Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
 • Фото Форум обявява курс по фотография за начинаещи от 04.08.2014

  Курс на Фото Форум по фотография за начинаещи  от 04.08.2014


  Място на провеждане: Фото Форум Студио - София
  Повече подробности и програма ТУК »

   

   

 • Непознатата Турция – фотопленер / 05-11 октомври 2014

  Непознатата Турция – фотопленер / 05-11 октомври 2014


  Встрани от обичайните популярни туристически места и маршрути, Турция предлага на пътешествениците неподправената магичност на древността, съчетана с впечатляващи природни гледки и еклектиката на съвременния живот, който сякаш с машина на времето се е пренесъл сред сградите и статуите, създадени преди векове.

  Каним ви на едно пътуване между миналото и настоящето, което няма да откриете в каталозите на туристическите агенции. Ще се насладим на отличните възможности за пейзажна, архитектурна и „улична“ фотография, на специфичните нрави и интересните храни в региона.

  Програма:


  Гьобекли тепе - Немрут - Диарбекир - Хасанкейф - Мардин - Дара - Урфа

  7 дни/6 нощувки

  Ден 1 - неделя - София-Истанбул-Урфа
  Тръгване с автобус от София в 7 ч. Пристигане в 16:30 ч. Трансфер до Сабиха Гьокчен за полета до Шанлъурфа в 20:30 ч. Нощувка в Урфа.

  Ден 2 – понеделник - Гьобекли тепе - Немрут
  Закуска. Посещение на храмовия комплекс Гьобекли тепе – най-старият храм в света. Предполага се, че откритите в светилището каменни мегалити са на около 12 000 години. Отпътуване за Немрут (4 ч., 200 км). Изкачване на планината Немрут, 3000 м по залез слънце. Там е известният погребален комплекс на Антиох І (69–36 г.пр.Хр.). На върха, от двете страни на билото (изток и запад)  са известните каменни глави на Аполон, Зевс, Херкулес и свещени животни. Гледката отгоре при изгрев и залез е уникална, вижда се и езерото Ататюрк. Нощувка в Кахта или Адъяман.

  Ден 3 – вторник - Диарбекир
  Възможност за изкачване на планината Немрут при изгрев слънце. Отпътуване за Диарбекир (2,30 ч., 140 км).  Разглеждане на забележителностите на града – крепостните стени от черен базалт, укрепения замък с куполна базилика, джамия и дворец от времето на царство Артуклу и др. Нощувка в Диарбекир.

  Ден 4 – сряда - Хасанкейф
  Закуска.Отпътуване за Хасанкейф. (2,30 ч., 140 км). Девет цивилизации са оставили великолепни творения в крайбрежните скали - крепости, дворци, училища, църкви, джамии, некрополи и най-дългия за средновековните разбирания мост над Тигър, дело на Артукиди и Айюбити. Днешната известност на Хасанкейф се дължи за съжаление и на факта, че подлежи на потапяне във водите на един от многото язовири по течението на р. Тигър. Отпътуване за Мардин (1,45 ч., 101 км). Нощувка в Мардин.

  Ден 5 – четвъртък - Мардин
  Закуска. Мардин ще ви грабне незабавно и без остатък. Градът е част от световното наследство на ЮНЕСКО заради уникалните си исторически и архитектурни паметници. Смята се, че на сегашното място на града, се е намирало едно от първите населени места в горна Месопотамия. Археологически разкопки доказват, че в тази местност е имало селища на хора още преди четири хиляди години.Освен множеството джамии, медресета и бани, в Мардин могат да се разгледат христиански църкви, забележителни светски сгради (пощата и на Първото девическо училище, открито в Османската империя), музеи, кервансараи и ханове. Нощувка в Мардин.

  Ден 6 – петък - Дара - Урфа
  Закуска. Разглеждане останките на античния град Дара (на 30 км от Мардин). Отпътуване за Урфа. (3 ч., 191 км). Разглеждане на града. Библията и Коранът твърдят, че тук са родени Авраам (Ибрахим) и пророците Йезекия, Йов и Илия. Пещерата, в която се смята, че е роден пророкът Авраам е превърнала града в едно от най-важните места за поклонничество от Средновековието насам. Нощувка в Урфа.

  Ден 7 – събота - Истанбул - София
  Полет за Истанбул в 7:30 ч. Отпътуване за България в 12:00 ч. Пристигане в 21:00 ч.

  Цена: 690 евро

  Цената включва:
  • транспорт с автобус София-Истанбул
  • самолетни билети Истанбул-Урфа; Урфа-Истанбул;
  • 2 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Шанлъурфа;
  • 1 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Кахта или Адъяман;
  • 2 нощувки със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Мардин;
  • 1 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Диарбекир;
  транспорт с микробус по маршрута, включен в програмата;
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
  водач на групата по време на пътуването;

  Цената не включва:
  • входните такси на посещаваните по програмата обекти;
  • доплащане за единична стая;
  • бакшиши и разходи от личен характер

  - Записване: За да се включите, изпратете своята заявка за участие на e-mail photo@photosynthesis.bg до 15.08.2014г. включително. В полето subject напишете „Plener Turcia”.
  Заявката за участие трябва да съдържа следната информация: трите имена на участниците и телефон за обратна връзка
  Минимален брой участници - 10.
  Всеки изпратил заявка за участие ще получи потвърждение за записване на посочения от него e-mail.

  Плащане:
  След като получите от нас потвърждение, че сте записан за участие, следва да заплатите капаро в размер на 210 евро до 3 работни дни след потвърждението, но не по-късно от 15.08.2014г. Плащане на цялата сума - до 30 септември.

  Организаторите си запазват правото за промяна в програмата или отмяна на пленера при липса на достатъчно желаещи.

   Заглавна фотография: Florenco / CC BY-SA 2.0

 • Фотографска книжка 'На фокус' - Как да правим по-добри снимки
  Вероятно много от вас се питат какъв тип фотоапарат ще е най-добре да изберат, съгласно своите нужди и финансови възможности? Как да работят с него, така че да използват пълния му капацитет и да получат възможно най-качествено изображение? Как да снимат така, че снимките им да въздействат и на околните? Защо понякога снимките изглеждат добре на монитора, а след това на хартия резултатите са незадоволителни?

  Като фотографи и администратори на най-големия български сайт за фотография Фото Форум, ние авторите на тази книжка често се сблъскваме с подобни въпроси. Постарахме се да отговорим на повечето от тях със съвети, примери и мъдри мисли от известни фотографи.

  Надяваме се, че след като прочетете тази книжка, ще се научите не само да владеете по-добре техниката, с която разполагате, но и да давате душа на съвкупността от форми, цветове и светлини, които регистрира електронната матрица или филмът на вашата камера.

  Пожелаваме ви: “На Фокус”!

  Вземете електронна книга от първият сайт за електронни книги и списания Библио.бг


  или поръчайте печатна книга от Simetro books
  (изпратете имейл на products@simetro.com като посочите какво искате да получите. За поръчки над 20 лв куриерската такса се поема от Simetro books.)

   
 • Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко'

  Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко"

  Здравейте, любители на фотографията!


  Каним Ви да участвате в един конкурс на Manfrotto с партньорството на Dynaphos и Фото Форум на тема „Manfrotto - Секунда е малко“

   

  Секунда е малко, за да си представиш повече! С удължаване времето за експозиция, се откриват възможности за създаване на впечатляващи фотографии. Всяка секунда е от значение, когато времето е едновременно инструмент и обект на изследване. Всяка секунда повече, може да произведе различен и дори неочакван резултат.

   

  Грабвайте стативите и дайте време на въображението си! Темата на конкурса предоставя широко поле за изява, особено сега когато лятото е в разгара си. Обекти на вашето внимание, могат да бъдат необятното звездно небе, планинските и морските пейзажи, пулсът на града, емоциите на хората, взаимодействието между предметите и всичко, което е във вашите фантазии.

   

  Всички условия прочетете тук »

 • Офроуд със Звяра в Зверино – фотопленер / 15 – 17 август 2014

  Сезонът на пленерите с ФотоСинтезис продължава с едно доста разтърсващо (и в буквалния смисъл ;-)) предложение за офроуд разходка в района на с. Зверино в живописния Врачански Балкан, където Искър е издълбала невероятното си дефиле.

  Ще превземем красивите околности с високопроходими машини и, разбира се, ще поснимаме на воля.

  Всички желаещи ще имат възможността да преживеят истински емоциите, които изпитва навигаторът по време на преминаване на трайъл трасето край Зверино, което е част от състезателния сезон за веригата трайълни състезания 4x4 Extreme!
  Машината, която ще ни раздруса по тежкото трасе, неслучайно е позната на всички любители на тежкия офроуд с прозвището Звярът!

  Програма:

  Ден 1 (15 август, петък):

  08:00 – потегляне от София
  Настаняване
  Офроуд разходка (ок. 30 км.) и барбекю за обяд на живописната скала над с. Очиндол, в близост до мястото, от което Вазовият „Дядо Йоцо гледа“.
  Вечеря и нощувка в хотел Елит

  Ден 2 (16 август, събота):
  Офроуд разходка (ок. 30 км.) и барбекю за обяд в околностите на с. Зверино
  Вечеря в пъстървовото стопанство в с. Оселна

  Ден 3 (17 август, неделя):
  Тест-драйв на трайъл трасето със Звяра.
  Офроуд разходка с обяд на манастира Седемте престола
  Връщане в София.


  Цена и записване:
  - Цена за участие - 250 лв. / Цена за ранно записване 230 лв. до 11.07.2014
  *цената включва:
  - 2 нощувки
  - 2 обяда – барбекю по маршрута на офроуд разходките
  - 3 офроуд разходки с високопроходими автомобили и опитни водачи (по ок. 30 км. всяка)
  - Тест-драйв на състезателно трайълно трасе със състезателен пилот и автомобил-прототип
  - Тениска на верига трайълни състезания 4х4 Extreme
  - Застраховка

  Цената не включва разходи за транспорт до Зверино и всички останали разходи на място.

  - Записване: За да се включите, изпратете своята заявка за участие на e-mail photo@photosynthesis.bg до 05.08.2014г. включително. В полето subject напишете „Plener ZVERINO”.
  Заявката за участие трябва да съдържа следната информация: трите имена на участниците, телефон за обратна връзка и размер за тениската
  Максимален брой участници - 20.
  ЗАБЕЛЕЖКА: Моля, отбележете дали разполагате със собствен транспорт и дали имате възможност да превозите други участници в пленера до Зверино.
  Всеки изпратил заявка за участие ще получи потвърждение за записване на посочения от него e-mail.

  Плащане:
  След като получите от нас потвърждение, че сте записан за участие, следва да заплатите цената за участие на място във ФотоСинтезис Арт Център на бул. "Васил Левски" 57 в София или по банков път до 3 работни дни след потвърждението, но не по-късно от 08.08.2014г. Ако изберете плащане по банков път, впишете това в заявката за участие, за да Ви изпратим фактура с данни за плащане.

  Организаторите си запазват правото за промяна в програмата.

        
 Теми - forum: Фотография
 
 ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: guciguci 
Дата:   14-06-09 21:20

Днес съвсем случайно наблюдавах една ситуация,която силно ме разтърси. Сега ще я покажа в снимки.
Нещо по-различно от стандартните ежедневни теми във форума.
Кадрите не са за хора със слаби нерви.
За голям ръзмер щракнете на линка под снимката

Ето едно семейство патки с 4 малки патета


http://photo-zona.net/images/user47502/album19271/large/1245002789_wzlj4783__MG_0332.jpgИзведнъж към тях съвсем спокойно се приближи пеликан.


http://photo-zona.net/images/user47502/album19271/large/1245002801_ohes7182__MG_0336.jpgЗа миг малкото жълто от четирите патета беше в клюна на пеликана


http://photo-zona.net/images/user47502/album19271/large/1245002778_tmni1102__MG_0338.jpgЕто един голям кроп на клюна


http://photo-zona.net/images/user47502/album19271/large/1245002845_qaaq4100_Copyof_MG_0338.jpgМалкото пате беше удряно със всичка сила в клюна на пеликана


http://photo-zona.net/images/user47502/album19271/large/1245002849_xeug7233__MG_0340.jpgВ агония животинчето се опитваше да се измъкне от смъртоносния захват


http://photo-zona.net/images/user47502/album19271/large/1245002843_ncex1267__MG_0345.jpg
http://photo-zona.net/images/user47502/album19271/large/1245002847_iraf8610_Copyof_MG_0345.jpgНо беше погълнато...


http://photo-zona.net/images/user47502/album19271/large/1245002835_bcfc9545__MG_0344.jpgСлед малко наблюдавайки пак същото семейство патки,забелязах,че малките патета са останали само 2 от 4. За по-малко от половин час тези животни бяха загубили две от децата си


http://photo-zona.net/images/user47502/album19271/large/1245003526_iqie6026__MG_0363.jpg
Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: tantris 
Дата:   14-06-09 21:24

И по-хард има.

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"За БДЖ с любов" от Ангел Ангелов - 11 коментара
"Истанбул" от Vilislav Pankov - 4 коментара
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: sir_sky 
Дата:   14-06-09 21:30

леле!

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: ittv 
Дата:   14-06-09 21:36

Брутално... естествен подбор му се казва на това

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: chukov 
Дата:   14-06-09 21:40

Не съм опитвал пеликан с кисело зеле, ама ако бях наблизо можеше и да се навия

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: sirkhann 
Дата:   14-06-09 21:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: e-mil 
Дата:   14-06-09 21:53

Дет' вика tantris и по-хард има.
Мъжки лъв убива малките на бившия си съперник.


Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: vladimir666 
Дата:   14-06-09 22:23

http://www.youtube.com/watch?v=f94WI-0chv4

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: burnmaster 
Дата:   14-06-09 22:31

Природата е по жестока отколкото си мислиме,но можем да се радваме че ние сме най -силни.

http://clip4e.com/play_tchovek_napadnat_ot_lyv_tova_e_istinsko,molq_hora_sys_slabi_syrca_i_nervi_da_ne_go_gledat.htm?


Който е слаб с нервите да не гледа това.Лъв напада човек и почти го ликвидира.Добре че човека е измислил пистолета.

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: vladimir666 
Дата:   14-06-09 22:33

Ами като мъчат животните нека ги ядат!

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: 4i4obenjy 
Дата:   14-06-09 22:55

Природата не е нито жестока, нито състрадателна нито лоша, нито добра! Това са човешки определения и няма нужда от лицемерие. Само един пример: Колко овчици губят агънцетата си по Гергьовден [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: miton 
Дата:   14-06-09 22:56

и ся коооо?

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: burnmaster 
Дата:   14-06-09 22:58

Ами кво,както казах по горе добре че ние сме най -слилни та да си правиме квото ни е кеф

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: autosvet 
Дата:   14-06-09 23:21

Лъжовно е да си мислиш, че сме най-силни. Принципно сме най-инетилигентните същества, но е пълно с изключения.

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: pd 
Дата:   14-06-09 23:58

хаха :)

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: promis 
Дата:   15-06-09 00:22

Природата не е жестока. Пеликанът убива, за да яде.
Хората могат да бъдат жестоки, защото някои убиват без причина или за "удоволствие". [smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: tnt 
Дата:   15-06-09 07:49

4i4obenjy добре го е казал [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: pmartinov 
Дата:   15-06-09 09:54

В допълнение на казаното от 4i4obenjy мисля че хората са много по-жестоки имайки впредвид колко животни изяждат заради самото удоволствие...И не си мислете че това месо което ядете е шприцвано в някой цех за пласмасови изделия...


Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: ivodam 
Дата:   15-06-09 09:57

Фотографите, които наблюдават и снимат свободния див живот, често са свидетели на доста шокиращи неща. Най-рейтинговата снимка на авторитетния холандски сайт за птичари birdpix.nl например е тая ужасия:

http://www.birdpix.nl/album_page.php?pic_id=62646


Ноо, това е положението...

В природата има доста кръвожадни животни, обаче няма злобни и гадни твари, каквито има много сред хората...

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: tnt 
Дата:   15-06-09 10:12

ivodam [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: lionski 
Дата:   15-06-09 11:08

Няма добри или лоши животни! Има отцелели видове и .....изчезнали!


Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: hose 
Дата:   15-06-09 11:59

природата има своите железени правила и логика
на нас ни изглежда жестоки но те просто действат по инстинкт - ако е жесток някой то това трябва да е създателя... знам ли

това го има дори при насекомите - убиват малките за да може женската да се разгони отново и новия мъжкар да я ополди и съответно да остави своето поколение...

и хората също ядем - и пилета и патици и т.н.

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: tantris 
Дата:   15-06-09 12:17

ivodam , ти уби всичко детско в мен[smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: ivodam 
Дата:   15-06-09 12:32

tantris: За да те довърша:

http://www.birdpix.nl/album_page.php?pic_id=159518http://www.birdpix.nl/album_page.php?pic_id=112228http://www.birdpix.nl/album_page.php?pic_id=176176

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ALBIREO 
Дата:   15-06-09 13:47

Сетете се (да не показвам) за това как се избиват делфини, тюлени и как се свалят кожите на кучета, котки и т.н., за да се правят кожени палта от тях.

После ми говорете за жестокост.

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: ALBIREO 
Дата:   15-06-09 13:48

А освен, че сме жестоки с другите живи същества, сме жестоки и към себе си.

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: acklay 
Дата:   15-06-09 13:52

Жестоки кадри са, да.Но някак си по-жестоко ми се стори като гледах как хора режат перките на живи акули и ги хвърлят обратно във водата като ненужни боклуци.
От този момент клипове на варани, лъвове, слонове и всякакви други животни, които ядат, тъпчат, хапят хора не ме трогват много.

Edit:

С това си изказване май и аз станах един от жестоките...[smilie11]Публикацията е редактирана (15-06-09 13:54)

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: tantris 
Дата:   15-06-09 13:54

Иво, това с корморанът ме разби.А уж сивите си хортуват с тях. Бахти лакомите чапли. Да не са украйнски накакви?[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: charly 
Дата:   15-06-09 14:54

И в нашия сайт имаме подобни кадри
http://212.36.3.59/site_pics/170/a_1228936882_IMG_4332-1.jpg
Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: d256h 
Дата:   15-06-09 15:26

Нямам снимки, но да разкажа..
Седя на балкона и гледам как 5-6 гарги са се разгънали в засада, а една по средата гони гълаби. Ако докопа някой гълаб го кълве в основата на шията под тила и го убива, ако го изпусне другите го пресрещат и го убиват. Така убиха 10-на парчета, докато извадя пушката. Слабо сърце имам..
Гадините обаче умни и като видяха пушката изчезнаха надалече..

Природата не е жестока, тя няма емоция..

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: sirkhann 
Дата:   15-06-09 15:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: tantris 
Дата:   15-06-09 15:49

Бе нама животни, няма хора. Все едно и също е. Когато си сит си джентълмен. Когато застърже в търбуха стой та гледай.

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: ivodam 
Дата:   15-06-09 17:24

sirkhann: Наскоро пусках тука точно линкове към снимките на един руснак, снимал как едно марабу убива и изяжда едно фламинго.


http://img-d.photosight.ru/3d3/3248896_large.jpeg


Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: neuromancer 
Дата:   15-06-09 17:38

хм, и какво е жестокото тук? Ако пеликана ядеше риба, по-малко жестоко ли щеше да е? Той от глад ли да мре?

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: Stoychev 
Дата:   16-06-09 00:40

Като чета заглавието на темата ми преминават разни мисли за снимки на животни с дефекти, недъзи и пр., а то какво било - нещо нормално в природата. :)

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: tantris 
Дата:   16-06-09 01:39

Stoychev , като казваш за недъзи - в неделя снимах едно птиче и то се оказа с накакъв тумор на крачето и човката. Кофти [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: ivodam 
Дата:   16-06-09 17:39

neuromancer: Мии, много кървища, все пак, много брутално самото убиване... пеликанът не прави такива мизерии, просто подхвърля и гълта рибока:http://212.36.3.59/site_pics/118/v_1208208837_pelikan-fish1d.jpg


Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!!
Автор: guciguci 
Дата:   17-06-09 22:10

Ето още от днес...
Обичам го този 100-400...


http://photo-zona.net/images/user47502/album19271/large/1245265342_pbrq4683_01.jpg
http://photo-zona.net/images/user47502/album19271/large/1245265350_xzrd3426_02.jpg
http://photo-zona.net/images/user47502/album19271/large/1245265359_phrt4440_03.jpg
http://photo-zona.net/images/user47502/album19271/large/1245265370_gagz0532_04.jpg
http://photo-zona.net/images/user47502/album19271/large/1245265329_onrr6338_07.jpg


Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: texa 
Дата:   17-06-09 22:25

Един римски император на края на живота си казва "Нито едно животно неможе да убие толкова много живи същества по толкова жесток начин, това доказва че съм човек" не го цитирам буквално, но посланието е важно :)

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: mardraum 
Дата:   17-06-09 23:06

Пак ще повторя нещо написано по горе.
Природата не е жестока, въпреки че се случват неща които ние бихме определили като жестокост но те са в естествения ред на нещата , хората са жестоки защото те осъзнават жестокостта която правят.
Имам една голяма колекция от снимки на застреляни птици , тук покрай Струма се е превърнало в стрелбище.

http://nseason.icnhost.net/11/DSC01396.jpghttp://nseason.icnhost.net/11/DSC01385.jpg


Ето това е направено за удоволствие и двете птици са застреляни , нека после някой да ме убеждава ,че хората дето са го направили това са нормални.

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: gbrain 
Дата:   18-06-09 17:49

Просто патето е малко и сладко.... ако съм с пушката - по пеликана БАМ БАМ , ще ми стане само на лайна, перушина и човки [smilie19]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: El_Fuego 
Дата:   18-06-09 17:58

Рядко тъпо изказване е това последното.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: gbrain 
Дата:   18-06-09 18:19

Кое ти е рядко ?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: pd 
Дата:   18-06-09 18:51

gbrain разтвари ме ХАХАХАХХААХ
[beer] Лайна и човки хахаха

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: ivodam 
Дата:   18-06-09 22:32

gbrain: Изпразваш ли се, докато стреляш по пеликана, я си кажи?

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: gbrain 
Дата:   18-06-09 22:35

Ivodam и El_Fuego, вие от майтап не разбирате ли? Не съм чак такъв садист [ezik]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: ivodam 
Дата:   18-06-09 22:38

С тия неща майтап не бива... когато намираш край Дуранкулашкото езеро застреляни червеногуши гъски, които дори не са прибрани, ей така, за кеф от някаква отрепка с голям джип и малка пишка, искрено се чудиш каква майка го е раждала това изчадие...

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: gbrain 
Дата:   18-06-09 22:42

Публикацията е редактирана (18-06-09 22:48)

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: ShotlandetsaWildlife 
Дата:   18-06-09 23:57

абе и пеликана съперничи успешно на голямата сива ...


Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: tantris 
Дата:   19-06-09 00:06

O, HOLY F..K!

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: docenta 
Дата:   19-06-09 01:00

По малко ли е жестока природата когато убиваме теленцете? Или вече порасналото патенце?
Понеже се продава замразено не ни прави впечатление... Тъста ми преди време го викаха да помага да се коля прасе....колкото и добър приятел да ме викне, за такова нещо няма да помогна.

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: vladimir666 
Дата:   14-07-09 21:30

ей това е кадъра

http://www.photosight.ru/photos/3304030/http://img-4.photosight.ru/884/3304030_large.jpeg
Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: apollo 
Дата:   14-07-09 21:43

Абе какви са тези кадри та това е нормалния ход на живота в реалния неподправен биологичен цикъл!

А вече самите ние с нашите дейности и безобразия които вършим дори не си даваме сметка че масово погубваме всякакви животински видове[smilie11]

Малко лицемерна става тази тема [smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: zoomaniak 
Дата:   14-07-09 22:21

Интересна тема

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: mitbul 
Дата:   14-07-09 22:42

Сега разбрах какво е вдъхновило Хичкок за птиците :)

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: guciguci 
Дата:   15-07-09 09:15

apollo, аз не съм пуснал темата с цел лицемерие.. Хмм,сега като се замисля,даже звучи малко абсурдно. Какво лицемерие. Видял съм две случки ,снимал съм ги и може би малко по-емоционално съм ги поднесъл тук. Да,интернет сигурно е пълен с такива снимки,че и по драстични,но друго е ти като го видиш на 20-30 метра от теб и да го снимаш.

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: tofo 
Дата:   15-07-09 09:31

Най-гадната серия, която съм гледал беше някакъв сокол хванал някаква чайка, обелил и шията, пуснал я по някаква причина и тя си ходеше така...[smilie8]Публикацията е редактирана (15-07-09 10:41)

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: tofo 
Дата:   15-07-09 09:47

Намерих я

http://nauka.bg/forum/index.php?act=attach&type=post&id=4804
Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: acklay 
Дата:   15-07-09 10:22

apollo [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: sauron69 
Дата:   15-07-09 10:25

Това вярно беше потресаващо, не ми е ясно как е жива още [smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: apollo 
Дата:   15-07-09 12:41

guciguci не визирам теб не визирам никой[smile]

Въпросът е че това е нормалния ход на живота. Едни ядат месо и за да оцелеят те и малките им трябва просто да убиват/разбира се при хората нещата са много по различни/.

Въпросът е че всъщност много по голяма жестокост е когато замърсяваме и увреждаме природата защото така индиректно и в перспектива глобално унищожаваме растителни и животински видове[smilie10]

Така че няма лошо отвреме навреме да засадим дръвче и съберем в раницата тук таме поизхвърлен не на място боклук [smile]


Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: forski 
Дата:   15-07-09 13:17

This is the real world babe!!!

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: IvoZafirov 
Дата:   15-07-09 14:29

Абе какъв естествен отбор в зоопарка бе?!

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: guciguci 
Дата:   15-07-09 15:02

Няма значение,че е зоопарк. Там патиците и пеликаните не са затворени. Отгоре над тях е открито небе,така че могат да излетят ако искат.

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: joro35 
Дата:   15-07-09 16:28

hose, сигурен ли си, че за насекомите говориш? Разгонване...???

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: marrio31 
Дата:   30-07-09 11:54


http://212.36.3.59/site_pics/161/7_1248770254.jpg


мароканците са при нас,снимал съм на яз.Ивайловград,доста са едри гадинките

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: Wish_Mastera 
Дата:   30-07-09 14:24

Опашката беше отхапана. Най-вероятно майката е объркала къде точно да прекъсне пъпната връв...


http://img24.imageshack.us/img24/7092/p1020902resize.jpg


Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: tantris 
Дата:   05-03-10 13:00

Male Polar Bear in an Act of Infanticide & Cannibalism


http://www.naturalexposures.com/private/polarbearinfanticide/large/D236391.jpg
http://www.naturalexposures.com/private/polarbearinfanticide/large/D236455.jpg
Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: guciguci 
Дата:   05-03-10 13:56

Даа,това е гадно вече!

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: slavinai 
Дата:   05-03-10 14:07

не, ето това е гадно

http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs180.snc3/20731_1346607912274_1443582422_933016_134798http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs139.snc3/18653_1346203782171_1443582422_932233_195942


http://www.facebook.com/group.php?gid=458758315332#!/group.php?v=photos&gid=458758315332

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: IvoZafirov 
Дата:   05-03-10 14:23

Тия Фарьорци на сапун м****** **!!!!!

[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: aviator 
Дата:   05-03-10 14:58

Глада и немотията...и при хората обсебват с първични животински инстинкти[smilie25] !

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: мара 
Дата:   05-03-10 15:46

предполагам, че ако човек се разрови за мечките, може да се окаже, че при определени условия не могат да оцелеят всички малки...и вероятно родителите някак съкращават наднормената бройка[cool]
а за фарьорците...традиция като тая винаги ще ме потриса.

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: geokar 
Дата:   05-03-10 16:05

Ами животното като е гладно, убива друго животно, за да се нахрани - по същия начив, по който човекът, като е алчен, прави масови месоферми и произвежда с тонове слепи (ама пък евтини) бройлери, които така си нямат и спомен от тоя свят - от люпилнята - до машинката за обезглавяване. Това било законът на джунглата, викат. То вярно, че обществото ни прилича на джунгла, ама... Хайде стига съм морализаторствал, не съм вегетарианец, сигурно затова не мога много да се впечатля от "жестокостта" на природата, унищожаваща едно пеликанче пред факта на стотиците тонове птиче месо, постъпващо всеки ден в магазините. Вегетарианците имат право да се възмущават - и на едното, и на другото. Тяхно е и правото да решат кое е по-гадно.

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: tantris 
Дата:   05-03-10 16:08

Да бе, а бедните невинни растения за нищо не ли ги имате?

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: didesignbg 
Дата:   05-03-10 16:27

Лъвът често след като надвие водача на прайда, убива малките лъвчета, потомци на бившия водач. Лъвиците се разгонват отново и победителя продължава рода.
Естествен подбор при хищниците, поне по дискавъри така го обясниха.

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: chavdarpg 
Дата:   05-03-10 16:42

При хипопотамите е същотото. Между другото,почти при всички хищници,мъжките убиват малките ако ги срещнат.

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: lumix 
Дата:   05-03-10 16:50

didesignbg [smilie24],
И аз едно време се чудех, когато баба ми ми казваше, че котараците удушавали малките котета....на нашата котка!

Между другото женската "котка" лъв, тигър ...домашна котка винаги се подчинява на мъжкия, но ако има малки ...винаги скача на мъжкаря...колкото и по-слаба да е!

Даже лъвиците (гледал съм го) се събират в "стадо" ....младите ловуват, по-дъртите пазят малките лъвчета ....от лъвове![smilie10]

Интересното е, че лъвът ....котаракът познава кои са неговите ....и удушва само чуждите ...!

Номерът е, че ако не са негови ....мъжкарят трябва да чака дълго за да оноди женската!
Като избие чуждите малки....женската почти веднага се разгонва и ....!
Абе женска му работа ...![ezik]


Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: geokar 
Дата:   05-03-10 16:53

Пък не дай Боже да тръгнем да разсъждаваме как човечеството се е изродило поради развитието на медицината (и нарушаването на естествения подбор) и тем подобни простотии, дето отново излязоха като пяна над мътните води, по пътечката, по пътечката - право при чичкото със смешните мустачки ще стигнем... Защото не са далече ог тази пътечка и онези, които войнствено защитават бедните меченца, бедните кученца, бедните пиленца и не си намерят очилата, когато става въпрос да се види някоя масова човешка трагедия някъде и по човешки да се помогне, доколкото позволяват възможностите. В края на краищата даже и животинското многообразие го запазваме, защото ние, хората, имаме нужда от него, на нас ни е добре с него. Иначе нямаше да изтребваме мухите и комарите, нали?Публикацията е редактирана (05-03-10 16:54)

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: fosto-original 
Дата:   06-03-10 07:44

http://www.youtube.com/watch?v=ngcYF83Nz64&feature=player_embedded

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: MauMyHa 
Дата:   06-03-10 08:54

Господа, а в съседство на Зоопарка има парк "Ловният парк" там пролетта и целите топли сезони е бъкано с кърлежи. Споделям лични впечетления. Само за 2 минути отдих, после при местният ветеринар. [smilie18] [smilie18] [smilie18] [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: steeens 
Дата:   06-03-10 10:35

http://www.youtube.com/watch?v=ngcYF83Nz64Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: fitnesman 
Дата:   06-03-10 11:00

Това последното вече наистина е жестоко.....[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: acklay 
Дата:   06-03-10 11:03

Нещо с хора няма ли, че това с животните ми идва прекалено тежко?

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: El_Fuego 
Дата:   06-03-10 11:25

Автор: hose
Дата: 15-06-09 11:59

...
това го има дори при насекомите - убиват малките за да може женската да се разгони отново и новия мъжкар да я ополди и съответно да остави своето поколение...

Моля те, кажи още нещо за разгонените насекоми... [smilie18]

Ще ме уморите от смях тук. Започнали сте още от вчера.

[smilie18] [smilie18] [smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: ShotlandetsaWildlife 
Дата:   06-03-10 11:27

хах, тоя последния клип е много приятен :)

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: alfonsito 
Дата:   10-03-10 00:19

http://www.youtube.com/watch?v=99tryT6JBDY
http://www.youtube.com/watch?v=1w1HBE2stB8&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=d8hG-7hPNcg


[smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: bozo 
Дата:   10-03-10 00:43

И сега какво, да спра да ходя на риба ли? [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: ЖЕСТОКА ли е природата ? Не е за хора със слаби нерви !!! - НОВА СЛУЧКА !!
Автор: steeens 
Дата:   10-03-10 21:48

http://www.youtube.com/watch?v=99tryT6JBDY

http://www.youtube.com/watch?v=1w1HBE2stB8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=d8hG-7hPNcg

Отговори на това съобщение
 
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »