесна компактна и здрава колица с евтина поддръжка

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: exo99 
Дата:   04-12-09 23:54

Отвори "Форд - форум" и пусни тема, че купуваш Форд "Ескорт" - комби.
Ще те засипят с предложения за по 1500-2000 лева за коли от 1994 - 1995 година.
И не са толкова лоши.
Лесни за поддръжка и предната седалка като я изтеглиш назад е доста комфортно.
Аз още търкалям една такава и съм доволен.
За широките седалки нямаш грижа - аз съм 186 см и съм над 100 кг [smile]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: exo99 
Дата:   04-12-09 23:56

http://www.clubford.org/forum/index.php

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: vizov 
Дата:   04-12-09 23:58

Фиестата е направо перфектна кола. Имах такава, карах я 100000 км и не съм правил нещо сериозно по нея. Взех я на 12 години. Сега е на около 20 и вече о е трудно да се движи, признавам си [smilie7]
Обаче и Корсата и Фиестата нямат голям багажник.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: pepi 
Дата:   04-12-09 23:58

Пикап?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chill 
Дата:   05-12-09 00:01

Колко пари?

Пежо 307 SW има супер голям багажник, три трупа събира. [smilie21]
(хмм, ама колата не е малка)Публикацията е редактирана (05-12-09 00:01)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo 
Дата:   05-12-09 00:01

абе като се сетя с Трабанта що багаж сме пренесли [smilie5] [smilie5] маха му се предната седалка и става супер [smilie5] [smilie5] товариш отвсякъде и си свиркаш [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: exo99 
Дата:   05-12-09 00:04

Той Трабанта стана колекционерска кола [smile]
Само богаташи са колекционери на автомобили [smile]
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi 
Дата:   05-12-09 00:11

Трабант все още имам, макар и не в движение. Нещо по-технологично трябва.

Ескорт-комби е интересно предложение.
Фиатите как са в този клас?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chukov 
Дата:   05-12-09 00:12

Фиестата има глупав мотор
Трябва постоянно да я караш в оборот за да върви като хората

По отношение на ремонтите
Ако решиш да смениш шарнир например то той върви с носача

Корсата е много по-пъргав автомобил

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: 1vo 
Дата:   05-12-09 00:14


http://puregreencars.com/files/Dacia-Logan-Pick-Up.jpg
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chukov 
Дата:   05-12-09 00:14

А за Ескорта изобщо не говорете, че това е автомобилът, който постоянно се ремонтира

Бетер френска кола е

Сега не ме засипвайте с глупости от сорта кой си е карал ескорта 100 000 км и е сменял само масло и филтри

Достатъчно автомонтьори колеги имам и им идва до гуша от ескортите
То и затова се продават на такива цени

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chukov 
Дата:   05-12-09 00:17

Щом е за баща ти Асахи нека е немска колата макар, че аз съм фен на японските

Френските и италианските коли в тези класове са абсолютни болести

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Lalinda 
Дата:   05-12-09 00:51

Купи му един (стар) Еспас.

Гледам, че из квартала са все пълни с щайги...


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi 
Дата:   05-12-09 00:54

Старият Еспас наистина е малък. Трудно се намират читави. Всъщност не съм срещал никакви. Новият Еспас идва голям.
Ако ще е Рено по-добре Меган Сценик.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: bobihot 
Дата:   05-12-09 00:59

дачията логан- де що познати си накупиха и то доста, все са доволни

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: pishman 
Дата:   05-12-09 02:41

Винаги съм карал едрички коли, но наскоро ми се случи да навъртя доста километри из Италия с Фиат - голямото 'Пунто", което вися по билбордовете из София с месеци... Доколкото помня - ново беше под 20 х.
Очарован бях!! Харчи нафта по-малко от тротинетка, наблъскано е с екстри като любимия ми 'Кадилак" и е широко и удобно вътре /над 90 кила по 180 см съм/. Не мога да кажа, че имаше багажник, де [smilie18]
Но сигурно има и други модели, с повечко място за качета...
Изобщо не съм познавач на малолитражки от френско и талянско, но ми е смешно като почнат всезнайковци да говорят от позицията на "Астри" и "Тойоти"... Прекрасни коли са си фиатчетата - мнение на дърт пергиш, който от години кара главно американски и други разни по-големички и шумни тенекета [smilie24]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Todd 
Дата:   05-12-09 07:46
Едно Палио е идеално за целта !!!! За по 2000 лева има прекрасни .

хем малки , хем широчки ...убав бензинов мотор...

[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5 
Дата:   05-12-09 08:50
А сега сериозно ...
На децата ми купих Корса.
Не е голям багажника, но е невероятно здрав автомобил.
Четох някъде, че в Евродисни правели каскади именно с такива коли.
Другите не издържали на скокове и приземяване ...
Пак повтарям - здрава ходова част.
Имат обаче едни гадни дебитомери, които не се ремонтират.
Оригиналният на Бош е 500 лв., а китайските по 140 лв., ама последните не винаги отговарят на всички изисквания ...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: harvester_vn 
Дата:   05-12-09 09:09

Май най-добре някоя баничарка. Опел Комбо, Пежо Партнър... нещо такова.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: thingfish 
Дата:   05-12-09 09:09

Вземи му един Сценик. По-къс е от всяко комби, а за багажлъци има мегдан колкото искаш.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Diandimov 
Дата:   05-12-09 09:22

Като стане дума за пенсионерска кола с голям багажник, винаги се сещам за

ТОВА чудо на чудесата

Ще му хареса, няма начин.


Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте малка кола с голям багажник
Автор: imitev 
Дата:   05-12-09 09:30

Старият еспас ако е малка кола, каква е голямата [smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: J0R0 
Дата:   05-12-09 09:45

виж това

[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте малка кола с голям багажник
Автор: victory13 
Дата:   05-12-09 09:54

просто още един глас за корса, двуврата... не знам колко трупа събира пежото, но на корсата като бутнеш задната седалка, и става пикап [smilie5]
като мотор и окачване е коравак... навремето карах една с 990кубика [smilie5] и 4 скорости... никъде ме не остави таз кола за 3 години и 90к км...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Todd 
Дата:   05-12-09 09:55


http://img2.netcarshow.com/Fiat-500_Abarth_R3T_2010_800x600_wallpaper_01.jpg[smilie24] [smilie24] [smilie24]


[smilie18] [smilie18] [smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте малка кола с голям багажник
Автор: C41 
Дата:   05-12-09 10:07

Едно такова
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b6/VW_Polo_3_Kombi_front_20071002.jpg

има и двувратки, като му бутнеш седалките става. [beer] [smilie24]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi 
Дата:   05-12-09 10:17

На Полото и Корсата не са ли им тесни седалките отпред? Иначе са добро предложение. Сценика е още по-добро.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: PolarBear 
Дата:   05-12-09 10:18

Не си казал до какви пари и дали нова или втора ръка. Затова приемам, че ставадума за нещо по-евтино и не ново.

Купи му един Голф, каквото и да разпправят. Може и комби - не е много голям, а е с възможности за пренасяне на багаж.

Функционално баничарките подхождат най-много, но нямам представа за надеждност и експлоатационни разходи на нито един от изброените модели.

Изискването колата да е малка доколко е обосновано? Ако не е свързано с някаква конкретна причина,а само с презумпцията, че малка кола предполага по-малки разходи, погледни и средно големите. Пак напук на форумното мнение ти предлагам Вектра 98-99-00, може и комби. От 2001 досега карам такова возило; кара се с лекота и съм сменял само консумативите и един заден десен лагер. В момента има няколкостотин оферти за такива, на цени, които за мен са направо смешни, сравнени с това, което получаваш от колата (стига да не е с двигател 1.6).

ПП Малките коли са теснички отпред обикновено.Публикацията е редактирана (05-12-09 10:23)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi 
Дата:   05-12-09 10:21

Малка - да влиза лесно в гаража, да е маневрена и лесна за паркиране.
Голфа (комби) на старо не е ли неоправдано скъп в сравнение с другите от класа?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: PolarBear 
Дата:   05-12-09 10:25

Ами затова предлагам Ветрата. Помниш, и на Тиха Рила я качвах пълна, в Странджа съм ходил с нея до Сливарово и почти до Индипасха...не е толкова слаба, колкото изглежда. А Сашо Иванов (твоят градски) с по-стария модел да не казвам къде се е занасял...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: victory13 
Дата:   05-12-09 10:28

ами аз съм близо 1,90 и 110+ [smilie5]
/тогава 100 мах де/...
имай в предвид, 2-те врати на двувратките са много по-големи от вратите на колите с 4 врати...а отпред има много място [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: юнга 
Дата:   05-12-09 10:43

Пежо Партнър става, стига да намериш читаво.
Аз бих решил задачата с един Форд Транзит -бус, къса база- 95-98г, за около 3-3500лв.
Здрав, лесен за поддръжка, проходим, широк, удобен, добър обзор за водача, добра товароносимост. Харчи 7-10 нафта, при това каквато му сипеш.
Зимно време се кара с 2 торби цимент отзад, заради леката задница или натоварен, но баща ти едва ли ще се състезава с него.
И за града става, защото на габарити е колкото средна кола.
Нещо като това, но късата база.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/48/Ford_Transit_side_20020526.jpg
Публикацията е редактирана (05-12-09 10:48)

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте малка кола с голям багажник
Автор: nnenov 
Дата:   05-12-09 10:44

имам решението на твоя въпрос:


http://img218.imageshack.us/img218/1180/damas1hm3.jpgДеу дамас [smilie5]Публикацията е редактирана (05-12-09 12:05)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi 
Дата:   05-12-09 10:52

Юнга, Партнер/Берлинго/Канго бяха първите ми предложения, но баща ми го стряска размера. Не иска да кара "товарна" кола.

Дамаса е кул, ама сядал ли си отпред в него? А двама?

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте малка кола с голям багажник
Автор: nnenov 
Дата:   05-12-09 10:56

карал съм такова нещо, ама на субару (4х4) и е като количка за блъскане в лунапарк :)))

Иначе по всичко друго отговаря.

Ако го притеснява размерът на баничарка, не виждам каква друга товарна кола може да кара...

Май ще трябва да се откаже от условието да може да товари багаж.

Може да помислиш за варианта малка кола+теглич+ремарке.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: юнга 
Дата:   05-12-09 10:58

Тогава губи.Транзита му решава идеално задачата. Търси му Корола комби или Нисан комби-Съни например или Алмера, ако парите стигат.
Не съм убеден, че в малка кола ще има по добър обзор и ще му е толкова по-лесно за каране, отколкото в Транзита.
Освен това, с малките коли има още един проблем. Винаги идва ден, в който ти става тясна и съжаляваш, че не си взел поне среден автомобил.Публикацията е редактирана (05-12-09 11:02)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: юнга 
Дата:   05-12-09 11:16

Ето малка кола, но не виждам място за щайгите.[smilie3] [smilie3] [smilie3]


http://farm4.static.flickr.com/3205/2347851556_9891727535_o.jpg


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: юнга 
Дата:   05-12-09 11:21

Но виждам, че и холандците някога са били любители на малки коли.

http://farm3.static.flickr.com/2261/2347849772_c389023348_o.jpg


Татко, лека му пръст, по едно време с такъв Запорожец пренасяше щайгите.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi 
Дата:   05-12-09 11:22

Тя сама си е щайга. Можеш да я сложиш на рафта.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: likeduh 
Дата:   05-12-09 11:23


http://www.topobiavi.com/data/adv_images/273/p_273042.jpgтаков същия продавам с 1.9дизел
винаги съм бил предубеден към ситроен, докато не взех този,
продажба поради раздуване на автопарка
а предложението за форд транзит е много читаво също
с 2.5чист дизел двигател е ....страшно работоспособна машина с евтина подръжка

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: юнга 
Дата:   05-12-09 11:39

Ксара комби може да му вземе дизелова, че цените паднаха много и дори може да избира, въпреки, че Ксантията е по здрава и за предпочитане, ако ще е Ситроен.
Имах такъв Ситроен на времето и също съм с доволен, че ми спаси и живота.Като твоя.Публикацията е редактирана (05-12-09 12:06)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: юнга 
Дата:   05-12-09 11:48

Вкарах 2 черно бели снимки по-горе.
Ето и връзката към източника.
Добре е да се разгледа и да се види как по отношение на моторизацията сме Холнадия от 60те - 70 те години на миналия век с едно изключение. Имали са магистрали, а ние още нямаме.
http://www.flickr.com/photos/michielverburgh/


П.С. Човекът е документирал автомобилното си време преди години и сега показва какво е можел да кара като млад.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: юнга 
Дата:   05-12-09 11:58

Асахи, моля те не се сърди, че цапам темата, но не мога да не покажа това.
Снимано е в Холандия.
http://farm3.static.flickr.com/2326/2347017435_d677051dfe_m.jpg

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi 
Дата:   05-12-09 12:00

Гърбав ЗАЗ ли е това?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: equinox 
Дата:   05-12-09 12:04

Toва: http://www.teslamotors.com/models/index.php
Има два багажника.


Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте малка кола с голям багажник
Автор: asahi 
Дата:   05-12-09 12:52

Фиат Добло също интересна колица.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: юнга 
Дата:   05-12-09 12:55

При него май товароносимостта беше слаба, за разлика от обема. Иначе не е лош.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: atrifonov 
Дата:   05-12-09 12:57

абе вземи една жигула за 200-300лв и няма съжаляваш[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi 
Дата:   05-12-09 12:58

Има един як напречен ресор отзад и държи здраво в завоите. Куриерите много ги юркат - явно има за какво.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: boyanb 
Дата:   05-12-09 13:12


http://images04.olx.pt/ui/1/77/37/10277037_2.jpgВземи му поло. Здрава и икономична [smilie24]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: SLR 
Дата:   05-12-09 13:57

И аз като Чуков да дам глас за Опел Корса.

Имах преди една Фиеста,уж гледана, уж нова, а За 2 години само дето основен ремонт не и направих[smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi 
Дата:   05-12-09 14:04

Тези Опели рядко са по-бързи от ръждата.

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте малка кола с голям багажник
Автор: Vinsent 
Дата:   05-12-09 14:10Имахме такова "Фиорино" служебно. Три години го карахме и накрая го продадохме за същите пари. Въобще в това време не даде никакъв дефект. [smilie24]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: SLR 
Дата:   05-12-09 14:13

Ми това с ръждата важи също и за старите Фиести.

Другия вариант е нещо 5-6 годишно[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: vangor 
Дата:   05-12-09 14:22

По добре е опел пред форд - мен ако ме питате

Отговори на това съобщение
 
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.