Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
 • Фото Форум обявява курс по фотография за начинаещи от 04.08.2014

  Курс на Фото Форум по фотография за начинаещи  от 04.08.2014


  Място на провеждане: Фото Форум Студио - София
  Повече подробности и програма ТУК »

   

   

 • Непознатата Турция – фотопленер / 05-11 октомври 2014

  Непознатата Турция – фотопленер / 05-11 октомври 2014


  Встрани от обичайните популярни туристически места и маршрути, Турция предлага на пътешествениците неподправената магичност на древността, съчетана с впечатляващи природни гледки и еклектиката на съвременния живот, който сякаш с машина на времето се е пренесъл сред сградите и статуите, създадени преди векове.

  Каним ви на едно пътуване между миналото и настоящето, което няма да откриете в каталозите на туристическите агенции. Ще се насладим на отличните възможности за пейзажна, архитектурна и „улична“ фотография, на специфичните нрави и интересните храни в региона.

  Програма:


  Гьобекли тепе - Немрут - Диарбекир - Хасанкейф - Мардин - Дара - Урфа

  7 дни/6 нощувки

  Ден 1 - неделя - София-Истанбул-Урфа
  Тръгване с автобус от София в 7 ч. Пристигане в 16:30 ч. Трансфер до Сабиха Гьокчен за полета до Шанлъурфа в 20:30 ч. Нощувка в Урфа.

  Ден 2 – понеделник - Гьобекли тепе - Немрут
  Закуска. Посещение на храмовия комплекс Гьобекли тепе – най-старият храм в света. Предполага се, че откритите в светилището каменни мегалити са на около 12 000 години. Отпътуване за Немрут (4 ч., 200 км). Изкачване на планината Немрут, 3000 м по залез слънце. Там е известният погребален комплекс на Антиох І (69–36 г.пр.Хр.). На върха, от двете страни на билото (изток и запад)  са известните каменни глави на Аполон, Зевс, Херкулес и свещени животни. Гледката отгоре при изгрев и залез е уникална, вижда се и езерото Ататюрк. Нощувка в Кахта или Адъяман.

  Ден 3 – вторник - Диарбекир
  Възможност за изкачване на планината Немрут при изгрев слънце. Отпътуване за Диарбекир (2,30 ч., 140 км).  Разглеждане на забележителностите на града – крепостните стени от черен базалт, укрепения замък с куполна базилика, джамия и дворец от времето на царство Артуклу и др. Нощувка в Диарбекир.

  Ден 4 – сряда - Хасанкейф
  Закуска.Отпътуване за Хасанкейф. (2,30 ч., 140 км). Девет цивилизации са оставили великолепни творения в крайбрежните скали - крепости, дворци, училища, църкви, джамии, некрополи и най-дългия за средновековните разбирания мост над Тигър, дело на Артукиди и Айюбити. Днешната известност на Хасанкейф се дължи за съжаление и на факта, че подлежи на потапяне във водите на един от многото язовири по течението на р. Тигър. Отпътуване за Мардин (1,45 ч., 101 км). Нощувка в Мардин.

  Ден 5 – четвъртък - Мардин
  Закуска. Мардин ще ви грабне незабавно и без остатък. Градът е част от световното наследство на ЮНЕСКО заради уникалните си исторически и архитектурни паметници. Смята се, че на сегашното място на града, се е намирало едно от първите населени места в горна Месопотамия. Археологически разкопки доказват, че в тази местност е имало селища на хора още преди четири хиляди години.Освен множеството джамии, медресета и бани, в Мардин могат да се разгледат христиански църкви, забележителни светски сгради (пощата и на Първото девическо училище, открито в Османската империя), музеи, кервансараи и ханове. Нощувка в Мардин.

  Ден 6 – петък - Дара - Урфа
  Закуска. Разглеждане останките на античния град Дара (на 30 км от Мардин). Отпътуване за Урфа. (3 ч., 191 км). Разглеждане на града. Библията и Коранът твърдят, че тук са родени Авраам (Ибрахим) и пророците Йезекия, Йов и Илия. Пещерата, в която се смята, че е роден пророкът Авраам е превърнала града в едно от най-важните места за поклонничество от Средновековието насам. Нощувка в Урфа.

  Ден 7 – събота - Истанбул - София
  Полет за Истанбул в 7:30 ч. Отпътуване за България в 12:00 ч. Пристигане в 21:00 ч.

  Цена: 690 евро

  Цената включва:
  • транспорт с автобус София-Истанбул
  • самолетни билети Истанбул-Урфа; Урфа-Истанбул;
  • 2 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Шанлъурфа;
  • 1 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Кахта или Адъяман;
  • 2 нощувки със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Мардин;
  • 1 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Диарбекир;
  транспорт с микробус по маршрута, включен в програмата;
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
  водач на групата по време на пътуването;

  Цената не включва:
  • входните такси на посещаваните по програмата обекти;
  • доплащане за единична стая;
  • бакшиши и разходи от личен характер

  - Записване: За да се включите, изпратете своята заявка за участие на e-mail photo@photosynthesis.bg до 15.08.2014г. включително. В полето subject напишете „Plener Turcia”.
  Заявката за участие трябва да съдържа следната информация: трите имена на участниците и телефон за обратна връзка
  Минимален брой участници - 10.
  Всеки изпратил заявка за участие ще получи потвърждение за записване на посочения от него e-mail.

  Плащане:
  След като получите от нас потвърждение, че сте записан за участие, следва да заплатите капаро в размер на 210 евро до 3 работни дни след потвърждението, но не по-късно от 15.08.2014г. Плащане на цялата сума - до 30 септември.

  Организаторите си запазват правото за промяна в програмата или отмяна на пленера при липса на достатъчно желаещи.

   Заглавна фотография: Florenco / CC BY-SA 2.0

 • Фотографска книжка 'На фокус' - Как да правим по-добри снимки
  Вероятно много от вас се питат какъв тип фотоапарат ще е най-добре да изберат, съгласно своите нужди и финансови възможности? Как да работят с него, така че да използват пълния му капацитет и да получат възможно най-качествено изображение? Как да снимат така, че снимките им да въздействат и на околните? Защо понякога снимките изглеждат добре на монитора, а след това на хартия резултатите са незадоволителни?

  Като фотографи и администратори на най-големия български сайт за фотография Фото Форум, ние авторите на тази книжка често се сблъскваме с подобни въпроси. Постарахме се да отговорим на повечето от тях със съвети, примери и мъдри мисли от известни фотографи.

  Надяваме се, че след като прочетете тази книжка, ще се научите не само да владеете по-добре техниката, с която разполагате, но и да давате душа на съвкупността от форми, цветове и светлини, които регистрира електронната матрица или филмът на вашата камера.

  Пожелаваме ви: “На Фокус”!

  Вземете електронна книга от първият сайт за електронни книги и списания Библио.бг


  или поръчайте печатна книга от Simetro books
  (изпратете имейл на products@simetro.com като посочите какво искате да получите. За поръчки над 20 лв куриерската такса се поема от Simetro books.)

   
 • Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко'

  Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко"

  Здравейте, любители на фотографията!


  Каним Ви да участвате в един конкурс на Manfrotto с партньорството на Dynaphos и Фото Форум на тема „Manfrotto - Секунда е малко“

   

  Секунда е малко, за да си представиш повече! С удължаване времето за експозиция, се откриват възможности за създаване на впечатляващи фотографии. Всяка секунда е от значение, когато времето е едновременно инструмент и обект на изследване. Всяка секунда повече, може да произведе различен и дори неочакван резултат.

   

  Грабвайте стативите и дайте време на въображението си! Темата на конкурса предоставя широко поле за изява, особено сега когато лятото е в разгара си. Обекти на вашето внимание, могат да бъдат необятното звездно небе, планинските и морските пейзажи, пулсът на града, емоциите на хората, взаимодействието между предметите и всичко, което е във вашите фантазии.

   

  Всички условия прочетете тук »

 • Офроуд със Звяра в Зверино – фотопленер / 15 – 17 август 2014

  Сезонът на пленерите с ФотоСинтезис продължава с едно доста разтърсващо (и в буквалния смисъл ;-)) предложение за офроуд разходка в района на с. Зверино в живописния Врачански Балкан, където Искър е издълбала невероятното си дефиле.

  Ще превземем красивите околности с високопроходими машини и, разбира се, ще поснимаме на воля.

  Всички желаещи ще имат възможността да преживеят истински емоциите, които изпитва навигаторът по време на преминаване на трайъл трасето край Зверино, което е част от състезателния сезон за веригата трайълни състезания 4x4 Extreme!
  Машината, която ще ни раздруса по тежкото трасе, неслучайно е позната на всички любители на тежкия офроуд с прозвището Звярът!

  Програма:

  Ден 1 (15 август, петък):

  08:00 – потегляне от София
  Настаняване
  Офроуд разходка (ок. 30 км.) и барбекю за обяд на живописната скала над с. Очиндол, в близост до мястото, от което Вазовият „Дядо Йоцо гледа“.
  Вечеря и нощувка в хотел Елит

  Ден 2 (16 август, събота):
  Офроуд разходка (ок. 30 км.) и барбекю за обяд в околностите на с. Зверино
  Вечеря в пъстървовото стопанство в с. Оселна

  Ден 3 (17 август, неделя):
  Тест-драйв на трайъл трасето със Звяра.
  Офроуд разходка с обяд на манастира Седемте престола
  Връщане в София.


  Цена и записване:
  - Цена за участие - 250 лв. / Цена за ранно записване 230 лв. до 11.07.2014
  *цената включва:
  - 2 нощувки
  - 2 обяда – барбекю по маршрута на офроуд разходките
  - 3 офроуд разходки с високопроходими автомобили и опитни водачи (по ок. 30 км. всяка)
  - Тест-драйв на състезателно трайълно трасе със състезателен пилот и автомобил-прототип
  - Тениска на верига трайълни състезания 4х4 Extreme
  - Застраховка

  Цената не включва разходи за транспорт до Зверино и всички останали разходи на място.

  - Записване: За да се включите, изпратете своята заявка за участие на e-mail photo@photosynthesis.bg до 05.08.2014г. включително. В полето subject напишете „Plener ZVERINO”.
  Заявката за участие трябва да съдържа следната информация: трите имена на участниците, телефон за обратна връзка и размер за тениската
  Максимален брой участници - 20.
  ЗАБЕЛЕЖКА: Моля, отбележете дали разполагате със собствен транспорт и дали имате възможност да превозите други участници в пленера до Зверино.
  Всеки изпратил заявка за участие ще получи потвърждение за записване на посочения от него e-mail.

  Плащане:
  След като получите от нас потвърждение, че сте записан за участие, следва да заплатите цената за участие на място във ФотоСинтезис Арт Център на бул. "Васил Левски" 57 в София или по банков път до 3 работни дни след потвърждението, но не по-късно от 08.08.2014г. Ако изберете плащане по банков път, впишете това в заявката за участие, за да Ви изпратим фактура с данни за плащане.

  Организаторите си запазват правото за промяна в програмата.

        
 Теми - forum: Фотография
 
 Canon 50D срещу 550D
Автор: pero 
Дата:   07-06-10 20:16

Бях решил да си купувам 550D но прочето една много интересна тема тук, в която един потребител питаше какво да си купи, 500D или 40D и всички се изказаха за 40-ката. Сега се колебая много силно дали да си взема 550 или да се метна на 50. Бихте ли ми обяснили какви ТОЧНО са предимствата на 50-тката?

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: harvester_vn 
Дата:   07-06-10 20:27

Metalno tialo, autofokus, kadri v sekunda, ERGONOMIA..... I razni drugi drebni neshta, ama shtom pitash taka, edva li shte te vpechatliat.

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"За БДЖ с любов" от Ангел Ангелов - 12 коментара
"Истанбул" от Vilislav Pankov - 4 коментара
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: Lafera 
Дата:   07-06-10 20:30

Колкото по-малко цифри, толкова по-добре...

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: pero 
Дата:   07-06-10 20:34

pero написа:


> Бихте ли ми обяснили какви ТОЧНО са предимствата на 50-тката?

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: showtime 
Дата:   07-06-10 20:35

За да си избереш апарат, трябва да си наясно какво точно искаш и какво е важно аз теб...
Абе има много теми във форума. Вземи попрочети няколко...За да ти стане в главата мъглявината Андромеда[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: Батко 
Дата:   07-06-10 20:37

За мен най-големия недостатък на 550D е липсата на "Micro AF Adjustment". Всичко останало не ме притеснява и съм с 2-те ръце за 550D. 50D колкото и бързо да щрака неможеш да направиш HD video @ 60fps. Също така е доста по - голям като размери, съответно и доста по - тежък! Бих ти казал и някои допълнителни неща, но не са за широката публика.


Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: harvester_vn 
Дата:   07-06-10 20:39

Kakvo TOCHNO ne razbra ot gornoto koeto napisah?

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: pero 
Дата:   07-06-10 20:41

Благодаря, Батко. Можеш да ми кажеш допълнителните неща "на ушенце" и ще имаш бира естествено :-)

showtime, попрочетох повечето теми, в главата ми се настани трайно въпросната мъглявина, и за това отворих нова тема... за да се настани още една мъглявина :-)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: pero 
Дата:   07-06-10 20:44

harvester_vn, благодаря ти за отговора. Метално тяло, хубаво, тежи повечко, обаче е плюс при изпускане. С автофокуса не разбрах какви точно са предимствата на 50D. Кадрите в секунда и ергономията са ясни.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: harvester_vn 
Дата:   07-06-10 21:07

Lichno za men, po-goliamata tejest (v razumni granici) ne e nedostatak, a predimstvo. Osven tova tialoto e vlago i prahozashtiteno. Za ergonomiata moga da kaja dosta, no sega niamam kirilica i gledam da ne prekaliavam s pisaneto, che niakoi se sardiat, a drugi napravo se karat...
Avtofokusa mu, prosto e po-dobar- po-barz, po-tochen.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: Mec 
Дата:   07-06-10 21:34

Абе я кажете това "Micro AF Adjustment" дали върши някаква работа с обективи Канон ?
В смисъл, на канонските обективи случава ли им се и те да имат бек\фронт фокус като сигмите ?

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: demiman 
Дата:   07-06-10 21:36

[smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: Chipsy 
Дата:   07-06-10 21:37

Случва им се , не в такива граници като Сигма и Тамрон , но го има

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: HSGeorgiev 
Дата:   07-06-10 21:40

Mec,
Това не е толкова интересно - въпрос на критерии всъщност...

Но по-интересен е въпросът: Може ли един варио обектив, който има фронт или бек фокус да има точно еднакъв фронт или бек фокус по цялата си дължина [smile] По принцип би трябвало да няма как това да е така [smile] А идеята за Micro AF Adjustment независимо на кой от производителите какво прави - описва отклонението като функция от фокусното разстояние или е просто една константа за целия диапазон [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: Alex-dan 
Дата:   07-06-10 21:58

Шоти навремето беше писал, че с всеки твърд канонски обектив си има настройка за оптимален АФ. Вероятно е така по принцип. Закачал съм на моето Д300 6-7 никонски обектива и за сега само с една кекава бройка 35 1.8 ми се е налагало да ползвам тази опция. Но има ли фронт/бек веднага си проличава, усетих го след 3-4 кадъра, че има нужда от настройка. Както и да е, имаше проблем с мотора и го върнах, но като качества е супер и вероятно пак ще си го взема нататък :) За сега наличните ми обективи си коват перфектно без никакви компенсации, чак се изненадвам понякога... :)) За да я слагат тая опция, значи има защо. Би трябвало да върви даже с всички тела, без значение класа...Публикацията е редактирана (07-06-10 22:02)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: KiIIeR 
Дата:   07-06-10 22:18

едното е хубава играчка, другото е фотоапарат..
ти хвани в ръце 550 и 50д и всичко ще разбереш.. имам 400Д и 50Д - 400д си е точно както каза Александър Иванов, хубава играчка.

400Д и 550 са си един клас и значи 550 е просто по-хубава играчка от 400Д.. и толкоз..Публикацията е редактирана (07-06-10 22:20)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: Canon 
Дата:   07-06-10 22:25

Автор: Mec
Дата: 07-06-10 21:34

Абе я кажете това "Micro AF Adjustment" дали върши някаква работа с обективи Канон
?


Да, аз я ползвам за единия от три зума.

Автор: HSGeorgiev
Дата: 07-06-10 21:40

Но по-интересен е въпросът: Може ли един варио обектив, който има фронт или бек фокус да има точно еднакъв фронт или бек фокус по цялата си дължина

Поне за един обектив - Tamron SP AF28-75/2.8 се оказа неприложима, защото в единия край е бек, в средата е точно, в другия край е фронт

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: Gmir 
Дата:   07-06-10 22:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: zlostar99 
Дата:   07-06-10 23:02

Пишат ти глупости имам 550д и си е супер.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: the_shooter 
Дата:   07-06-10 23:06

Тука май доста от пишещите не са пипали нито, 550Д нито 50Д! Ама нищо де пишете какво толкоз![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: shsphoto 
Дата:   07-06-10 23:17

Micro AF Adjustment - не е за компенсиране на не добре настроен обектив - в краен случай и за това става но приложението му е друго.
Тялото на 50Д е Магнезиева сплав но не е уплътнено както това на 7Д и 1Д моделите.
550Д е доста по евтин(около 2 пъти) и за начало да се обучи човек е добре. А ако искаш да имаш и видео и всякакви екстри и имаш парите за 50Д, Събери още малко и направо си вземи 7Д. Това е![beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: jrr 
Дата:   07-06-10 23:20

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: zlostar99 
Дата:   07-06-10 23:22

И от 7д то да посъбере още малко и марк 4 направо.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: Canon 
Дата:   07-06-10 23:24

Бих искал някой познаващ си апарата, подробно да каже, при Canon 550Д как се се изключва Exp.SIM в live view - за работа в ръчен режим и големи експонационни отклонения.

при 550D


http://a.img-dpreview.com/reviews/CanonEOS500D/Images/Screens/lvoption2.jpgПри 50D


http://a.img-dpreview.com/reviews/CanonEOS50D/images/captures/lvfunc2.jpg
Просто днес това ми се наложи снимайки с 550D, и аз, вместо да чета ръководството (10 минути), извадих 50D (1 минута) и си продължихПубликацията е редактирана (07-06-10 23:28)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: Gmir 
Дата:   07-06-10 23:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: Canon 
Дата:   07-06-10 23:49

Exp.SIM е с избираема функция и при 40Д

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: KiIIeR 
Дата:   08-06-10 00:00

за размерите...
http://farm4.static.flickr.com/3424/3879812670_10e65877b8.jpg
http://i.ytimg.com/vi/OYif6YYVlAw/0.jpgне знам как така на колегата му виси единия пръст и нямало разлика в размерите на камерата.. мойта рака не е малка и на 50Д нищо не ми виси..

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: harvester_vn 
Дата:   08-06-10 11:34

Никой не е казал, че 550Д е кофти, нито пишем глупости както се изказа zlostar99. Просто 50Д е по-добър във всичко освен във видеото.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: chill 
Дата:   08-06-10 11:45

Автор: harvester_vn
Дата: 08-06-10 11:34

Никой не е казал, че 550Д е кофти, нито пишем глупости както се изказа zlostar99. Просто 50Д е по-добър във всичко освен във видеото.
... и освен в шума, динамичния обхват и цветопредаването, където практически разлика няма. [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: harvester_vn 
Дата:   08-06-10 12:07

Дори и така да е, останалите предимства са достатъчно силен аргумент за мен. Разликата при работа с двуцифрен и трицифрен Канон е голяма.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: KiIIeR 
Дата:   08-06-10 12:10

само дето 50Д няма видео:)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: chill 
Дата:   08-06-10 12:10

Автор: harvester_vn
Дата: 08-06-10 12:07

Дори и така да е, останалите предимства са достатъчно силен аргумент за мен. Разликата при работа с двуцифрен и трицифрен Канон е голяма.


Ами не е.

A сега, де, кой е прав?Публикацията е редактирана (08-06-10 12:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: harvester_vn 
Дата:   08-06-10 12:14

Ами дай някакви аргументи. Предимствата на двуцифрените всички ги знаят.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: mihajlov2 
Дата:   08-06-10 12:28

Вие сигурно се шегувате! Разликите между дву- и трицифрените тела би трябвало да са ясни почти на всички, но все пак, с какво се отличава един двуцифрен от един трицифрен Канон:
1. По-голямо, по-тежко тяло с по-дълбок захват - т.е. по-добра ергономия. По-голямата тежест и по-големите размери придават и допълнителна стабилност при работа с по-големи и тежки обективи.
2. Повече копчелък - повече функции са изнесени на копчелък и се управляват с двата диска за управление - а не един диск. Това придава на тялото много по-добра оперативност -параметрите се управляват и регулират общо взето, без да сваляш камерата, и не се налага да ровиш из менютата и да цъкаш с джойстика.
3. Повече автофокусни точки ( в общия случай), както и по-голям и удобен визьор.
4. Горен дисплей.
5. По-голяма здравина и надеждност на тялото и механизмите.
6. Подобрена електроника , и т.н. и т.н.Публикацията е редактирана (08-06-10 12:28)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: TheOne 
Дата:   08-06-10 12:43

този който не вижда разлика между двете тела...говори много зле за него... [smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: chill 
Дата:   08-06-10 12:46

И кой не вижда разлика между двете тела, чукча?

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: HSGeorgiev 
Дата:   08-06-10 13:17

chill,

прав си за случаите, в които снимаш познати или семейството си в къщи - тогава общо взето няма голямо значение какво ще бъде - ХХD или XXXD.

Във всички останали случаи обаче това не е така. И то и в двете посоки не е така [smile]

Ако снимаш спорт например с 40D/50D ще ти е несравнимо по-лесно и удобно отколкото с 450D/500D, за 7D да не говорим.
Ако снимаш репортажно - също.
Двуцифрен Канон с грип като ергономия е в пъти по-добре отколкото трицифрен.

От друга страна - ако ще правя няколко дневен преход в планината, имам и други интереси освен фотографията и снимките ми са любителски - защо да мъкна тежко тяло с грип вместо да го сваля или дори да предпочета трицифрен Канон с малко обективче - ако например раницата с тяло и обективи е вече третата раница - няма и друг начин. Мъника мога да го сложа почти и в джоба си и с малък обектив определено ще е по-приложим за стриит.

Така че ти очевидно не си прав като твърдиш, че няма разлика.
Разлики има, те са много и големи. И избора не е еднозначен - в зависимост от стила на снимане и нуждите си избираш клас:1000D, XXXD, XXD, 7D, 5D, 1D
Ако се налага и можеш да си го позволиш - защо не и две тела от различни класове...
Въпрос на преценка за конкретния случай, обаче.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: chill 
Дата:   08-06-10 14:38

дАвтор: HSGeorgiev
Дата: 08-06-10 13:17

Така че ти очевидно не си прав като твърдиш, че няма разлика.Значи, тук всеки си казва рецитацията, без въобще да помисли или да си даде труд да прочете какво са написали другите.

Хайде да видим:

harvester_vn> Просто 50Д е по-добър във всичко освен във видеото.
chill> ... и освен в шума, динамичния обхват и цветопредаването, където практически разлика няма.


Аз съдя по резултатите от DxOMark. Щом твъдиш, че не съм прав, какви са ти аргументите?

harvester_vn> Разликата при работа с двуцифрен и трицифрен Канон е голяма.
chill> Ами не е. A сега, де, кой е прав?


Снимал съм с трицифрен и с едноцифрен, двуцифрен все тая. Снимам по един и същ начин. Дали си гледам настройките на малкия дисплей или на големия или във визьора за мен разлика няма, еднакво удобни са ми и с един и същи апарат, по време на една и съща сесия мога и съм използвал и всичките възможности и без коя да е от тях. Също дали си нагласям компенсацията със палеца на търкалото или с палеца на бутон - пак за мен разлика няма, при всички тела ми е удобно и нямам никаква нужда да си махам окото от визьора. Така че, за мен съм си прав, разлика при снимане, т.е. в начина по който оперирам с апарата - НЯМА. Надявам се вече вдявате защо съм написъл "A сега, де, кой е прав?".Други твърдения, че няма разлика не съм правил, така че си адресирайте коментарите другаде.Публикацията е редактирана (08-06-10 14:57)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: HSGeorgiev 
Дата:   08-06-10 14:51

chill, ами цитирам едно към едно твой постинг:

----------------------------
Автор: chill
Дата: 08-06-10 12:10

Автор: harvester_vn
Дата: 08-06-10 12:07

Дори и така да е, останалите предимства са достатъчно силен аргумент за мен. Разликата при работа с двуцифрен и трицифрен Канон е голяма.
--------------

Ами не е.

A сега, де, кой е прав?Публикацията е редактирана (08-06-10 12:11)
---------------------------


Аз съм опитал да обясня какво имам предвид и да се аргументирам. Ти си писал "Ами не е. А сега, де, кой е прав?"

Какво точно не съм разбрал правилно в твоето мнение?

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: Canon 
Дата:   08-06-10 16:27

chill
вероятно ти можеш да ми обясниш как да си наглася при при Canon 550Д изключването на Exp.SIM - щом разлика няма [smilie3] .
За матрицата на 550Д е вярно, че е добра, но за стигна до етапа снимка, си трябва някаква оперативност с тялото, избираема с копчета и менюта. Там се поодървят нещата

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: pero 
Дата:   08-06-10 18:50

50D във фотосинтензис е само 200 лева по-скъп от 550D, не както някой тук беше споменал че е два пъти по-скъп. Ето за това се колебая : за двеста кинта отгоре ще взема по-хубава машина с екстри, които така и не ми се изясниха, но губя видеото, което като се замисля едва ли ще изполвам [smile] [smile] [smile] Страхотна дилема!

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: stardriver 
Дата:   08-06-10 19:26

Вземи си 50D втора ръка от базара повечето са с гаранция дори...

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: alfonsito 
Дата:   08-06-10 19:38

Публикацията е редактирана (0 8-06-10 19:39)

Вземи си 50D втора ръка от базара[shtrak] [smile]Публикацията е редактирана (08-06-10 19:45)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: HSGeorgiev 
Дата:   08-06-10 21:46

ами pero, тя твоята наистина не е лесна [smile]

Ако толкова много искаш най-доброто и от двата варианта - може би 7Д е твоята камера. Ама пък от друга страна - тя вече наистина е два пъти по-скъпа май [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: pero 
Дата:   08-06-10 22:20

И май, и юни, два пъти по-скъпа е.... и не е за пишман фотографи като мене

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: Gmir 
Дата:   08-06-10 22:25

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: rinkoff 
Дата:   28-06-10 23:38

Преди седмица си взех 50д от Фотосинтезис - само тяло + втора батерия(189 лв.) с ДДС и гаранция платих пакетна цена 1699 лв. , а тук на втората употреба искат по 1500лв.. И не са виновни, проблемът си е на балъците които им ги дават. Старото ми телце беше 350д.- ,,вярно куче'' беше - имах твоя казус, но реших да кача нивото за да правя снимки, имам си отделна камера и не ме блазнеше видеото. За една седмица употреба съм силно впечатлен от 50-тката. В магазините биха ти дали да ги тестваш обстойно - защо не се възползваш?

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 50D срещу 550D
Автор: Canon 
Дата:   29-06-10 00:00

Да ти е честит и харлия
[smilie24]

Отговори на това съобщение
 
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »