Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
 • Фото Форум обявява курс по фотография за начинаещи от 04.08.2014

  Курс на Фото Форум по фотография за начинаещи  от 04.08.2014


  Място на провеждане: Фото Форум Студио - София
  Повече подробности и програма ТУК »

   

   

 • Непознатата Турция – фотопленер / 05-11 октомври 2014

  Непознатата Турция – фотопленер / 05-11 октомври 2014


  Встрани от обичайните популярни туристически места и маршрути, Турция предлага на пътешествениците неподправената магичност на древността, съчетана с впечатляващи природни гледки и еклектиката на съвременния живот, който сякаш с машина на времето се е пренесъл сред сградите и статуите, създадени преди векове.

  Каним ви на едно пътуване между миналото и настоящето, което няма да откриете в каталозите на туристическите агенции. Ще се насладим на отличните възможности за пейзажна, архитектурна и „улична“ фотография, на специфичните нрави и интересните храни в региона.

  Програма:


  Гьобекли тепе - Немрут - Диарбекир - Хасанкейф - Мардин - Дара - Урфа

  7 дни/6 нощувки

  Ден 1 - неделя - София-Истанбул-Урфа
  Тръгване с автобус от София в 7 ч. Пристигане в 16:30 ч. Трансфер до Сабиха Гьокчен за полета до Шанлъурфа в 20:30 ч. Нощувка в Урфа.

  Ден 2 – понеделник - Гьобекли тепе - Немрут
  Закуска. Посещение на храмовия комплекс Гьобекли тепе – най-старият храм в света. Предполага се, че откритите в светилището каменни мегалити са на около 12 000 години. Отпътуване за Немрут (4 ч., 200 км). Изкачване на планината Немрут, 3000 м по залез слънце. Там е известният погребален комплекс на Антиох І (69–36 г.пр.Хр.). На върха, от двете страни на билото (изток и запад)  са известните каменни глави на Аполон, Зевс, Херкулес и свещени животни. Гледката отгоре при изгрев и залез е уникална, вижда се и езерото Ататюрк. Нощувка в Кахта или Адъяман.

  Ден 3 – вторник - Диарбекир
  Възможност за изкачване на планината Немрут при изгрев слънце. Отпътуване за Диарбекир (2,30 ч., 140 км).  Разглеждане на забележителностите на града – крепостните стени от черен базалт, укрепения замък с куполна базилика, джамия и дворец от времето на царство Артуклу и др. Нощувка в Диарбекир.

  Ден 4 – сряда - Хасанкейф
  Закуска.Отпътуване за Хасанкейф. (2,30 ч., 140 км). Девет цивилизации са оставили великолепни творения в крайбрежните скали - крепости, дворци, училища, църкви, джамии, некрополи и най-дългия за средновековните разбирания мост над Тигър, дело на Артукиди и Айюбити. Днешната известност на Хасанкейф се дължи за съжаление и на факта, че подлежи на потапяне във водите на един от многото язовири по течението на р. Тигър. Отпътуване за Мардин (1,45 ч., 101 км). Нощувка в Мардин.

  Ден 5 – четвъртък - Мардин
  Закуска. Мардин ще ви грабне незабавно и без остатък. Градът е част от световното наследство на ЮНЕСКО заради уникалните си исторически и архитектурни паметници. Смята се, че на сегашното място на града, се е намирало едно от първите населени места в горна Месопотамия. Археологически разкопки доказват, че в тази местност е имало селища на хора още преди четири хиляди години.Освен множеството джамии, медресета и бани, в Мардин могат да се разгледат христиански църкви, забележителни светски сгради (пощата и на Първото девическо училище, открито в Османската империя), музеи, кервансараи и ханове. Нощувка в Мардин.

  Ден 6 – петък - Дара - Урфа
  Закуска. Разглеждане останките на античния град Дара (на 30 км от Мардин). Отпътуване за Урфа. (3 ч., 191 км). Разглеждане на града. Библията и Коранът твърдят, че тук са родени Авраам (Ибрахим) и пророците Йезекия, Йов и Илия. Пещерата, в която се смята, че е роден пророкът Авраам е превърнала града в едно от най-важните места за поклонничество от Средновековието насам. Нощувка в Урфа.

  Ден 7 – събота - Истанбул - София
  Полет за Истанбул в 7:30 ч. Отпътуване за България в 12:00 ч. Пристигане в 21:00 ч.

  Цена: 690 евро

  Цената включва:
  • транспорт с автобус София-Истанбул
  • самолетни билети Истанбул-Урфа; Урфа-Истанбул;
  • 2 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Шанлъурфа;
  • 1 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Кахта или Адъяман;
  • 2 нощувки със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Мардин;
  • 1 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Диарбекир;
  транспорт с микробус по маршрута, включен в програмата;
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
  водач на групата по време на пътуването;

  Цената не включва:
  • входните такси на посещаваните по програмата обекти;
  • доплащане за единична стая;
  • бакшиши и разходи от личен характер

  - Записване: За да се включите, изпратете своята заявка за участие на e-mail photo@photosynthesis.bg до 15.08.2014г. включително. В полето subject напишете „Plener Turcia”.
  Заявката за участие трябва да съдържа следната информация: трите имена на участниците и телефон за обратна връзка
  Минимален брой участници - 10.
  Всеки изпратил заявка за участие ще получи потвърждение за записване на посочения от него e-mail.

  Плащане:
  След като получите от нас потвърждение, че сте записан за участие, следва да заплатите капаро в размер на 210 евро до 3 работни дни след потвърждението, но не по-късно от 15.08.2014г. Плащане на цялата сума - до 30 септември.

  Организаторите си запазват правото за промяна в програмата или отмяна на пленера при липса на достатъчно желаещи.

   Заглавна фотография: Florenco / CC BY-SA 2.0

 • Фотографска книжка 'На фокус' - Как да правим по-добри снимки
  Вероятно много от вас се питат какъв тип фотоапарат ще е най-добре да изберат, съгласно своите нужди и финансови възможности? Как да работят с него, така че да използват пълния му капацитет и да получат възможно най-качествено изображение? Как да снимат така, че снимките им да въздействат и на околните? Защо понякога снимките изглеждат добре на монитора, а след това на хартия резултатите са незадоволителни?

  Като фотографи и администратори на най-големия български сайт за фотография Фото Форум, ние авторите на тази книжка често се сблъскваме с подобни въпроси. Постарахме се да отговорим на повечето от тях със съвети, примери и мъдри мисли от известни фотографи.

  Надяваме се, че след като прочетете тази книжка, ще се научите не само да владеете по-добре техниката, с която разполагате, но и да давате душа на съвкупността от форми, цветове и светлини, които регистрира електронната матрица или филмът на вашата камера.

  Пожелаваме ви: “На Фокус”!

  Вземете електронна книга от първият сайт за електронни книги и списания Библио.бг


  или поръчайте печатна книга от Simetro books
  (изпратете имейл на products@simetro.com като посочите какво искате да получите. За поръчки над 20 лв куриерската такса се поема от Simetro books.)

   
 • Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко'

  Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко"

  Здравейте, любители на фотографията!


  Каним Ви да участвате в един конкурс на Manfrotto с партньорството на Dynaphos и Фото Форум на тема „Manfrotto - Секунда е малко“

   

  Секунда е малко, за да си представиш повече! С удължаване времето за експозиция, се откриват възможности за създаване на впечатляващи фотографии. Всяка секунда е от значение, когато времето е едновременно инструмент и обект на изследване. Всяка секунда повече, може да произведе различен и дори неочакван резултат.

   

  Грабвайте стативите и дайте време на въображението си! Темата на конкурса предоставя широко поле за изява, особено сега когато лятото е в разгара си. Обекти на вашето внимание, могат да бъдат необятното звездно небе, планинските и морските пейзажи, пулсът на града, емоциите на хората, взаимодействието между предметите и всичко, което е във вашите фантазии.

   

  Всички условия прочетете тук »

 • Офроуд със Звяра в Зверино – фотопленер / 15 – 17 август 2014

  Сезонът на пленерите с ФотоСинтезис продължава с едно доста разтърсващо (и в буквалния смисъл ;-)) предложение за офроуд разходка в района на с. Зверино в живописния Врачански Балкан, където Искър е издълбала невероятното си дефиле.

  Ще превземем красивите околности с високопроходими машини и, разбира се, ще поснимаме на воля.

  Всички желаещи ще имат възможността да преживеят истински емоциите, които изпитва навигаторът по време на преминаване на трайъл трасето край Зверино, което е част от състезателния сезон за веригата трайълни състезания 4x4 Extreme!
  Машината, която ще ни раздруса по тежкото трасе, неслучайно е позната на всички любители на тежкия офроуд с прозвището Звярът!

  Програма:

  Ден 1 (15 август, петък):

  08:00 – потегляне от София
  Настаняване
  Офроуд разходка (ок. 30 км.) и барбекю за обяд на живописната скала над с. Очиндол, в близост до мястото, от което Вазовият „Дядо Йоцо гледа“.
  Вечеря и нощувка в хотел Елит

  Ден 2 (16 август, събота):
  Офроуд разходка (ок. 30 км.) и барбекю за обяд в околностите на с. Зверино
  Вечеря в пъстървовото стопанство в с. Оселна

  Ден 3 (17 август, неделя):
  Тест-драйв на трайъл трасето със Звяра.
  Офроуд разходка с обяд на манастира Седемте престола
  Връщане в София.


  Цена и записване:
  - Цена за участие - 250 лв. / Цена за ранно записване 230 лв. до 11.07.2014
  *цената включва:
  - 2 нощувки
  - 2 обяда – барбекю по маршрута на офроуд разходките
  - 3 офроуд разходки с високопроходими автомобили и опитни водачи (по ок. 30 км. всяка)
  - Тест-драйв на състезателно трайълно трасе със състезателен пилот и автомобил-прототип
  - Тениска на верига трайълни състезания 4х4 Extreme
  - Застраховка

  Цената не включва разходи за транспорт до Зверино и всички останали разходи на място.

  - Записване: За да се включите, изпратете своята заявка за участие на e-mail photo@photosynthesis.bg до 05.08.2014г. включително. В полето subject напишете „Plener ZVERINO”.
  Заявката за участие трябва да съдържа следната информация: трите имена на участниците, телефон за обратна връзка и размер за тениската
  Максимален брой участници - 20.
  ЗАБЕЛЕЖКА: Моля, отбележете дали разполагате със собствен транспорт и дали имате възможност да превозите други участници в пленера до Зверино.
  Всеки изпратил заявка за участие ще получи потвърждение за записване на посочения от него e-mail.

  Плащане:
  След като получите от нас потвърждение, че сте записан за участие, следва да заплатите цената за участие на място във ФотоСинтезис Арт Център на бул. "Васил Левски" 57 в София или по банков път до 3 работни дни след потвърждението, но не по-късно от 08.08.2014г. Ако изберете плащане по банков път, впишете това в заявката за участие, за да Ви изпратим фактура с данни за плащане.

  Организаторите си запазват правото за промяна в програмата.

        
 Теми - forum: Клубен живот
 
 Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: itilien 
Дата:   29-08-09 19:51

Трябва ми вълнена тениска или потник, вълнени чорапи, вълнена шапка и вълнени ръкавици.

Принципно в магазините за екипировка има вълнени тениски, ама са от мерино и са по 85-130 лева, та затова мисля да се насоча към алтернативни. Само че нямам представа къде да издирвам, май в днешно време много много не се намират вълнени неща.

Та някой има ли представа къде мога да издирвам подобни неща ?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo 
Дата:   29-08-09 19:59

виж на Илиенци [smilie8] [smilie8]

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"За БДЖ с любов" от Ангел Ангелов - 10 коментара
"Истанбул" от Vilislav Pankov - 3 коментара
 Re:
Автор: dinkoff 
Дата:   29-08-09 20:13

питай в някой магазин тип ТРИКОТАЖ от едно време, дето обикновено продава някоя леля вътре. виждал съм такъв на Пиротска между края на пешеходната зона и Христо Ботев.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Giorgio.K 
Дата:   29-08-09 20:58

провери в Метро - купувал съм си от от там, но беше миналата година ... имаше тениски с дълъг и къс ръкав и дълги гащи - много добро качество на разумна цена. Не бяха 100% вълна, но много топли и приятни за носене.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: terminator 
Дата:   29-08-09 21:05

По ловно-рибарските магазини огледа ли? Там също има доста дрешки, някои са маркови и скъпи, но има и такива на нормални цени. Не е задължително да са вълнени, има от смесени материи които вършат същата работа.Публикацията е редактирана (29-08-09 21:43)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tan4o 
Дата:   29-08-09 21:05

За вълнени чорапи се сещам единствено да питаш някоя баба![smile]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: itilien 
Дата:   29-08-09 21:16

tan4o, не ща калцуни аз :))

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Vinsent 
Дата:   29-08-09 21:24

За какво са ти тези вълнени дрехи?
Ако е за някакъв вид спорт, като например туризъм, велосипедизъм и др., много повече ще ти свършат работа специални дрехи от някакви изкуствени материи ги правят. Хем те пазят от студ, хем не задържат пот.


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tan4o 
Дата:   29-08-09 21:24

Не знам в такъв случай, къде да намериш вълнени неща в разгара на лятото!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: biso 
Дата:   29-08-09 21:39

ВЪЛНЕНИ потници и тениски ... това на голо ... трябва да си мазохист да го носиш

навремето носех вълнени пуловери и все студено ми беше. сега нося предимно памучни дрехи и ми е добре

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: itilien 
Дата:   29-08-09 22:01

biso - за нормално носене памучните дрехи са добре, защото са мекички и удобни. Обаче за планина примерно, където се потиш много не са - като се намокрят държат студено, много бавно съхнат и бързо се вмирисват.

Специалните материи, за които говори винсент са полиестер. Отвежда потта, но се вмирисва бързо и не топли много. За лятото са добри, за зимата не много.

Вълната е най-добрия материал, особено мериното - топли и когато е мокра, трудно се вмирисва. Напоследък все повече и повече навлиза мериното като термобельо за планинарство и зимни спортове. Само че недостатъка му е, че е много скъпо, както казах в началото - 100 лева за 1 тениска.

На мен ми трябва 1 тениска вълнена, не повече. За да може като се изпотя, или ако ме навали дъжд да не настивам с мокрото на гърба. И то главно когато условията са по-студени. Другите вълнени неща по същата причина.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt 
Дата:   30-08-09 01:26

дам...преди време по базарите имаше фино вълнено бельо от Китай... не беше лошо, а не беше и скъпо. Не знам дали внасят още

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot 
Дата:   30-08-09 01:49

Не ти трябва вълна, а кашмир. Аз такива нося като става дума за "на голо" [smilie3]Публикацията е редактирана (30-08-09 22:37)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: da.fo 
Дата:   30-08-09 09:18

Жена ми има магазин за бельо, който аз често снабдявам със стока. От Илиенци купуваме вълнени потници. Ако не откриеш никъде - обади се да ти обясня точно къде да ги намериш. В профила си имам телефони.


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: alsash 
Дата:   30-08-09 10:18

някой военен магазин....във Варна на пазара има един....може да се купи доста военно оборудване...каски има огнестрелно оръжие няма...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi 
Дата:   30-08-09 11:13

Вълната поема много влага, съответно бавно съхне. Изпитан метод да се вмиришеш и да респектираш скунксовете. Търси спонсор и термобельо.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: harp 
Дата:   30-08-09 11:42

Преди няколко години продавахме в нашите магазини бельо на българската фирма "Джеронимо". Ако не се лъжа, бургаска фирма. Произвеждаха тениски и боксерки, но не помня чиста вълна ли беше, или с някакъв процент. Тениската беше около 20 лева и трудно се купуваха. Иначе бяха много фини и не драскаха. После фирмата направи няколко последователни повишения на цените и се отказахме от тях.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Vinsent 
Дата:   30-08-09 11:53

itilien написа:

>
> Специалните материи, за които говори винсент са полиестер.
> Отвежда потта, но се вмирисва бързо и не топли много. За лятото
> са добри, за зимата не много.
>

Тази зима, с такава фланелка с дълги ръкави, само по нея съм се качвал от Владая до Златните мостове - нито студ, нито пот, въобще пълно чувство за комфорт!

В събота до стад.В.Левски има пазар на планинарско оборудване - ново и втора ръка. Там можеш да си намериш необходимото ти облекло на много добри цени.


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: NeDDRaG 
Дата:   30-08-09 12:21

Ако не си намерил, обади ми се в работата утре, да ти обясня къде има.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: 2nYo 
Дата:   30-08-09 12:27

И аз ще ти кажа :

>В събота до стад.В.Левски има пазар на >планинарско оборудване - ново и втора ръка. >Там можеш да си намериш необходимото ти >облекло на много добри цени.

Друго, магазин Руканор на -1 в Сити Центъра с/у Фотопавилиона има термобельо с добро качество и разумни цени .
Ползвал съм ! Също там - чорапи пак на Руканор 2 чифта за 30-ина лв. много добри, с някакви "кухи влакна" [smilie24]Публикацията е редактирана (30-08-09 12:33)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: NeDDRaG 
Дата:   30-08-09 12:40

Баси, ако 15 лв за чифт чорапи е разумна цена...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: itilien 
Дата:   30-08-09 12:48

NeDDRaG - като има и по 22 лева, тия от 16 ми се виждат по-разумни :)

Снощи докато рових намерих, че в екипировка.ком има разни чорапи които повече или по-малко имат мерино в тях и са от 9-21 лева.

Тоя магазин в сити центъра може да мина днес да видя какво продават там.

Мерси на всички за информацията :)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: 2nYo 
Дата:   30-08-09 12:49

Ми при положение че ти държат топло и сухо във почти всякакви условия ...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski 
Дата:   30-08-09 12:49

Не съм голям специалист по тъканите, но ми се струва, че поради структурата на косъма, и съответно на влакното, вълната не е добър вариант за бельо... Освен, че бавно съхне, не спира и вятъра... Т.е. не става и за връхна дреха... Според мен най-доброто бельо си остава памучното. Върху него може да се облече вълна. А най-отгоре, за изолатор, някаква импрегнирана материя, която да спира дъжда и вятъра... Но това си е мое мнение...

И все пак, в специализираните магазини, като например Стената, се продава термо бельо и друга екипировка...

Виж, ако ще си говорим за естествeн депилатор, вълната е първо качество... [smilie18] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: itilien 
Дата:   30-08-09 12:55

slivenski, наистина не си запознат с планинарската екипировка. Памучното бельо е най-големия враг на планинаря. Когато се изпотиш, то се намокря и залепва за гърба, като ти държи студено и съхне бавно. Единственото предимство на памука че е мек и удобен.
Целта на най-долния слой дрехи е да отведе влагата към горния слой, от където тя да се изпарява. И колкото по-сухо се чувства, когато е мокър, толкова по-добре. Предимството на вълната, стига да е направена да е мека, е че топли дори като е мокра.

А пак да кажа - тениска от мерино (пак си се води термобельо) струва 100 лева, съмнява ме да е случайно :)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi 
Дата:   30-08-09 12:56

Знайш ли как се стриже мериносова овца? А у вашто село колко офци са мериноски? Затова е скъпо.

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: NeDDRaG 
Дата:   30-08-09 13:00

Не съм стригал и не знам, ама знам, че мериносовата вълна е най-скъпа.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski 
Дата:   30-08-09 13:00

Може... Аз не споря... Планинарските ми подвизи се изчерпват с едно качване на хижа Рай, където щеше да ни затрупа снегът една зима през далечната 1988 година... И две-три ходения по Витоша... [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: itilien 
Дата:   30-08-09 13:01

asahi, тя май вълната от нова зеландия иде. Ама мисълта ми беше друга. Че има репутация на най-добро термо бельо и явно хората го ползват.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: firebird 
Дата:   30-08-09 13:27

Има българско термобельо - на Джули Стил - Трявна.
Трикото е двуслойно, отвън е вълнено, а откъм тялото - памучно. На вид е като памучното, съвсем леко е по-плътно и ако се загледаш - вълнената страна е бледо кремава. Има потници и тениски, и някакви гащи, но не помня за тях. Цените са около 10-15 лв за потниците.
Гледах го на Произведено в България, взех си потник за проба, при носене не се усеща разлика, т.е. не боцка.
Не съм ги виждала в магазините в София, а и още е лято, рано е според търговците.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: DidiAndreeva 
Дата:   30-08-09 14:04

Виж също и какво могат да ти предложат в магазина на HEAD на бул. Черни Връх 47 (завод Витоша). Там имат доста термо бельо , чорапи и др. облекла за ски и планина. Преди седмица не беше дошла новата зимна стока, но можеш да провериш все пак какво миналогодишно имат и какво ново се очаква.

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: dessisslawa 
Дата:   30-08-09 14:47

Итилиен,
преди доста години имаше едно магазинче за луксозно дамско бельо в една пресечка на графа (срещу пазарчето). Там съм виждала страхотно вълнено бельо (меко като коприна). Но не знам дали магазинчето още съществува. Та може би е добра идея да се разходиш по магазините, които продават бельо "Триумф" или други реномирани марки.
Друга идея, която мога дати дам - знам един магазин, където продават страхотни пуловери от 100% мерино за скромната цена от 10-20 лв, но още не им дошъл сезонът, т. е. в момента няма. Магазинът се намира на ъгъла на "Кирил и Методий" и "Веслец". 90% от дрехите си ги купувам оттам.
Имам две мъжки пола "Зара" от 100% мерино (черно и кафяво - от същия магазин). Купувала съм ги за сина ми, но той не обича да носи поло и отлежават в гардероба. Пиши ми на лични, ако проявяваш интерес.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: dinkoff 
Дата:   30-08-09 18:44

там като идеш ше си земеш от вълна на Лама [cool]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: bgprinter 
Дата:   30-08-09 19:35

"Не съм голям специалист по тъканите, но ми се струва, че поради структурата на косъма, и съответно на влакното, вълната не е добър вариант за бельо... Освен, че бавно съхне, не спира и вятъра..."

Ако съдиш по пуловера ушит от баба ти може би си прав.
Аз лично ог години ходя САМО с вълнени чорапи и през лятото, но чифтът струва 30 лева (поне). Относно бельото се сещам за "Ортовокс" нещата им са изключителни но и скъпи. "Фалке" също правят бельо, освен чорапи и се сещам и за "Райхле" - швейцарци от концерна на "Мамут".
Макар напоследък да се налагат изкуствените материи по съображение за лекота, здравина и т.н. то вълната в много аспекти е незаменима.

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: Императорът. 
Дата:   30-08-09 19:51

Стават и за на голо - въпрос на навик. Итилиенов - ако ти трябва нещо за спешен случай и за голям студ - нещо странно и алтернативно да ти предложа мога - и това е жилетка от вестник на няколко ката. Несгодна е и шумоли, ама топли повече от 8 вълнени потника накуп. [smilie3]

Опит от армията.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: n1x0n 
Дата:   30-08-09 20:12

Вълнено бельо, пък ако ще и мериносово да е - само за активно движение през лятото. За студ синтетиката няма алтернатива.

А това, че вълната топли дори когато е мокра - е вярно, но с едно много важно уточнение - единствено когато става въпрос за 2-ри слой облекло т.е. няма директен контакт с кожата И е защитена от вятър от външния слой.

Самия факт, че вълната е в състояние да поеме влага до 30% от собственото си тегло - трябва да те ориентира, че не е най-добрият материал за 1-ви слой.

Колкото до вмирисването - в походни условия се вмирисва всичко - по-добре мисли за дрехи които се перат лесно, отколкото за такива, които уж не се вмирисват.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Lalinda 
Дата:   30-08-09 21:03

Тези аналогии с дрехите за планинари не са много адекватни със случая на велотуризма на itilien.

Като се качваш нагоре, може и зимно време да си по памучна тениска - и най-добре, за да не се потиш, но излезеш ли на било или слизаш надолу и те духа вятърът, трябва да слагаш и още няколко ката дрехи.
Поларите стават за ходене по равно и надолу, но не и за нагоре.

Пък и всичко се вмирисва. Ако искаш да се барнеш, слизайки след няколко дена или седмица и повече в планината, просто трябва да имаш чиста тениска и чорапи - поне чифт.
[smilie3]

Моя милост си шеташе из планините все по бански и къси дънки, особено през лятото - за сядане без страх където се случи...
[smilie3]
През зимата не съм ползвала вълнени клинове, само лека грейка, без гръб, въпреки че мнозина от мъжете в компанията ни ходят с такива...

Не забравяй и шапките!
Широк шал от полар също ще ти е от полза, пък не тежи.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Lalinda 
Дата:   30-08-09 21:05

Доколкото схващам, няма да имаш възможност да переш, а и няма как да сложиш на гърба си, докато караш, нещо повече от чорапи, които да съхнат... Тъй че тия идеи за пране по-добре ги остави за стационарни авантюри.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: itilien 
Дата:   30-08-09 21:06

Lalinda, oтказах се аз от "вело"туризма. Ще е туризъм на стоп и пеш :)

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: satyno 
Дата:   16-11-12 14:45

Вдигам античната тема - Къде да намеря вълнени тениски, потници...?


Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: marchello 
Дата:   16-11-12 14:56

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: feliz 
Дата:   16-11-12 15:29

Автор: asahi
Дата: 30-08-09 11:13

Вълната поема много влага, съответно бавно съхне. Изпитан метод да се вмиришеш и да респектираш скунксовете.
================================================================
[smilie18] [smilie18] [smilie18]
номер едно си, мен![smilie24] [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: satyno 
Дата:   16-11-12 16:03

Абре вие не се ли перете?! Дори и в планината с два ката дрехи за преобличане и вечерта един сапун на бельото. ( Ей сега ще наскачат екотерористите!). А в града вечерта ги хвърляш в пералнята...


Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: alex_z 
Дата:   16-11-12 16:10

Жена ми ползва мерино на Zajo за термобельо-от Редрок. Но има и полиестерно на Барс много добро/и доста по-евтино/. Аз имам само полиестерно, и ми стига за зимата. Тениските имат различно съдържание на вълна, и според мен задължително трябва да се пробват.Познати са купували и след това не искат да го носят,щото боцка. А аз мисля, че не са достатъчно търпеливи едно носене да поулегне.

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: E.stanev 
Дата:   16-11-12 17:06

http://www.woolcollection.com
[cool] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: Todd 
Дата:   16-11-12 18:00

Интересно .... къде отива потта в прехвалените термо супер дупер фанели и гащи ????

Много топлят а не се потиш ..... повярвах [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: Orlin 
Дата:   16-11-12 20:26

Кой казва че не се потиш? Потиш се. Номерът е потта да не се задържа, а да се изпари. Е, миризмата си остава...

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: Пърпъла 
Дата:   16-11-12 21:54

Иване, на къде отлиташ пак ве, буйна главо? [cool]

Миндренско шило в торба не седи, казва поговорката [smilie3]


Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: tonitka 
Дата:   16-11-12 23:09

http://www.woolcollection.com/catalog.php?dv=2

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: boZo 
Дата:   16-11-12 23:27

Тя темата бая е отлежала...

мериносови чорапи

термобельо

В студено време с кеф ги нося. Противно на очакванията термобельото не се вмирисва никак лесно. Не изпотява и съхне супер бързо.

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: asahi 
Дата:   16-11-12 23:34

Гюрова, волим те [smitten]

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: stzz 
Дата:   17-11-12 13:07

Абе аз до високият ценови клас не съм се докосвал, но при по-интензивно натоварване едва ли отделената пот ще отлети яко дим!
Все пак бих заложил на вълната, при все че облеклото не е само бельо и подбора на останалата част е не по-малко важен.
[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да намеря вълнени тениски, потници...
Автор: benisio 
Дата:   22-11-12 22:29

Преди няколко години си купих фанела с дълъг ръкав - термобельо. Бях скептичен относно ефекта от нея. От както я нося не съм усетил влага по тялото си докато карам ски. Пробвах я и на зимни кънки само с полар отгоре - чудесна е. Така, че за термобельото потвърждавам, ако някой се колебае. За вълнените не знам, но ми стана интересно

Отговори на това съобщение
 
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.