Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
 • Фото Форум обявява курс по фотография за начинаещи от 04.08.2014

  Курс на Фото Форум по фотография за начинаещи  от 04.08.2014


  Място на провеждане: Фото Форум Студио - София
  Повече подробности и програма ТУК »

   

   

 • Непознатата Турция – фотопленер / 05-11 октомври 2014

  Непознатата Турция – фотопленер / 05-11 октомври 2014


  Встрани от обичайните популярни туристически места и маршрути, Турция предлага на пътешествениците неподправената магичност на древността, съчетана с впечатляващи природни гледки и еклектиката на съвременния живот, който сякаш с машина на времето се е пренесъл сред сградите и статуите, създадени преди векове.

  Каним ви на едно пътуване между миналото и настоящето, което няма да откриете в каталозите на туристическите агенции. Ще се насладим на отличните възможности за пейзажна, архитектурна и „улична“ фотография, на специфичните нрави и интересните храни в региона.

  Програма:


  Гьобекли тепе - Немрут - Диарбекир - Хасанкейф - Мардин - Дара - Урфа

  7 дни/6 нощувки

  Ден 1 - неделя - София-Истанбул-Урфа
  Тръгване с автобус от София в 7 ч. Пристигане в 16:30 ч. Трансфер до Сабиха Гьокчен за полета до Шанлъурфа в 20:30 ч. Нощувка в Урфа.

  Ден 2 – понеделник - Гьобекли тепе - Немрут
  Закуска. Посещение на храмовия комплекс Гьобекли тепе – най-старият храм в света. Предполага се, че откритите в светилището каменни мегалити са на около 12 000 години. Отпътуване за Немрут (4 ч., 200 км). Изкачване на планината Немрут, 3000 м по залез слънце. Там е известният погребален комплекс на Антиох І (69–36 г.пр.Хр.). На върха, от двете страни на билото (изток и запад)  са известните каменни глави на Аполон, Зевс, Херкулес и свещени животни. Гледката отгоре при изгрев и залез е уникална, вижда се и езерото Ататюрк. Нощувка в Кахта или Адъяман.

  Ден 3 – вторник - Диарбекир
  Възможност за изкачване на планината Немрут при изгрев слънце. Отпътуване за Диарбекир (2,30 ч., 140 км).  Разглеждане на забележителностите на града – крепостните стени от черен базалт, укрепения замък с куполна базилика, джамия и дворец от времето на царство Артуклу и др. Нощувка в Диарбекир.

  Ден 4 – сряда - Хасанкейф
  Закуска.Отпътуване за Хасанкейф. (2,30 ч., 140 км). Девет цивилизации са оставили великолепни творения в крайбрежните скали - крепости, дворци, училища, църкви, джамии, некрополи и най-дългия за средновековните разбирания мост над Тигър, дело на Артукиди и Айюбити. Днешната известност на Хасанкейф се дължи за съжаление и на факта, че подлежи на потапяне във водите на един от многото язовири по течението на р. Тигър. Отпътуване за Мардин (1,45 ч., 101 км). Нощувка в Мардин.

  Ден 5 – четвъртък - Мардин
  Закуска. Мардин ще ви грабне незабавно и без остатък. Градът е част от световното наследство на ЮНЕСКО заради уникалните си исторически и архитектурни паметници. Смята се, че на сегашното място на града, се е намирало едно от първите населени места в горна Месопотамия. Археологически разкопки доказват, че в тази местност е имало селища на хора още преди четири хиляди години.Освен множеството джамии, медресета и бани, в Мардин могат да се разгледат христиански църкви, забележителни светски сгради (пощата и на Първото девическо училище, открито в Османската империя), музеи, кервансараи и ханове. Нощувка в Мардин.

  Ден 6 – петък - Дара - Урфа
  Закуска. Разглеждане останките на античния град Дара (на 30 км от Мардин). Отпътуване за Урфа. (3 ч., 191 км). Разглеждане на града. Библията и Коранът твърдят, че тук са родени Авраам (Ибрахим) и пророците Йезекия, Йов и Илия. Пещерата, в която се смята, че е роден пророкът Авраам е превърнала града в едно от най-важните места за поклонничество от Средновековието насам. Нощувка в Урфа.

  Ден 7 – събота - Истанбул - София
  Полет за Истанбул в 7:30 ч. Отпътуване за България в 12:00 ч. Пристигане в 21:00 ч.

  Цена: 690 евро

  Цената включва:
  • транспорт с автобус София-Истанбул
  • самолетни билети Истанбул-Урфа; Урфа-Истанбул;
  • 2 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Шанлъурфа;
  • 1 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Кахта или Адъяман;
  • 2 нощувки със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Мардин;
  • 1 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Диарбекир;
  транспорт с микробус по маршрута, включен в програмата;
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
  водач на групата по време на пътуването;

  Цената не включва:
  • входните такси на посещаваните по програмата обекти;
  • доплащане за единична стая;
  • бакшиши и разходи от личен характер

  - Записване: За да се включите, изпратете своята заявка за участие на e-mail photo@photosynthesis.bg до 15.08.2014г. включително. В полето subject напишете „Plener Turcia”.
  Заявката за участие трябва да съдържа следната информация: трите имена на участниците и телефон за обратна връзка
  Минимален брой участници - 10.
  Всеки изпратил заявка за участие ще получи потвърждение за записване на посочения от него e-mail.

  Плащане:
  След като получите от нас потвърждение, че сте записан за участие, следва да заплатите капаро в размер на 210 евро до 3 работни дни след потвърждението, но не по-късно от 15.08.2014г. Плащане на цялата сума - до 30 септември.

  Организаторите си запазват правото за промяна в програмата или отмяна на пленера при липса на достатъчно желаещи.

   Заглавна фотография: Florenco / CC BY-SA 2.0

 • Фотографска книжка 'На фокус' - Как да правим по-добри снимки
  Вероятно много от вас се питат какъв тип фотоапарат ще е най-добре да изберат, съгласно своите нужди и финансови възможности? Как да работят с него, така че да използват пълния му капацитет и да получат възможно най-качествено изображение? Как да снимат така, че снимките им да въздействат и на околните? Защо понякога снимките изглеждат добре на монитора, а след това на хартия резултатите са незадоволителни?

  Като фотографи и администратори на най-големия български сайт за фотография Фото Форум, ние авторите на тази книжка често се сблъскваме с подобни въпроси. Постарахме се да отговорим на повечето от тях със съвети, примери и мъдри мисли от известни фотографи.

  Надяваме се, че след като прочетете тази книжка, ще се научите не само да владеете по-добре техниката, с която разполагате, но и да давате душа на съвкупността от форми, цветове и светлини, които регистрира електронната матрица или филмът на вашата камера.

  Пожелаваме ви: “На Фокус”!

  Вземете електронна книга от първият сайт за електронни книги и списания Библио.бг


  или поръчайте печатна книга от Simetro books
  (изпратете имейл на products@simetro.com като посочите какво искате да получите. За поръчки над 20 лв куриерската такса се поема от Simetro books.)

   
 • Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко'

  Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко"

  Здравейте, любители на фотографията!


  Каним Ви да участвате в един конкурс на Manfrotto с партньорството на Dynaphos и Фото Форум на тема „Manfrotto - Секунда е малко“

   

  Секунда е малко, за да си представиш повече! С удължаване времето за експозиция, се откриват възможности за създаване на впечатляващи фотографии. Всяка секунда е от значение, когато времето е едновременно инструмент и обект на изследване. Всяка секунда повече, може да произведе различен и дори неочакван резултат.

   

  Грабвайте стативите и дайте време на въображението си! Темата на конкурса предоставя широко поле за изява, особено сега когато лятото е в разгара си. Обекти на вашето внимание, могат да бъдат необятното звездно небе, планинските и морските пейзажи, пулсът на града, емоциите на хората, взаимодействието между предметите и всичко, което е във вашите фантазии.

   

  Всички условия прочетете тук »

 • Офроуд със Звяра в Зверино – фотопленер / 15 – 17 август 2014

  Сезонът на пленерите с ФотоСинтезис продължава с едно доста разтърсващо (и в буквалния смисъл ;-)) предложение за офроуд разходка в района на с. Зверино в живописния Врачански Балкан, където Искър е издълбала невероятното си дефиле.

  Ще превземем красивите околности с високопроходими машини и, разбира се, ще поснимаме на воля.

  Всички желаещи ще имат възможността да преживеят истински емоциите, които изпитва навигаторът по време на преминаване на трайъл трасето край Зверино, което е част от състезателния сезон за веригата трайълни състезания 4x4 Extreme!
  Машината, която ще ни раздруса по тежкото трасе, неслучайно е позната на всички любители на тежкия офроуд с прозвището Звярът!

  Програма:

  Ден 1 (15 август, петък):

  08:00 – потегляне от София
  Настаняване
  Офроуд разходка (ок. 30 км.) и барбекю за обяд на живописната скала над с. Очиндол, в близост до мястото, от което Вазовият „Дядо Йоцо гледа“.
  Вечеря и нощувка в хотел Елит

  Ден 2 (16 август, събота):
  Офроуд разходка (ок. 30 км.) и барбекю за обяд в околностите на с. Зверино
  Вечеря в пъстървовото стопанство в с. Оселна

  Ден 3 (17 август, неделя):
  Тест-драйв на трайъл трасето със Звяра.
  Офроуд разходка с обяд на манастира Седемте престола
  Връщане в София.


  Цена и записване:
  - Цена за участие - 250 лв. / Цена за ранно записване 230 лв. до 11.07.2014
  *цената включва:
  - 2 нощувки
  - 2 обяда – барбекю по маршрута на офроуд разходките
  - 3 офроуд разходки с високопроходими автомобили и опитни водачи (по ок. 30 км. всяка)
  - Тест-драйв на състезателно трайълно трасе със състезателен пилот и автомобил-прототип
  - Тениска на верига трайълни състезания 4х4 Extreme
  - Застраховка

  Цената не включва разходи за транспорт до Зверино и всички останали разходи на място.

  - Записване: За да се включите, изпратете своята заявка за участие на e-mail photo@photosynthesis.bg до 05.08.2014г. включително. В полето subject напишете „Plener ZVERINO”.
  Заявката за участие трябва да съдържа следната информация: трите имена на участниците, телефон за обратна връзка и размер за тениската
  Максимален брой участници - 20.
  ЗАБЕЛЕЖКА: Моля, отбележете дали разполагате със собствен транспорт и дали имате възможност да превозите други участници в пленера до Зверино.
  Всеки изпратил заявка за участие ще получи потвърждение за записване на посочения от него e-mail.

  Плащане:
  След като получите от нас потвърждение, че сте записан за участие, следва да заплатите цената за участие на място във ФотоСинтезис Арт Център на бул. "Васил Левски" 57 в София или по банков път до 3 работни дни след потвърждението, но не по-късно от 08.08.2014г. Ако изберете плащане по банков път, впишете това в заявката за участие, за да Ви изпратим фактура с данни за плащане.

  Организаторите си запазват правото за промяна в програмата.

        
 Теми - forum: Фотография
 
 Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: DidiAndreeva 
Дата:   27-03-11 12:46

Духът на традициите.

Фотоконкурс за автентичните празници, обичаи и обреди в България.

"В България имаме уникални традиции и наш дълг е да ги предадем на следващите поколения. Обединени от това верую, Списание 8, ОББ и Булфото решиха тазгодишият фотоконкурс да носи заглавието "Духът на традициите". Очакваме вашите снимки на автентични празници, обичаи и обреди до 15 юли 2011 г."Не знам защо не се популяризира този конкурс, като инфото за него беше във февруарския брой ако не се лъжа на списанието.
Успех на всички , които ще участват [shtrak]


Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: Stoychev 
Дата:   27-03-11 22:03

Като наближи крайният срок, трябва пак да се напомни. [smile]

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"За БДЖ с любов" от Ангел Ангелов - 12 коментара
"Истанбул" от Vilislav Pankov - 4 коментара
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: DidiAndreeva 
Дата:   27-03-11 22:57

Аз си мислех, че ще го пуснат , предния конкурс беше широко рекламиран [smile] , но днес попаднах на инфото и в сайта им и се зачудих защо няма нищо във форума, след като аз го четох преди месец . Дано тези, които се интересуват го прочетат [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: ffwd 
Дата:   27-03-11 23:44

Снимка от традиционно тричане на куче дали ще приемат? [smilie6]


Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: tanja.la 
Дата:   28-03-11 09:57

[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: Lalinda 
Дата:   28-03-11 10:34

Традиции в смисъл на... езически ритуали ли?
[smilie10]

Защо е нужно да се популяризират, след като вече са... традиции?

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: DidiAndreeva 
Дата:   28-03-11 11:11

Лалинда, четеш между редовете. А това не подпомага мисловния процес. [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: shampoanta 
Дата:   28-03-11 12:21

Lalinda ,имам няколко поряз(a)ващи кадъра с прасето по Коледа ,ама се чудя традиция ли е или езически ритуал :-)

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: buffalosoldier 
Дата:   28-03-11 23:09

Повечето "уникални традиции" са си чисти варварщини,и хора които ги приемат за нормални,имат сериозен проблем с възприятията си за света.


Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: ShotlandetsaWildlife 
Дата:   29-03-11 10:30

Според мен това е доста специфична тема, надали ще има широка популярност и активност от страна на фотографите. ще видим ...

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: cicomanco 
Дата:   29-03-11 11:20

Отивам да гадая на кучешки вътрешности![cool]
Няко й да има желание да поснима?[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: venven 
Дата:   29-03-11 11:48

Автор: buffalosoldier
Дата: 28-03-11 23:09

Повечето "уникални традиции" са си чисти варварщини,и хора които ги приемат за нормални,имат сериозен проблем с възприятията си за света.

Традициите на Лазаров ден и на Великден са особено ВАРВАРСКИ , та си мисля , че някой или не разбира смисъла на думата "традиция" , или се взема много насериозно като ментор. Спрете да четете журналистически материали , а излезте навън и посетете някой празник , поснимайте и изпийте по една "варварска" бира [beer] [beer] [beer]


Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: мара 
Дата:   29-03-11 14:32

в духа на българските традиции е по-добре варварско вино [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: nemchev 
Дата:   30-03-11 13:09

а за да осъвременим малко може да добавим и водка към гореописната рецепта /бира - вино -водка/ тогава няма да ви пука за варварщини, традиции или езичници/[cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: мара 
Дата:   30-03-11 14:09

ама па излиза от секви традиции [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: pd 
Дата:   21-07-11 13:37

Ко стана никаква информация няма.
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: ffwd 
Дата:   21-07-11 13:58

Списание 8 бяха инициатори преди седмица за масова реабилитация на дъщерята на бившия комунистически диктатор. Действие, което накара мен и доста смислени хора, които познавам, да се отдръпнат от списанието. В крайна сметка има десетки авторитетни световни списания в този сегмент, които никога не биха смесили политика с наука. [smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: pd 
Дата:   21-07-11 14:48

Въпрос на Позиция.

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: ffwd 
Дата:   21-07-11 15:27

Точно.

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: gecata 
Дата:   21-07-11 15:42

И каква викаш е връзката на това с конкурса???Публикацията е редактирана (21-07-11 15:49)

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: DidiAndreeva 
Дата:   21-07-11 16:12

Хах, аз пък го бях забравила, дано най-добрия кадър победи [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: ffwd 
Дата:   21-07-11 23:51

Връзката, gecata, е, че хората, които проявяват себеуважение и не са всеядни прасета, биха се отдръпнали, вместо да позволят да бъдат свързвани с такива хора.

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: ffwd 
Дата:   21-07-11 23:59

Т.е., ако си пич и си участвал в този конкурс, можеш, примерно, да напишеш публично писмо, че изтегляш кадъра си от конкурса, защото не желаеш да бъдеш свързван с редакция, която се ангажира с такива каузи. Ако си пич, де.

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: gecata 
Дата:   22-07-11 06:06

Явно не съм пич щото си мислех, че изкуството е надпартийно, макар да нямам идея за какво става дума в случая.
Пък и честно казано по ме притесняват процесите свързани с утвърждаването на настоящия диктатор, отколкото с дъщерта (внучката) на предишния.....[smilie2]Публикацията е редактирана (22-07-11 06:31)

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: pd 
Дата:   01-08-11 20:14

Списание Осем

Здравейте, Ива и Евелин. Резултатите ще бъдат обявени през септември, когато ще е и изложбата с най-добрите кадри от конкурса на Моста на влюбените до НДК. Всички участници ще получат покани, когато денят и часът бъдат уточнени. Успешен ден!

Отговори на това съобщение
 Re: Духът на традициите- конкурс на Списание 8
Автор: Стефан 
Дата:   01-08-11 21:33

ffwd, сп.Осем отдавна няма нищо общо с науката, че да я смесва с каквото и да било [smilie8] Така се набълбукаха с псевдонаука и всякакви жълтевини, че за нищо не стават вече... То не бе преследване на НЛО от български МиГ-21 (дето пилота сигурно никой не си го спомня да е служил в съответната военно-въздушна база), не бе гориво от вода, не бе "Науката повярва в Бог" ... [smilie4]

В тази връзка ако са пуснали нещо за "дъщерята на бившия комунистически диктатор" им е съвсем в линията предвид на интереса й към езотериката... [smilie8]

Тя обаче заслужава уважение за други неща дори от върли антикомунисти като теб, защото благодарение именно на нея България придоби малко от малко индивидуалност на официално правителствено ниво по онова време. В това което е направила за българската култура във времената на социалистическия реализъм нещо нередно ли виждаш? Или предпочиташ вместо нея министър на културата да е бил някои сив комунистически номенклатурчик? Даже има данни, че възражаднето на патриотизма в България след десетилетия интернационализъм по нейно време е започнало сериозно да изнервя и дразни някои хардлайнерски среди в Кремъл. Според някои дотолкова че да помогнат за преждевременната й смърт? Диви спекуалции може би, но така или иначе е поредния признак за фундаментализъм точно най-екстравагантния и неказионен член на комунистическите правителства да те дразни така, а да не те дразни цялостаната редакционна политика на сп. Осем... [smilie8]


Отговори на това съобщение
 
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »