Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
 • Фото Форум обявява курс по фотография за начинаещи от 04.08.2014

  Курс на Фото Форум по фотография за начинаещи  от 04.08.2014


  Място на провеждане: Фото Форум Студио - София
  Повече подробности и програма ТУК »

   

   

 • Непознатата Турция – фотопленер / 05-11 октомври 2014

  Непознатата Турция – фотопленер / 05-11 октомври 2014


  Встрани от обичайните популярни туристически места и маршрути, Турция предлага на пътешествениците неподправената магичност на древността, съчетана с впечатляващи природни гледки и еклектиката на съвременния живот, който сякаш с машина на времето се е пренесъл сред сградите и статуите, създадени преди векове.

  Каним ви на едно пътуване между миналото и настоящето, което няма да откриете в каталозите на туристическите агенции. Ще се насладим на отличните възможности за пейзажна, архитектурна и „улична“ фотография, на специфичните нрави и интересните храни в региона.

  Програма:


  Гьобекли тепе - Немрут - Диарбекир - Хасанкейф - Мардин - Дара - Урфа

  7 дни/6 нощувки

  Ден 1 - неделя - София-Истанбул-Урфа
  Тръгване с автобус от София в 7 ч. Пристигане в 16:30 ч. Трансфер до Сабиха Гьокчен за полета до Шанлъурфа в 20:30 ч. Нощувка в Урфа.

  Ден 2 – понеделник - Гьобекли тепе - Немрут
  Закуска. Посещение на храмовия комплекс Гьобекли тепе – най-старият храм в света. Предполага се, че откритите в светилището каменни мегалити са на около 12 000 години. Отпътуване за Немрут (4 ч., 200 км). Изкачване на планината Немрут, 3000 м по залез слънце. Там е известният погребален комплекс на Антиох І (69–36 г.пр.Хр.). На върха, от двете страни на билото (изток и запад)  са известните каменни глави на Аполон, Зевс, Херкулес и свещени животни. Гледката отгоре при изгрев и залез е уникална, вижда се и езерото Ататюрк. Нощувка в Кахта или Адъяман.

  Ден 3 – вторник - Диарбекир
  Възможност за изкачване на планината Немрут при изгрев слънце. Отпътуване за Диарбекир (2,30 ч., 140 км).  Разглеждане на забележителностите на града – крепостните стени от черен базалт, укрепения замък с куполна базилика, джамия и дворец от времето на царство Артуклу и др. Нощувка в Диарбекир.

  Ден 4 – сряда - Хасанкейф
  Закуска.Отпътуване за Хасанкейф. (2,30 ч., 140 км). Девет цивилизации са оставили великолепни творения в крайбрежните скали - крепости, дворци, училища, църкви, джамии, некрополи и най-дългия за средновековните разбирания мост над Тигър, дело на Артукиди и Айюбити. Днешната известност на Хасанкейф се дължи за съжаление и на факта, че подлежи на потапяне във водите на един от многото язовири по течението на р. Тигър. Отпътуване за Мардин (1,45 ч., 101 км). Нощувка в Мардин.

  Ден 5 – четвъртък - Мардин
  Закуска. Мардин ще ви грабне незабавно и без остатък. Градът е част от световното наследство на ЮНЕСКО заради уникалните си исторически и архитектурни паметници. Смята се, че на сегашното място на града, се е намирало едно от първите населени места в горна Месопотамия. Археологически разкопки доказват, че в тази местност е имало селища на хора още преди четири хиляди години.Освен множеството джамии, медресета и бани, в Мардин могат да се разгледат христиански църкви, забележителни светски сгради (пощата и на Първото девическо училище, открито в Османската империя), музеи, кервансараи и ханове. Нощувка в Мардин.

  Ден 6 – петък - Дара - Урфа
  Закуска. Разглеждане останките на античния град Дара (на 30 км от Мардин). Отпътуване за Урфа. (3 ч., 191 км). Разглеждане на града. Библията и Коранът твърдят, че тук са родени Авраам (Ибрахим) и пророците Йезекия, Йов и Илия. Пещерата, в която се смята, че е роден пророкът Авраам е превърнала града в едно от най-важните места за поклонничество от Средновековието насам. Нощувка в Урфа.

  Ден 7 – събота - Истанбул - София
  Полет за Истанбул в 7:30 ч. Отпътуване за България в 12:00 ч. Пристигане в 21:00 ч.

  Цена: 690 евро

  Цената включва:
  • транспорт с автобус София-Истанбул
  • самолетни билети Истанбул-Урфа; Урфа-Истанбул;
  • 2 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Шанлъурфа;
  • 1 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Кахта или Адъяман;
  • 2 нощувки със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Мардин;
  • 1 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Диарбекир;
  транспорт с микробус по маршрута, включен в програмата;
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
  водач на групата по време на пътуването;

  Цената не включва:
  • входните такси на посещаваните по програмата обекти;
  • доплащане за единична стая;
  • бакшиши и разходи от личен характер

  - Записване: За да се включите, изпратете своята заявка за участие на e-mail photo@photosynthesis.bg до 15.08.2014г. включително. В полето subject напишете „Plener Turcia”.
  Заявката за участие трябва да съдържа следната информация: трите имена на участниците и телефон за обратна връзка
  Минимален брой участници - 10.
  Всеки изпратил заявка за участие ще получи потвърждение за записване на посочения от него e-mail.

  Плащане:
  След като получите от нас потвърждение, че сте записан за участие, следва да заплатите капаро в размер на 210 евро до 3 работни дни след потвърждението, но не по-късно от 15.08.2014г. Плащане на цялата сума - до 30 септември.

  Организаторите си запазват правото за промяна в програмата или отмяна на пленера при липса на достатъчно желаещи.

   Заглавна фотография: Florenco / CC BY-SA 2.0

 • Фотографска книжка 'На фокус' - Как да правим по-добри снимки
  Вероятно много от вас се питат какъв тип фотоапарат ще е най-добре да изберат, съгласно своите нужди и финансови възможности? Как да работят с него, така че да използват пълния му капацитет и да получат възможно най-качествено изображение? Как да снимат така, че снимките им да въздействат и на околните? Защо понякога снимките изглеждат добре на монитора, а след това на хартия резултатите са незадоволителни?

  Като фотографи и администратори на най-големия български сайт за фотография Фото Форум, ние авторите на тази книжка често се сблъскваме с подобни въпроси. Постарахме се да отговорим на повечето от тях със съвети, примери и мъдри мисли от известни фотографи.

  Надяваме се, че след като прочетете тази книжка, ще се научите не само да владеете по-добре техниката, с която разполагате, но и да давате душа на съвкупността от форми, цветове и светлини, които регистрира електронната матрица или филмът на вашата камера.

  Пожелаваме ви: “На Фокус”!

  Вземете електронна книга от първият сайт за електронни книги и списания Библио.бг


  или поръчайте печатна книга от Simetro books
  (изпратете имейл на products@simetro.com като посочите какво искате да получите. За поръчки над 20 лв куриерската такса се поема от Simetro books.)

   
 • Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко'

  Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко"

  Здравейте, любители на фотографията!


  Каним Ви да участвате в един конкурс на Manfrotto с партньорството на Dynaphos и Фото Форум на тема „Manfrotto - Секунда е малко“

   

  Секунда е малко, за да си представиш повече! С удължаване времето за експозиция, се откриват възможности за създаване на впечатляващи фотографии. Всяка секунда е от значение, когато времето е едновременно инструмент и обект на изследване. Всяка секунда повече, може да произведе различен и дори неочакван резултат.

   

  Грабвайте стативите и дайте време на въображението си! Темата на конкурса предоставя широко поле за изява, особено сега когато лятото е в разгара си. Обекти на вашето внимание, могат да бъдат необятното звездно небе, планинските и морските пейзажи, пулсът на града, емоциите на хората, взаимодействието между предметите и всичко, което е във вашите фантазии.

   

  Всички условия прочетете тук »

 • Офроуд със Звяра в Зверино – фотопленер / 15 – 17 август 2014

  Сезонът на пленерите с ФотоСинтезис продължава с едно доста разтърсващо (и в буквалния смисъл ;-)) предложение за офроуд разходка в района на с. Зверино в живописния Врачански Балкан, където Искър е издълбала невероятното си дефиле.

  Ще превземем красивите околности с високопроходими машини и, разбира се, ще поснимаме на воля.

  Всички желаещи ще имат възможността да преживеят истински емоциите, които изпитва навигаторът по време на преминаване на трайъл трасето край Зверино, което е част от състезателния сезон за веригата трайълни състезания 4x4 Extreme!
  Машината, която ще ни раздруса по тежкото трасе, неслучайно е позната на всички любители на тежкия офроуд с прозвището Звярът!

  Програма:

  Ден 1 (15 август, петък):

  08:00 – потегляне от София
  Настаняване
  Офроуд разходка (ок. 30 км.) и барбекю за обяд на живописната скала над с. Очиндол, в близост до мястото, от което Вазовият „Дядо Йоцо гледа“.
  Вечеря и нощувка в хотел Елит

  Ден 2 (16 август, събота):
  Офроуд разходка (ок. 30 км.) и барбекю за обяд в околностите на с. Зверино
  Вечеря в пъстървовото стопанство в с. Оселна

  Ден 3 (17 август, неделя):
  Тест-драйв на трайъл трасето със Звяра.
  Офроуд разходка с обяд на манастира Седемте престола
  Връщане в София.


  Цена и записване:
  - Цена за участие - 250 лв. / Цена за ранно записване 230 лв. до 11.07.2014
  *цената включва:
  - 2 нощувки
  - 2 обяда – барбекю по маршрута на офроуд разходките
  - 3 офроуд разходки с високопроходими автомобили и опитни водачи (по ок. 30 км. всяка)
  - Тест-драйв на състезателно трайълно трасе със състезателен пилот и автомобил-прототип
  - Тениска на верига трайълни състезания 4х4 Extreme
  - Застраховка

  Цената не включва разходи за транспорт до Зверино и всички останали разходи на място.

  - Записване: За да се включите, изпратете своята заявка за участие на e-mail photo@photosynthesis.bg до 05.08.2014г. включително. В полето subject напишете „Plener ZVERINO”.
  Заявката за участие трябва да съдържа следната информация: трите имена на участниците, телефон за обратна връзка и размер за тениската
  Максимален брой участници - 20.
  ЗАБЕЛЕЖКА: Моля, отбележете дали разполагате със собствен транспорт и дали имате възможност да превозите други участници в пленера до Зверино.
  Всеки изпратил заявка за участие ще получи потвърждение за записване на посочения от него e-mail.

  Плащане:
  След като получите от нас потвърждение, че сте записан за участие, следва да заплатите цената за участие на място във ФотоСинтезис Арт Център на бул. "Васил Левски" 57 в София или по банков път до 3 работни дни след потвърждението, но не по-късно от 08.08.2014г. Ако изберете плащане по банков път, впишете това в заявката за участие, за да Ви изпратим фактура с данни за плащане.

  Организаторите си запазват правото за промяна в програмата.

        
 Теми - forum: Клубен живот
 
 Тежка хрема
Автор: stoyan_5 
Дата:   31-10-09 05:12

Капки и спрейове не помагат ...
Дишам през устата ... пресъхнала е и ...
Будя се през 15 мин.

Какво да направя?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5 
Дата:   31-10-09 06:17

мелодия за телефон, която отпушва носа?


Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"За БДЖ с любов" от Ангел Ангелов - 12 коментара
"Истанбул" от Vilislav Pankov - 4 коментара
 Re:
Автор: shmirgela 
Дата:   31-10-09 06:20

Мани, и аз не можах да спя [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5 
Дата:   31-10-09 06:46

масаж на рефлексиите зони на дланта


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: gbrain 
Дата:   31-10-09 07:32

За носа - Ксилометазолин 0,1% разтвор, 3-4 пъти на ден по 2-3 капки в ноздра, но като слагаш повече от 5-6 дена може да ти се запуши носа точно от тях. Затова се прави почивка няколко дена 3-4.

ПС. На първо място се консултирай със съответния лекар, чети листовката

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: JANINI 
Дата:   31-10-09 09:37

Мдааа, малко вино си пил [cool]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: analgina 
Дата:   31-10-09 09:41

Аз пък си пръскам Quixx. Ново е. Хипертоничена разтвор на океанска вода. Изсушава носа и няма риск от медикаментозен ринит или атрофия на лигавицата, както е при Ксилометазолина.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi 
Дата:   31-10-09 09:49

Горещ чай 2л/ден, витамин Це, Парацетамол, Виброцил гел в носа, стоиш на топло.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: fateful 
Дата:   31-10-09 09:54

Инхалации започни да си правиш с някакви билки, ще ти облекчи положението, за капките gbrain го е казал много добре. [smilie24]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt 
Дата:   31-10-09 09:55

дам и аз за инхалации си помислих: лайка и една чаена лъжичка сода за хляб.
После може и почистване на лицето да си спретнеш [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: JANINI 
Дата:   31-10-09 10:12

Гореща, люта (може и с Табаско) шкембе чорба с много чесън! Ще потечеш отвсякъде, но после ще ти олекне [smilie5] ... и чаша червено вино!


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: enike 
Дата:   31-10-09 11:12

Препоръчвам лекарството Геломиртол-капсули с масло от мирта -само това ме отърва от същата хрема.Започва да деиства след 24 часа.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: neuromancer 
Дата:   31-10-09 11:37

ако се лекува, хремата минава за 7 дни, ако не се лекува за една седмица

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: analgina 
Дата:   31-10-09 11:38

Енике, Геломиртолът е по-скоро за кашлица, но може да повлияе и хремата. Все пак етеричните масла се излъчват през белите дробове, но въпреки това може и да помогнат. Ще ходи известно врене с дъх на горска свежест [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: djogata 
Дата:   31-10-09 12:14

Аз пък си пръскам Quixx. Ново е. Хипертоничена разтвор на океанска вода.

Хаха, ново било [smilie5] [smilie5]

Аналгина, това е мноооого стара рецепта, по-стара и от ксилометазолина. И далеч не толкова ефективна [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sirkhann 
Дата:   31-10-09 12:37

stoyan_5 - ако не си прикалил с капките, си вземи Afrin и го ползвай 2-3 дни.

После- синупрет форте 2 опаковки... мнооого помага (ама не веднага).

После - солена вода в носа- смъркаш и после духаш като изоглавен. Ама трябва да я уцелиш. И си вземи стеримар или някакъв мехлем да ти храни вътре носа, да не вкараш някоя енциклопедия драматика :D

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: analgina 
Дата:   31-10-09 13:11

djoga, аз за Quixx казах, че е нов, не за морската вода. Морски води по аптеките много, но са все изотонични разтвори и освен да измият носа, друга работа не вършат. А на мен тази стара рецепта си ми върши достатъчно работа. Гадния ксилометазолин отдавна не го ползвам. Ако е много зле работата - Vibrocil gel за през нощта. Нали знаеш иначе как минава хремата - с лекарства за 7 дни, а без - за седмица.

Отговори на това съобщение
 Re: Тежка хрема
Автор: тьма 
Дата:   31-10-09 13:13

купи си Кармолис - капки - за инхалации, за мазане на носа отвътре и отвън[smilie24]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: djogata 
Дата:   31-10-09 13:13

Аналгина, може и да си права, и да работи по-добре заради концентрацията на разтвора.

Иначе за хремата не знам, аз имам хроничен синузит и нищо не помага - ту ми е отпушен, ту запушен носа [smilie18]
[smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo 
Дата:   31-10-09 13:16

[smilie5] [smilie5] колко много д-ри имало в Зоната [smilie18] [smilie18] [smilie6] [smilie6]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Lalinda 
Дата:   31-10-09 13:18

Единствената хрема, която съм имала, се дължеше на алергична реакция към някакъв тоалетен сапун, който бях сложила на умивалника в кухнята, а си мислех, че ринитът ми се дължи на настинка.

Отидох на лекар и ми предписаха неща, които ми помогнаха (разбира се, изхвърлих и сапуна, твърде ароматен - добре, че го споменах на лекаря).

Та... отиди на лекар.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: analgina 
Дата:   31-10-09 13:35

djoga, не съм права, а прав. Точно заради концентрацията работи и отбъбва лигавицата. Amigo, и фармацевти има.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo 
Дата:   31-10-09 13:40

за фармацевтите знам [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5 
Дата:   01-11-09 10:38

Не мога да преценя, но май нещата са вече една иодея по-добре.
Благодаря Ви!

Сега опитах със солена вода - и тя щипе ... отпуши за 5 мин, ама пак се запуши ....

Иде ми да си пъхна някакви тръби ли, сламки ли ... май интубиране се наричаше ...
Ако успея да отпуша носа, всичко ще бъде наред ...

Мацката в аптеката ми предложи от онези китайски загряващи мазила ... да намажа ноздрите отвън ...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: 5kan 
Дата:   01-11-09 10:44

тайлол-хот, ама наистина да е хот
едната от съставките е парацетамол, а другата е точно за хрема
3-4 на ден

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5 
Дата:   01-11-09 10:49

Tylol Hot / Тайлол Хот

Какво съдържа Tylol Hot?
Всяко саше Tylol Hot съдържа: Paracetamol 500 mg, Chlorpheniramine maleate 4mg, Pseudoephedrine HCI 60 mg.
Помощни вещества: лимонена киселина, винена киселина, натриев бикарбонат, натриев карбонат (безводен), PVP K 30, рафинирана захар, натриев бензоат, прах с аромат на лимон и алкохол (96%).
Оцветител: Е104

Tylol Hot може да намерите в опаковка по 12 и 6 сашета прах за перорална употреба.

Как действа Tylol Hot?
Tylol Hot има аналгетично, антипиретично, антихистаминово и намаляващо отока на лигавицата на горните дихателни пътища действие, което се дължи на Paracetamol, Chlorpheniramine maleate и Pseudoephedrine HCI.
Paracetamol облекчава болката и понижава телесната температура.
Chlorpheniramine maleate има антагонистично действие спрямо така наречените Н1-рецептори, по този начин облекчава следните симптоми: хрема, оток на носната лигавица, зачервяване и/или свръхчувствителност на очите.
Pseudoephedrine HCI намалява отока на лигавицата на горните дихателни пътища.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi 
Дата:   01-11-09 10:52

Има един метод, дето също помага, ама трябва да се практикува внимателно:
Взимаш едно парченце памук (опитно ще установиш колко голямо), напояваш го със спирт )не за горене). И с ракия става, но ще иска салата [smilie5] .
После го мачкаш до размер бобче, слагаш го в едно друго сухо памуче и пъхаш в ноздрата. Целта е само изпаренията да контактуват с лигавицата, щото иначе щипе и е гадно.
Затапваш двете ноздри и вдишваш, доколкото можеш, през носа.

Помисли си дали имаш и синузит. При възпаление виншната проява е хрема, но причината е по-високо.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: aeobs 
Дата:   01-11-09 10:58

Взимаш две банки физиологичен разтвор, една спринцовка, по 3-4 спринцовки във всяка ноздра по 3-4 пъти на ден. Впръскваш през носа, изхвърляш през устата.
Не е неприятно колкото звучи, ще те оправи и е безвредно.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5 
Дата:   01-11-09 11:02

10х!

Ще опитам ... ще опитам!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sirkhann 
Дата:   01-11-09 12:24

Синупрет форте опита ли?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: denyo 
Дата:   02-11-09 14:37

На Стоян мога да препоръчам, освен нещата които се изписаха вече, едно мазило - Ринолекс. Мен то ме спасява, ползвам го като закъсам, но и то не бива да се ползва дълго време без прекъсване. Виждам, че тук има доста компетентни съфорумци, ще се възползвам да споделя и моята болежка. От както се помня носа ми е все със слаба проходимост, единствено като цъфнат разните върби и липи се разпушва, но тогава кихам като замаян и тече бистра водичка от него. Имам си и диагноза - хроничен ринит и алергия към полени. Отделно и дробчето ми нещо не е наред, често настивам и после поне месец накашлям. Остава нещо което ми дразни, ефекта от разните откашлящи сиропи и чайове е че това дразнене се превръща в усещане все едно съм се задавил с вода... изкашлям и някаква солена водичка, но за разлика от задавянето с вода, не ми минава с времето. Ходил съм по разни лекари, тук във Варна, но май един познат ще се окаже прав, че свестни лекари има само в София. Бяха ми предписали някакви химии, не ги помня на изуст, но ефект не усетих. Един възрастен лекар ми препоръча да ги спра и просто да си промивам носа със солена вода (морска вода, физиологичен разтвор). Направо оставам с впечатлението че за това състояние лек няма. Ако някой тук има мнение, ще се радвам да го сподели.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5 
Дата:   02-11-09 14:47

Аз спрях всякакви капки за нос и взех Тайлол Хот.
Снощи спах по-нормално, а днес съм на работа, но се завивам с шалове и ...
Гледам да не съм в контакт с колегите.

Не зная дали Тайлол Хот ми е помогнал, тъй като много неща опитах.
Включително много чесън вчера на обяд.
От чесъна аз щях да умра, пък за грипа не зная ...[smilie5]

Благодаря за отзивчивостта на Всички!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: 798099 
Дата:   02-11-09 17:16

Послушай Асахи - по тази схема се лекувам с години. Прилагам я дори на малкия си син. Безотказно - максимум за два дни. Ако е хрема, обаче! Ако е синузит...търси лекар, или поне Синупрет Форте.

Отговори на това съобщение
 Re: Тежка хрема
Автор: sirkhann 
Дата:   02-11-09 17:22

Синупрет Форте мачка тухли!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5 
Дата:   02-11-09 18:17

Sinupret forte - Синупрет форте

Помощни вещества: Еудрагит Е 12.5; желатин; течна глюкоза; картофено нишесте; лактоза монохидрат; царевично нишесте; декстрин; магнезиев оксид, лек; восък; калциев карбонат; натриев карбонат, безводен; повидон К25; рициново масло, натурално; захароза; шеллак; силициев диоксид, колоиден, безводен; сорбитол; стеаринова киселина; талк; титаниев диоксид, оцветители Е 104, Е 132, Е 171.Какво представлява Синунрет форте?

Обвити таблетки

Опаковки, съдържащи 20, 50, 100 обвити таблетки, и болнични опаковки, съдържащи 500 (10 х 50) таблетки.

Синупрет форте е лекарствен продукт на растителна основа, който се понася добре и има муколитичен и противовъзпалителен ефект. Лечебните растения, съдържащи се в Синупрет форте таблетки и противовъзпалителните вещества от иглика, киселец и бъз, редуцират набъбването на мукозните мембрани и улесняват прочистването на носа и изхвърлянето и изкашлянето на секретите от горните дихателни пътища. По този начин подпомагат възстановяването на мукозните тъкани. Главоболието, което е в резултат на остри и хронични възпаления на параназалните синуси (синузити) и често придружени с хрема, скоро стихва.За какво се използва Синупрет форте обвити таблетки?

Синупрет форте обвити таблетки се използва за лечение на остри и хронични възпаления на параназалните синуси и дихателните пътища, както и като допълнително средство при антибиотично лечение на тези заболявания.Публикацията е редактирана (02-11-09 18:22)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ARGO 
Дата:   02-11-09 18:21

Виброцил - капки, спрей и гел.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: PeterPAN 
Дата:   02-11-09 18:23

Аз съм с възпален синузит, и мисля да пробам това:


http://www.yoga-age.com/asanas/photos/jalaneti.jpgИнфо

Четох следната рецепта:

1 сл. прясно(пресно) смлян чер пипер
1 сл. брашно
1 сл. домашна гроздова

смесва се на тесто и се слага на челото около синусите, челото преди това се намазва с мас или крем за лице обилно стои се така 10-20 мин или колкото може д понесе човек по форумите пише че помагало....иначе като закаляване срещу хрема най добре напролет да се почнат промивки на носа сутрин със хладка вода и после със студена, закалява се и никакви грижи изпробвал съм го лично 10-15 г. никакви проблеми не съм имал ...

Най важното е сутрин като се изкъпе човек да не излиза веднага с мокра коса навън ;)Публикацията е редактирана (02-11-09 18:25)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: krist 
Дата:   02-11-09 18:28

джала нети:

http://www.yogabg.com/read.php?name=%D8%E0%F2%EA%E0%F0%EC%E8%20&lang=bg


освен показания начин с чайника, може и да смъркаш водата с едната ноздра, докато си притиснал с палец другата отвън за да се запуши и после обратно с другата ноздра.. много е важно после да се подсуши носа, иначе остава вода, която може да стигне и до ушите по евстахиевите канали.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: PeterPAN 
Дата:   02-11-09 18:30

Подготовка: За целта е необходима нети лота (каничка за нети). Лотата много прилича на чайник, но накрайникът на чучура трябва да пасва удобно в ноздрата.
Напълваме съда с вода, затоплена до телесна температура, и прибавяме сол в пропорция една чаена лъжичка на половин литър вода . Солта изравнява осмо - тичното налягане на водата с това на телесните течности и по този начин предпазваме слузните мембрани в носа. Ако изпитате неприятно усещане в носа, това е признак, че солта във водата е или твърде малко, или твърде много .
Техниката започва с промиване на ноздрите: Началната поза е с леко раздалечени крака и навеждане малко напред След това накланяме главата на една страна и започваме да дишаме през устата. Внимателно поставяме чучурчето в по-високостоящата ноздра, докато прилегне плътно в нея . Повдигаме лотата, така че водата да потече в горната ноздра и да започне да излиза през долната ноздра. Когато половината от водата премине през ноздрите, сваляме лотата, връщаме главата в центъра и оставяме водата да изтече от носа. Изчистете слузта от носа, като внимателно го издухате. После с останалата част от водата продължаваме през другата ноздра.
Следва изсушаване на носа: Изправете се . Запушете дясната ноздра с палец и вдишайте и издишайте бързо през другата 20 пъти, като издишваме с по-голяма сила, за да излезе влагата от носа. Правим същото и с другата ноздра, а след това и с двете заедно .
Тази практика отнема около 5 минути и при нормално състояние се прави един път дневно . За премахване на тежки простуди, хрема или други заболявания тя може да се изпълнява до три пъти дневно .
Последователност. Най-добре е джала нети да се практикува сутрин преди асаните и пранаямите. Но ако е необходимо, може да се изпълнява и по всяко друго време, но не и непосредствено след хранене .
Внимание: Водата трябва да минава само през носа. Ако вода навлезе в гърлото или в устата, това означава, че главата не е превилно наклонена. След практиката се уверете, че носът е добре подсушен, в противен случай може да се получи възпаление на носните пътища и да се появят признаци на простуда. Не духайте носа твърде силно. Ако използвате сила, останалата вътре вода може да отиде в ушите .
Противопоказания: Ако имате хронично кръвотечение от носа, не тряб ва да правите джала нети, без да се посъветвате със специалист .
Полза: Джала нети премахва слузта и замъсяванията от носните пътища и синусите, като позволява на въздуха да протича безпрепятствено през тях. Тя помага за предотвратяване и лекуване на болести по дихателните пътища като астма, пневмония, бронхит и белодробна туберкулоза. Помага за облекчаване на алергии, простуди и синузит.
Джала нети стимулира различните нервни окончания в носа, като по този начин активизира .мозъка и цялостното здраве на индивида. Постига се баланс между дясната и лявата ноздра и съответно между лявото и дясно полукълбо на мозъка, което води до състояние на хармония и баланс в цялото тяло и системите, управляващи кръвообръщението и храносмилането. Но най-важното е, че нети помага за пробуждане на аджна чакра.


Инфо

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5 
Дата:   02-11-09 18:30

това навява малко странни асоциации ...


http://www.yogabg.com/data/images/4-3.jpg
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: PeterPAN 
Дата:   02-11-09 18:33

Варианта със смъркане на вода през носа и изплюване през устата съм го првил и помага като закаляване. Дори понякога когато имам хрема и си прочистя носа по този начин помага и изчезва почти веднага ...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: netLady 
Дата:   02-11-09 19:54

Лелее, още ли те мъчи тая хрема?! Купи си Ринилекс - старо, изпитано лекарство.

Отговори на това съобщение
 Re: Тежка хрема
Автор: alsash 
Дата:   02-11-09 19:56

престани да се целуваш с манекенките.....ааааа !!!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: netLady 
Дата:   02-11-09 19:57

пардон - РИНОЛЕКС

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sirkhann 
Дата:   02-11-09 19:59

Кви са тия ибрици по-горе, дето си ги завират по носовете????

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: тьма 
Дата:   02-11-09 20:00

казах ти, стоене Пети, не ме слушаш

и маска си слагай на муцунката, да не заразяваш народа - социално некоректно е[ezik]


Отговори на това съобщение
 
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.